1. صفحه اصلی
  2. محله های تهران
  3. امیرآباد محله ای که امیر آن را آباد کرد + امکانات و قیمت خانه
امیر آباد

امیرآباد محله ای که امیر آن را آباد کرد + امکانات و قیمت خانه

امیرآباد یکی از محله های معروف تهران است که در منطقه ۶ تهران قرار دارد. نام خیابان امیرآباد امروزه به نان خیابان کارگر تغییر یافته و قسمت کارگر شمالی معروف به محله امیرآباد است. کوی دانشگاه تهران و سازمان انرژی اتمی از جمله اماکن شاخص این محله هستند. دلیل نامگذاری این محله به امیرآباد این بود که می گویند امیرکبیر آن را آباد کرد. این محله از ابتدای ورود به تهران تاکنون تحولات تاریخی بسیاری را در خود تجربه کرده است و دارای تاریخچه ای سرشار از وقایع تاریخی است. قیمت خانه در امیر آباد از سطح متوسط قیمت خانه در تهران بالاتر است ، اما به دلیل امکانات محله امیرآباد ، زندگی در آن خالی از لطف نیست.

امیرآباد کجاست

امیرآباد یکی از محله های مهم منطقه ۶ تهران است که در خیابان کارگر شمالی قرار دارد. این محله به نام امیرآباد شمالی تهران نیز معروف است. محله امیرآباد در شمال خیابان کارگر و بالاتر از بزرگراه جلال آل احمد قرار گرفته است‌ این محله از جنوب با بزرگراه جلال آل احمد و خیابان فرشی مقدم ، از شمال با بزرگراه حکیم ، از شرق با بزرگراه کردستان و از غرب با بزرگراه چمران محدود شده و در مجاورت محله های گیشا ، محله ونک ، محله شهرک والفجر ، محله یوسف آباد ، محله فاطمی و محله شریعتی قرار دارد.

تاریخچه امیرآباد

منطقه امیر آباد در گذشته در حریم تهران قدیم قرار داشت‌ و جزو مناطق خوش آب و هوای تهران بود. نقل شده است که امیر آباد را امیرکبیر آباد کرد. اعتماد السلطنه در این رابطه می گوید :(( امیر در این قریه علاوه بر احیای اراضی و ایجاد قنات‌های متعدد، باغ و امارتی معتبر نیز احداث کرد و به واسطه آب و هوای مطبوع تر آن نسبت به تهران اغلب برای استراحت به آنجا می‌رفت )). امیر کبیر با احداث برخی ابنیه و چند قنات ، این قر‌یه را به سمت آبادی پیش برد. ناصرالدین شاه نیز از این آبادی بی بهره نبود و گاهی برای تفریح به این منطقه می رفت و در این رفت و آمدها دستور ساخت قورخانه ای را در این منطقه داد. قورخانه مذکور در قزل قلعه ساخته شد و محل نگهداری وسایل لشگری بود. این ابنیه بعدها در اختیار ساواک قرار گرفت و ساواک نیز در آن زندانی را ساخت که بعد از انقلاب این زندان نیز تخریب شده و تبدیل به میدان میوه تره بار و فروشگاه شهروند قزل قلعه شد. در سال ۱۳۱۳ دو اتفاق مهم ، این منطقه را مرکز توجه قرار داد. این دو اتفاق احداث بیمارستان امام خمینی و دانشگاه تهران بود. این اتفاقات باعث ازدیاد تردد در مناطق اطراف خود شد و باعث شد تا مناطق قزل قلعه و امیرآباد ببش از پیش مورد توجه قرار گیرد. از دهه ۳۰ بود که قطعه بندی زمین های امیرآباد آغاز شد و این منطقه اندک اندک مبدل به منطقه ای مسکونی شده و وارد شهر تهران شد.

خیابان های مهم امیر آباد

خیابان کارگر شمالی مهمترین خیابان محله امیر آباد است. خیابان کارگر شمالی از میدان راه آهن در شمال محله جوادیه آغاز شده و بعد از گذر از بسیاری از محله های تهران مانند گمرک ، قلمستان ، امیریه ، نصرت ، دانشگاه تهران ، و فاطمی به محله کارگر شمالی رسیده و تا بزرگراه حکیم امتداد دارد. خیابان کارگر بزرگترین و طولانی ترین خیابان تهران بعد از خیابان ولیعصر است. خیابان کارگر در محدوده میدان انقلاب که مهمترین تقاطع خیابان کارگر محسوب می شود ، به دو بخش خیابان کارگر جنوبی و خیابان کارگر شمالی تقسیم می شود‌. خیابان کارگر شمالی نیز با گذر از محله فاطمی به محله امیرآباد می رسد. هنوز برخی از قدیمی های تهران این محدوده را با نام خیابان امیرآباد یا خیابان امیرآباد شمالی می شناسند.

بلوار آزادگان امیرآباد
بلوار آزادگان امیرآباد یکی از خیابان های مهم و مشهور این محله است. دلیل اهمیت بلوار آزادگان اتصال دو بزرگراه حکیم و بزرگراه کردستان از طریق این خیابان به یکدیگر است. بخش اعظمی از بافت مسکونی محله امیرآباد در تقاطع های بلوار آزادگان وجود دارد و این منطقه جزو بهترین محله در امیرآباد شناخته می شود.

خیابان جانبازان امیرآباد
خیابان جانبازان امیرآباد یکی از خیابان های معروف محله امیرآباد است. خیابان جانبازان خیابانی موازی ر غرب خیابان بلوار آزادگان است. خیابان جانبازان از بزرگراه حکیم تا بزرگراه کردستان امتداد دارد ، اما نکته مهم و تفاوت آن با بلوار آزادگان مسدود بودن دسترسی به این بزرگراه ها توسط خیابان جانبازان است. این خیابان نیز جزو بهترین منطقه امیر آباد شناخته می شود.

اماکن شاخص امیر آباد

سازمان انرژی اتمی
سازمان انرژی اتمی مهمترین مکان شاخص در این محله است که دارای شهرتی بین المللی است. سازمان انرژی اتمی در سال ۱۳۵۳ تشکیل یافته و از همان زمان جزو سازمان های پر مناقشه ایران بوده است.

راکتور تحقیقاتی ایران
در سال ۱۳۴۶ ایران با همکاری ایالات متحده آمریکا ، اقدام به ساخت یک راکتور تحقیقاتی آب سبک کرد. این راکتور برای تحقیقات و ایجاد ۵ مگاوات برق احداث شد. بسیاری این راکتور را با نام راکتور امیرآباد نیز می شناسند.

کوی دانشگاه تهران
کوی دانشگاه تهران از اماکن شاخص و مهم امیرآباد است. کوی دانشگاه تهران ، محل خوابگاه دانشگاه تهران است که در این محله قرار دارد.

امکانات امیر آباد

  • بوستان گفتگو
  • بوستان لاله
  • موزه هنرهای معاصر
  • بیمارستان شریعتی
  • بیمارستان قلب تهران

دسترسی به محله امیر آباد

محله امیرآباد از چهار طرف در میان بزرگراه های مهم تهران قرار دارد و این موقعیت دسترسی محله امیر آباد را در سطح بالایی قرار داده است. مهمترین مسیر دسترسی به امیرآباد از طریق خیابان کارگر شمالی است. بزرگراه های اطراف این محله نیز مسیرهای بسیار خوبی برای دسترسی به محله امیر آباد دارند. از طرفی دیگر این بزرگراه ها امکان دسترسی محله امیر آباد را به بسیاری از محلات و مناطق مجاور مانند سعادت آباد ، ولنجک ، مرزداران ، صادقیه ، آرژانتین و ونک فراهم کرده اند.

حمل و نقل عمومی

حمل و نقل عمومی در محله امیرآباد وضعیت مطلوبی دارد. خیابان کارگر یکی از قویترین ناوگان های حمل و نقل عمومی تهران را در خود دارد و این ناوگان حمل و نقل عمومی تا قلب محله نیز کشیده شده است. این ناوگان حمل و نقل عمومی دسترسی ساکنین محله را به بسیاری از خطوط اتوبوسرانی وصل می کند.

مترو امیرآباد شمالی
نزدیکترین ایستگاه مترو امیرآباد شمالی ، ایستگاه مترو دانشگاه تربیت مدرس در خط ۷ مترو تهران است و می توان گفت که مترو امیر آباد در موقعیت محله قرار داشته و این محله دارای مترو اختصاصی است.

قیمت خانه در امیرآباد

قیمت خانه در امیرآباد شمالی از سطح متوسط قیمت خانه و آپارتمان در شهر تهران بالاتر است. قیمت خانه در این منطقه تابع عواملی مانند دسترسی های خوب و امکانات محلی متناسب و قرار داشتن محله امیرآباد در بخش های بالای شهر تهران است و به همین دلایل قیمت خانه و آپارتمان در این منطقه نیز از متوسط قیمت خانه در تهران بالاتر است‌.

زندگی در امیرآباد

زندگی در امیرآباد از نظر موارد مختلف دارای شرایط مطلوبی است. دسترسی های مناسب و بزرگراه های مجاور محله امیرآباد از نقاط قوت این محله است و وجود حمل و نقل عمومی و دسترسی مناسب به مترو می تواند برای افرادی که متکی به حمل و نقل عمومی هستند ، شرایط خوبی را ایجاد کند. این‌محله دسترسی خوبی را به مراکز خرید داشته و بسیاری از نیازهای ساکنین خود را تامین می کند و از این نظر نیز محله ای مطلوب به نظر می رسد. امکانات محلی نیز در این محله در سطح خوبی قرار دارد. امکانات درمانی ، امکانات آموزشی و خدماتی نیز به راحتی در دسترس ساکنین است. محله امیر آباد به دلیل قرار گرفتن در منطقه پر ترافیک تهران ، از مشکل آلودگی هوا رنج برده و برای افرادی که از خودروی شخصی استفاده می کنند ، در برخی نقاط مانند بزرگراه حکیم و بزرگراه جلال آل احمد مشکلاتی را ایجاد می کند. این ویژگی ها باعث شده محله امیر آباد برای افرادی بیشتر مناسب باشد که از حمل و نقل عمومی استفاده کرده یا این محله به دفتر کار آنها نزدیکتر باشد.

سرای محله امیرآباد

سرای محله امیرآباد از مراکز مهم فرهنگی در محله امیرآباد است.
آدرس سرای محله امیرآباد
خیابان کارگر شمالی ، خیابان پانزدهم ، پلاک ۵۶
۰۲۱۸۸۶۳۱۱۴۵

سوالات متداول درباره محله امیرآباد

مترو امیرآباد کجاست؟
مترو امیرآباد در جنوب محله امیرآباد است‌ نزدیکترین ایستگاه مترو به امیرآباد، ایستگاه مترو دانشگاه تربیت مدرس در خط ۷ مترو تهران است.

بهترین محله در امیرآباد کجاست؟
براساس گزارش میدانی ، برخی از مشاوران املاک منطقه در امیرآباد شمالی بلوار آزادگان و خیابان جانبازان ، بهترین محله در امیرآباد هستند.‌

5/5 - (1 امتیاز)
محله جی با خیابانی مشهور به نام سی متری جی
سلسبیل محله ای با طعم بازارگردی بررسی بازار و قیمت خانه در سلسبیل

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
خروج از نسخه موبایل