1. صفحه اصلی
  2. بازار تجریش

بازار تجریش

بدون دیدگاه

سفری به رنگارنگ ترین بازار تهران، بازار تجریش با قدمت بیش از دویست سال یکی از زیباترین و قدیمی ترین بازارهای شهر تهران است. اگر بگوئیم بازار بزرگ تهران ، بازار شهر تهران بوده است، بازار تجریش ، بازاری متعلق به شمیرانات قدیم بوده است. گر چه بنای کنونی بازار تجریش ، حدود هفتاد سال است اما برخی قدمت بازار تجریش را تا دویست سال تخمین زده اند. برخی نیز معتقدند بازار تجریش قدمتی بسیار بیش از این ها داشته و قدیمی ترین بازار شمیرانات در شمال تهران است. در این صفحه با شما درباره بازار تجریش سخن خواهیم گفت.

 

معرفی بازار تجریش

بازار تجریش قدیمی ترین بازار شمیرانات و یکی از قدیمی ترین بازارهای شهر تهران است. بازار تجریش متعلق به زمانی است که هنوز پاساژها و مگامال ها ، تهران را در خود غرق نکرده بودند. بازار تجریش با الگویی سنتی مبتنی بر بازاری با عناصر اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی و مذهبی در چهارراه شرق و غرب شمیرانات و در محله تجریش ساخته شد. این بازار غرق در عناصر سنتی بازارهای قدیمی ایرانی ویژگی های عناصر اجتماعی ، فرهنگی و مذهبی خود را تا کنون حفظ کرده است و به همین دلیل علاقمندان بازارهای سنتی را در کنار زیبایی های خود حفظ کرده است. بازار سنتی تجریش ، در کنار مرقد امام زاده صالح(ع) ، تکیه بزرگ تجریش و بازار تره بار تجریش آمیزه ای زیبا از عناصر درهم تنیده بازارهای سنتی ایرانی است و بر خلاف مگامال ها و پاساژهای جدید که تنها هدفشان کسب سود اقتصادی است ، عناصر فرهنگی و سنتی ایرانی را در کنار خود دارد.

تاریخچه بازار تجریش

درباره قدمت بازار تجریش نمی توان به راحتی سخن گفت. گر چه عمر بنای کنونی بازار تجریش، حدود هفتاد سال است و برخی قدمت بازار تجریش را دویست سال تخمین زده اند ، وجود امام زاده صالح(ع) و حتی چنار هشتصد ساله کهنسال امام زاده صالح و از همه مهمتر قدمت سه هزار ساله سکونت در شمیرانات ، قدمت بازار تجریش را به گذشته های بسیار دورتر از دویست سال خواهد برد. احتمال می رود در کنار بقعه امام رضا صالح که قدمت آن نزدیک به هزار سال و کتیبه قدیم آن مربوط به دوره غازان خان بوده است ، محله تجریش جزو محلات اصلی شمیرانات بوده و رفت و آمدی در این مکان وجود داشته است.

امامزاده صالح تجریش

امامزاده صالح فرزند حضرت موسی بن کاظم علیه السلام و برادر علی بن موسی (ع) امام هشتم شیعیان است که پس از شهادت در این محل دفن گردیده و مدفن ایشان از آن زمان زیارتگاه شیعیان است. بنای امامزاده صالح تجریش در سال ۱۳۵۱ به شماره ثبت ۹۰۹ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. قدمت مقبره امامزاده صالح تجریش طبق کتیبه قدیم مقبره که در زمان تعمیرات از بین رفته است ، مربوط به دوره غازان خان در سال ۷۰۰ ه.ق بوده است. در زمان صفویه احداث بقعه جدید امامزاده صالح تجریش آغاز شد و بنای کنونی نیز به مرور از زمان های قاجار تا امروز تکمیل شده است.

چنار قدیمی امامزاده صالح تجریش

در امامزاده صالح چناری قدیمی وجود داشت که قطر آن به شش متر و قدمت آن نزدیک به هزار سال بود. چنار قدیمی امامزاده صالح یکی از عناصر تاریخی محله تجریش و امامزاده صالح بود که برخی عمر آن را با خود امامزاده صالح هم عصر دانسته و برخی معتقد بودند که عمر این چنار حتی قدیمی تر از امامزاده صالح است. بسیاری از جهانگردان خارجی که به شمیرانات آمده بودند، در مورد این چنار نیز مطلب نوشته بودند.

چنار قدیمی امامزاده صالح چگونه از بین رفت

چنار قدیمی امامزاده صالح تجریش در سال ۱۳۳۷ دچار آتش سوزی شد. اهالی تجریش سعی کردند این آتش این چنار را با سطل های آب خاموش کنند. کسی نمی داند که دلیل آتش سوزی چه بوده است‌. برخی می گویند که کسانی برای گرم شدن در نزدیکی چنار قدیمی امامزاده صالح آتش روشن کرده بودند و برخی می گویند دلیل آتش سوزی ، اتصال کابل های برق بوده است. چنار قدیمی امامزاده صالح یک شب تا به صبح در آتش سوخت. اهالی تجریش برای نگهداری از چنار ، درون آن را با سیمان پر کردند و دور آن را با زنجیر آهنی بستند تا درخت زنده بماند‌. سر درخت را نیز قطع کردند تا بتواند جوانه های جدید زده و به حیات خود ادامه دهد. درخت چنار حدود سی سال دیگر زنده ماند. در دهه شصت اما در اقدامی ناگهانی شهرداری به طور شبانه اقدام به قطع درخت کرد. اهالی تجریش نسبت به این اقدام اعتراض کردند اما کار از کار گذشته بود و چنار هزار ساله تجریش از صحنه روزگار محو شد.

تکیه تجریش

بازار تجریش دارای اماکن قدیمی و نسب دار مذهبی است. تکیه بزرگ تجریش پس از امامزاده صالح مهمترین این اماکن مذهبی است که بنای آن متعلق به دوره قاجار بوده و در تاریخ ۲۵ مهر ۱۳۸۳ با شماره ثبت ۱۱۲۱۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. تکیه بزرگ تجریش با قدمت بسیار زیاد خود یکی از قدیمیترین تکیه های شهر تهران است. در مورد قدمت تکیه بزرگ تجریش نیز به دلیل قرار گرفتن در کنار باررگاه امامزاده صالح تجریش می توان تاریخی بسیار طولانی تر از دوران قاجار متصور بود. تکیه تجریش دارای کارکردهای مذهبی بسیار زیادی بود. صحن این تکیه محل برگزاری و تجمعات مذهبی است و تا سالها پیش صحن تکیه تجریش محل برگزاری مراسم تعزیه خوانی بوده است.

بازار میوه تجریش

بازار میوه تجریش را رنگارنگ ترین بازار میوه و سبزی شهر تهران می دانند. انواع میوه ها و سبزی جات با سلیقه و دکور خاص و بسیار زیبایی در کنار هم چیده شده اند و ترکیب رنگ های طبیعی بازار تجریش خود یکی چشم نوازترین بازارهای میوه و تره بار تهران را به وجود آورده و از جاذبه های گردشگری تجریش است

ویژگی بازار میوه تجریش

مهمترین بازار میوه تجریش وجود انواع میوه های نایاب در سطح تهران است. در بازار میوه تجریش بهترین میوه ها و سبزی جات فصل در کنار انواع میوه های نایاب و غیر فصل وجود دارد. میوه هایی چوا آوکادو ، میوه های کاکتوس و هر نوع میوه ای را که در سطح شهر نمی توانید آن ها را بیابید ، در بازار تجریش خواهید یافت. بازار میوه تجریش در ترکیبی زیبا با بازار تجریش محیطی بسیار زیبا را برای علاقمندان گردشگری شهر تهران ایجاد کرده است. به خصوص در فصل زمستان بازدید از بازار میوه تجریش لطف خاصی به همراه دارد.

کالاهای بازار تجریش

بازار تجریش بازاری متنوع برای خرید مایحتاج روزانه خانوارها است. در این بازار انواع فروشگاه های البسه و پوشاک ، خشکبار ، عطاری ها ، موبایل فروشی ، زیور آلات و فروش محصولات صنایع دستی وجود دارد. کالاهای بازار تجریش گرچه کالاهای عرف بازارهای تهران هستند ، اما به طور خاصی دارای زیبایی چشم نوازی بوده و البته بازار تجریش در عرضه انواع کالاهای موجود در بازار حساسیت خاصی را دارد.

عطاری های بازار تجریش

یکی از چشم نوازترین فروشگاه های بازار تجریش ، عطاری های بازار تجریش است که محصولات خود را با دقت و سلیقه خاصی در کنار هم چیده اند و عطاری های بازار تجریش بهترین محصولات عطاری را در تهران به مشتریان خود عرضه می کنند. در هنگام ورود به بازار تجریش بوی انواع ادویه در بازار همه را به خود جلب کرده و به همین دلیل است که عطر نوستالژیک ادویه های بازار تجریش جزو زیبایی های خاص این بازار است.

سمنوی عمه لیلا

مشهورترین سمنو فروشی کشور که شهرتی جهانی نیز دارد ، سمنوی عمه لیلا است. سمنوی عمه لیلا اولین و بزرگترین برند سمنوی کشور است که فروشگاه اصلی عرضه سمنوی عمه لیلا نیز در بازار تجریش وجود دارد. سمنوی عمه لیلا از دهه شصت جزئی جدایی ناپذیر از بازار تجریش شده است و بسیاری از افرادی که به بازار تجریش می روند ، رنگ و عطر سمنوی عمه لیلا را به خاطر دارند.
فروشگاه های خشکبار بازار تجریش
بازار تجریش بازار رنگ و عطر و بو و سلیقه است. بازار تجریش بازاری است که زیباترین چیدمان عطاری ها، میوه ها ، خشکبار و ترشی جات را دارد. فروشگاه های خشکبار بازار تجریش نیز از این سلیقه و گردونه به دور نیستند و یکی از زیباترین ویترین ها و چیدمان های خشکبار را در کشور دارند. این مورد به همراه عرضه خشکبار با کیفیت در بازار تجریش بازار خشکبار تجریش را به یکی از بهترین بازارهای خشکبار کشور مبدل کرده است.

ترشی فروشی بازار تجریش

نمی توان درباره بازار تجریش صحبت کرد و از ترشی فروشی های پر رنگ و لعاب آن سخن نگفت. ترشی فروشی های بازار تجریش جزو زیباترین ترشی فروشی های کشور هستند. این فروشگاه ها می توانند بهترین سلیقه ها را به خود جذب کرده و این سلیقه ها را از خود راضی نگاه دارند. ترشی فروشی های بازار تجریش نیز یکی از جذابترین قسمت های بازار تجریش است که حتماً باید به آن سر زد.

زیورآلات و تسبیح در بازار تجریش

اگر به دنبال زیورآلات ، بدلی جات و انواع تسبیح و سنگ های نیمه قیمتی هستید ، یکی از بهترین مکان ها برای خرید آنها بازار تجریش است. این فروشگاه ها نیز جزو برندهای بازار تجریش هستند که به وفور در این بازار وجود داشته و آنها نیز با سلیقه و زیبایی شناسی خاص خود ، توانسته اند مشتریان بسیاری را به خود جذب کنند.

بازار تجریش کجا است

بازار تجریش در ضلع جنوبی میدان تجریش تا میدان قدس است. بازار تجریش از هر دو میدان دارای ورودی است و می توان از طریق میدان قدس و میدان تجریش وارد این بازار شد.

مسیر مترو بازار تجریش

یکی از بهترین مسیرهای دسترسی به بازار تجریش مسیر متروی خط یک است. ایستگاه تجریش در مسیر متروی خط یک به میدان قدس می رسد و بازار تجریش از کنار همین خط دارای ورودی است. به دلیل تراکم بالای خودرو در میدان تجریش و خیابان های اطراف و عدم دسترسی به پارکینگ مناسب بهترین انتخاب برای رسیدن به بازار تجریش همان مسیر خط یک مترو تهران است.

مسیر های دسترسی به میدان تجریش با خودرو

بازار تجریش دارای دو ورودی اصلی است. ورودی های میدان تجریش و ورودی میدان قدس ورودی های اصلی بازار تجریش هستند. برای رسیدن به ورودی میدان تجریش می توان از طریق خیابان ولی عصر وارد میدان شد. به دلیل وجود پارکینگی بزرگ در جنوب میدان تجریش این مسیر بهترین مسیر بازار تجریش است. مسیر دیگر بازار تجریش از طریق خیابان شریعتی و میدان قدس است که می توان با پارک خودرو در خیابان های اطراف از میدان قدس وارد بازار تجریش شد.

مسیر اتوبوس بازار تجریش

پایانه اتوبوسرانی تجریش نیز پایانه ای است که می توان برای رسیدن به میدان تجریش و بازار تجریش ازاین پایانه استفاده کرد. میدان تجریش دارای خطوط اتوبوسرانی از راه آهن ، ازگل ، شهرک قائم ، میدان درکه ، جماران و پایانه شهید دستواره است که به همین دلیل برای رسیدن به میدان تجریش می توان از تمام این خطوط استفاده کرد.

ساعت کار بازار تجریش

بازار تجریش همه روزه و در تمام ایام تعطیل و در تمام ساعات روز باز است و می توان در تمامی ساعات به این بازار رفت.

بازار تجریش در شب عید

بازار تجریش در شب عید یکی از دیدنی ترین بازارهای شب عید تهران است. بازار تجریش در شب عید بسیار زیباتر و رنگارنگ تر از هر زمان دیگر و هر بازار دیگری است. تلفیق رنگهای میوه ها و عطر ادویه ها و سمنوی عمه لیلا با رنگ سفره های هفت سین متنوع و گلهای بهاری ، بازار تجریش را در شب عید بسیار زیبا و رنگارنگ می کند و همین موضوع باعث شده تا دوستداران بازار تجریش همیشه در شب عید سری به این بازار بزنند.

بهترین زمان رفتن به بازار تجریش

بازار تجریش در هر فصلی از سال و هر ساعتی از روز برای علاقمندان خود زیبا است ، اما اگر بخواهیم زمان خاصی را برای رفتن به بازار تجریش انتخاب کنیم این زمان ها بازار تجریش در شب عید و فصل زمستان است. البته بازار تجریش در فروردین و اردیبهشت و میوه های نوبرانه اش بسیار زیبا و دلنواز است.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
خروج از نسخه موبایل