1. صفحه اصلی
  2. بازار عودلاجان، ترکیبی از بازار صنایع دستی و اماکن تاریخی تهران
بازار عودلاجان

بازار عودلاجان، ترکیبی از بازار صنایع دستی و اماکن تاریخی تهران

بازار عودلاجان از جمله بازار‌ها و مراکز خرید تهران است که در محله عودلاجان تهران قرار دارد. بازار عودلاجان از جمله قدیمی‌ترین بازار‌های تهران است که در سراسر این بازار اماکن تاریخی تهران خودنمای می‌کنند. این بازار در محله‌ای به همین نام به نام محله عودلاجان قرار گرفته است که این محله نیز جزء قدیمی‌ترین محله‌های تهران است که در گذشته بیشتر کلیمان تهرانی در این محله سکونت داشتند. گشت و‌گذار در بازار عودلاجان برای علاقمندان به بازارگردی و تهرانگردی دارای جذابیت‌های خاص خود است. ترکیب زیبای خانه‌های تاریخی عودلاجان و بازار صنایع دستی عودلاجان، ترکیبی بسیار زیبا از تاریخ تهران و بازارگردی را به بازدید‌کننده می‌دهد. در این مطلب قصد داریم به معرفی بازار عودلاجان و زیبایی‌های این بازار زیبا پرداخته و شما را با آن آشنا کنیم.

بازار عودلاجان کجاست؟

بازار عودلاجان یکی از بازار‌های قدیمی تهران است که در گذشته در محله عودلاجان قرار داشت. بازار عودلاجان امروزه و با تقسیم‌بندی‌های امروزی در محله پامنار تهران قرار دارد. این بازار در محدوده بازار تهران قرار گرفته و به همین دلیل تبدیل به بازاری زیبا در کنار بخش‌های مختلف بازار تهران قرار گرفته است. این بازار در شمال بازار بزرگ تهران و در مجاورت خیابان پامنار قرار داشته و ورودی‌های اصلی این بازار از خیابان پانزده خرداد و خیابان پامنار امکانپذیر است. بازار عودلاجان از خیابان پانزده خرداد تا خیابان جواهری و خیابان مشیر خلوت امتداد داشته و از طریق خیابان حاجی‌ها و خیابان مشیرالخلوت با خیابان پامنار در ارتباط است. مهمترین بخش‌های این بازار را می‌توان در محدوده خیابان حاجی‌ها تا خیابان مشیرالخلوت جستجو کرد، چرا که اکثر خانه‌های تاریخی و بافت اصلی این بازار در این قسمت، قرار گرفته است.

مسیر دسترسی به بازار عودلاجان

بازار عودلاجان در خیابان پانزده خرداد قرار دارد و بخشی از ورودی‌های اصلی این بازار از خیابان پامنار امکانپذیر است و به همین دلیل برای دسترسی به این بازار می‌توانید از خیابان پانزده خرداد و خیابان پامنار وارد این بازار شوید. برای سفر با خودروی شخصی در این قسمت از شهر محدودیت‌های بسیاری وجود دارد و به همین دلیل بهتر است برای رفتن به بازار عودلاجان از حمل و نقل عمومی و مترو استفاده کنید. نزدیکترین‌ایستگاه مترو به بازار عودلاجان، ‌ایستگاه مترو پانزده خرداد در خط ۱ مترو تهران است.

ساعات کار بازار عودلاجان

بازار عودلاجان در محدوده بازار تهران قرار دارد و ساعات کاری این بازار نیز با بازار تهران تطابق زیادی دارد. این بازار به طور معمول از ساعت ۹ صبح تا ساعات پایانی روز در حال فعالیت است. بازار عودلاجان در روز‌های جمعه به طور معمول تعطیل بوده و تنها بخش‌های کمی از این بازار در روز‌های جمعه فعالیت دارند، بنابراین برای بازدید از این بازار بهتر است روز‌های غیر تعطیل را در نظر داشته و انتخاب کنید.

گشت و‌گذار در بازار عودلاجان

جا‌های دیدنی بازار عودلاجان دارای زیبایی‌های خاصی است که بازدید از آن‌ها برای علاقمندان به تاریخ تهران از جذابیت ویژه‌ای برخوردار است. این بازار دارای چندین اثر و مکان تاریخی است که شما می‌توانید در هنگام گشت و‌گذار در آن، از این اماکن بازدید کنید. بازار صنایع دستی عودلاجان، اولین بانک ایران، خانه موزه مدرس، سرای کاظمی، خانه مهرانگیز کامبیز (لوکیشن فیلم پدرسالار)، حمام نواب (لوکیشن فیلم قیصر)، عمارت دبیرالملک و تیمچه اکبریان از جمله دیدنی‌های بازار عودلاجان است. این بازار در قسمتی از تهران قرار گرفته که هر قسمت از آن دارای ارزش تاریخی است و به دلیل همین آثار تاریخی و زیبا است که در لوکیشن فیلم‌هایی چون قیصر و پدرسالار مورد استفاده قرار گرفته است.

آثار تاریخی اطراف بازار عودلاجان

در این قسمت کوشش داریم تا شما را با بخشی از آثار تاریخی در محدوده بازار عودلاجان آشنا کنیم تا در هنگام بازدید از این بازار بتوانید از این آثار تاریخی زیبا نیز بازدید داشته باشید.

تیمچه اکبریان

تاریخ ساخت تیمچه اکبریان به حدود ۲۶۰ سال پیش بازمی گردد. این مکان را به عنوان اولین بانک رهنی ایران می‌شناسند. در سال ۱۱۵۳ بود که تیمچه اکبریان فعالیت خود را به عنوان صرافی و زرگری آغاز کرد. پس از مدتی در سال ۱۱۷۲ تبدیل به اولین بانک ایران شد و لقب اولین بانک رهنی ایران را به خود اختصاص داد. روش کار این بانک اینگونه بود که مردم، اموال خود را به عنوان‌امانت نزد بانک قرار داده و در ازای آن وام دریافت می‌کردند. امروزه این مکان تبدیل به رستورانی با نام سفره خانه سنتی طهرون قدیم در حال فعالیت است.

خانه مدرس

خانه مدرس از جمله اماکن تاریخی تهران است که در مجاورت بازار عودلاجان قرار دارد. دلیل شهرت خانه مدرس، نقش بی‌بدیل او در تاریخ مشروطیت بود. شهید مدرس تا زمان تبعید، در این خانه سکونت داشت. در سال ۱۳۹۳ این خانه توسط حاج محمد انصاری خریداری شد و برای حفظ آثار شهید مدرس تبدیل به موزه و دارالقرآن شد تا بتواند علاوه بر آشنا کردن علاقمندان به تاریخ تهران و ایران، نقشی فرهنگی نیز داشته باشد.

خانه مهرانگیز کامبیز (لوکیشن فیلم پدرسالار)

خانه مهرانگیز کامبیز از جا‌های دیدنی تهران است که در مجاورت بازار عودلاجان قرار گرفته است. این خانه قدیمی که عمری در حدود ۹۰ سال دارد به عنوان لوکیشن فیلم پدر سالار مورد استفاده قرار گرفت. خانه مهرانگیز کامبیز مدتی تحت تملک شهرداری منطقه ۱۵ تهران قرار داشت تا اینکه پس این ملک را به شهرداری منطقه ۱۲ تهران واگذار کرد و امروزه نیز به عنوان خانه فرهنگ امامزاده یحیی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عمارت دبیرالملک

عمارت دبیرالملک از جمله خانه‌های قدیمی دوران قاجار است که به میرزا محمد حسین فراهانی یا دبیرالملک فراهانی تعلق داشت. عمارت دبیرالملک مدت‌ها به عنوان خانه اسباب بازی و سلامت در زمینه تعلیم و تربیت کودکان فعالیت داشت تا اینکه اکنون تبدیل به یکی از ساختمان‌های اداری شهرداری تهران شده است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
خروج از نسخه موبایل