1. صفحه اصلی
  2. برغان کجاست؟ روستایی با زیبایی های طبیعی و قدمت تاریخی
روستای برغان

برغان کجاست؟ روستایی با زیبایی های طبیعی و قدمت تاریخی

روستای برغان آمیزه ای از زیبایی های طبیعی و قدمت تاریخی است. فاصله تهران تا روستای برغان تنها در حدود پنجاه کیلومتر است و به همین دلیل توانسته است در زمره بهترین روستاهای گردشگری اطراف تهران قرار گیرد. جاذبه های برغان از زیباترین جاذبه های طبیعی منطقه هستند. روستای سنج برغان ، روستای آتشگاه برغان، مسجد جامع روستای برغان ، آشکده کلبه برغان و تفریحگاه کنار رودخانه برغان از جاهای دیدنی برغان هستند. در این صفحه با وبسایت کوچه گرد بمانید تا در کوچه های برغان گردشی داشته باشیم. حتما در خواهید یافت که روستای برغان حتما ارزش دیدن و گشتن را خواهد داشت و این روستا یکی از بهترین مقاصد گردشگری برای سفر یک روزه از تهران است. پیشنهاد می کنیم حتما صفحه روستاهای گردشگری تهران هم مشاهده کنید

برغان کجاست؟

روستای برغان از روستاهای بخش چندار البرز و دهستان برغان است. روستای برغان در دل کوه های البرز قرار دارد و مسیر دسترسی به روستای برغان جاده ای کوهستانی است که در دل کوه های البرز در منطقه ای شمال شهر کرج و بین شهرهای کرج و هشتگرد قرار دارد. ارتفاع روستای برغان از سطح دریا 1650 متر است. روستای برغان بین کرج و کردان قرار داشته و به همین دلیل از هر دوی این بخش ها قابل دسترسی است. موقعیت جغرافیایی برغان ، موقعیت بی نظیری را از نظر گردشگری به این روستا داده است.

چرا که قرار داشتن در بین مناطق زیبا و پر تردد استان البرز این روستا را از موقعیت خاصی برخوردار کرده است. همچنین وجود این روستا در میان رودخانه سنج برغان و رودخانه شاهرود برغان ، در دل کوه‌های البرز در ارتفاع ۱,۶۵۰ متری از سطح دریا، در میان کرج و هشتگرد قرار دارد. رونق صنعت گردشگری در این روستا به‌دلیل قرار گرفتن در مسیر کرج به‌سمت کردان است؛ البته نباید فراموش کرد که موقعیت جغرافیایی برغان در بین دو رود سنج و شاهرود نیز یکی از دلایل مهم توسعه این روستا به شمار می‌آید؛ رودهایی که از کوه‌های البرز مرکزی سرچشمه می‌گیرند و از کنار روستا عبور می‌کنند. فاصله تهران تا روستای برغان از خروجی تهران در حدود 50 کیلومتر است و فاصله تهران تا برغان از مرکز شهر تهران به 65 کیلومتر می رسد. همچنین فاصله کرج تا برغان نیز در حدود 22 کیلومتر است. مختصات جغرافیایی روستای برغان ۵۰ درجه و ۵۶ دقیقه طول شرقی و ۳۵ درجه و ۵۷ دقیقه عرض شمالی است.

ادرس روستای برغان

غرب استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ ، بخش چندار ، دهستان برغان
آدرس دقیق برغان روی نقشه (مشاهده روی نقشه)

مسیر دسترسی به روستای برغان

مسیر رفتن به روستای برغان از دو مسیر اصلی امکان پذیر است. ابتدا مسیر تهران تا برغان را از جاده گوهردشت با هم مرور خواهیم کرد. برای رفتن به برغان از تهران می توانید از اتوبان تهران قزوین را انتخاب کرده و وارد این مسیر شوید. بعد از عبور از شهر کرج و در میانه شهر کرج به خیابان چمران در نزدیکی ترمینال اتوبوسرانی کرج خواهید رسید. شما باید خروجی بلوار چمران را برای رفتن به سمت گوهردشت کرج رفته و جاده گوهر دشت را نیز باید تا انتهای بلوار ادامه داده تا به دامنه کوه های البرز برسید.

در انتهای بلوار گوهردشت جاده برغان آغاز می شود. جاده برغان از کنار زندان رجایی شهر عبور می کند و حتما به یاد داشته باشید که قبل از ورود به جاده اصلی می بایست دیوارها و برج و باروی زندان رجایی شهر را ببینید. پس از عبور از زندان رجایی شهر دهکده تفریحی باغستان آغاز شده و وارد جاده اصلی برغان خواهید شد. از خروجی کرج تا روستای برغان در حدود ۱۵ کیلومتر فاصله است که پس از طی پانزده کیلومتر به روستای برغان خواهید رسید. اگر از این جاده عبور می کنید ، باید بدانید که روستای آتشگاه در میانه مسیر در انتظار شما است و شما می توانید ، قبل از رفتن به برغان از زیبایی های روستای آتشگاه استفاده کنید.

برای انتخاب مسیر رفتن به برغان می توانید از مسیر دوم این روستا استفاده کنید. مسیر دوم بسیار زیباتر از مسیر اول است. برای مسیر دوم باید اتوبان تهران قزوین را به سمت شهر هشتگرد ادامه داده تا به خروجی کردان برسید. خروجی کردان تقریبا ۲۰ کیلومتر به ابتدای ورودی کرج فاصله دارد و پس از رسیدن به این خروجی باید به سمت بلوار شهدای کردان بروید. بعد از کردان چند روستای زیبا در مقابل شما قرار دارد. این روستاها چلنگدار، سیاهکران، علاقبند، تالیان و امین‌آباد هستند که هر کدام از این روستاها خود از روستاهای زیبا و گردشگری کردان هستند. شما بعد از گذشتن از این روستاها به روستای برغان خواهید رسید.

داخل روستای برغان

روستای زیبا و تاریخی برغان

برغان از جمله روستاهای بخش چندار ساوجبلاغ است. روستای برغان دارای قدمتی تاریخی است‌ پل برغان ، پلی است که در زمان صفویه احداث شده است و بنای حسینیه اعطم برغان مربوط به دوران صفویه است. این روستا دارای شش اثر ثبت ملی است. پل برغان، آلوی برغان ، چنار روستای برغان ، بستنی گله ، تعزیه برغان و حسینیه اعظم برغان از جمله آثاری هستند که در فهرست میراث فرهنگی به ثبت رسیده اند و در این میان آلوی برغان است که شهرتی جهانی را کسب کرده است. تمامی این موارد نشاندهنده ذخایر بی شمار این روستا از منظر فرهنگی است.

روستایی است که نه تنها دارای جاذبه های بی مانندی است ، بلکه از جمله روستاهایی است که دارای قدمت تاریخی است و اماکن و مراکز تاریخی روستای رندان ، نشاندهنده قدمت تاریخی این روستا است. برخی روستای برغان را همراه با روستاهای چلنگدار، سیاهکران، علاقبند، تالیان و امین‌آباد و البته آتشگاه یک منطقه بزرگ می دانند و تمامی این روستاها را جزو برغان می شناسند. در این رابطه می توان گفت که روستای برغان دهستانی است که شامل روستاهای اطراف خود می شود. جاهای دیدنی برغان متعدد و لی نظیر هستند.

روستاهای اطراف برغان ، بازار برغان، روستای آتشگاه برغان ، روستای سنج برغان، رودخانه برغان ، رودخانه شاهرود برغان، مسجد برغان، حسینیه برغان، قلعه ایلخانی برغان ، پل برغان، قبرستان قدیمی برغان زیارتگاه چهل دختر برغان ، روستای سرهه و میدان برغان از بهترین جاهای دیدنی برغان هستند. برغان با این داشته های بی نظیر تاریخی و طبیعی است که به عنوان یکی از بهترین روستاهای گردشگری اطراف تهران قرار دارد. طبیعت برغان در میان روستاهای اطراف خود ، طبیعتی بی نظیر است. این روستا در تمام فصول میزبان گردشگران و طبیعتگران بسیاری است که برای سفر یک روزه به این روستا سفر می کنند ، به خصوص پاییز برغان را می توان پادشاه فصل های برغان نام برد که در این فصل طبیعت این روستا سرشار از رنگ های رویایی می شود. آب و هوای برغان خود از جاذبه های برغان است‌.

آب و هوای این روستا در فصول مختلف بسیار مطبوع و دلچسب است و حتی در گرمترین فصل ها ، این منطقه زیبا دارای آب و هوای دلچسب و گوارایی است. از دیگر جاذبه های برغان ، سوغات برغان است. برخی از محصولات برغان شهرتی در سطح ملی دارند که سر گل سوغات برغان، آلوی برغان است که از این آلوی خوشمزه انواع محصولات ترش و شیرینی مانند آلوی خشک برغان، لواشک آلو ، ترشک آلو و رب آلو به دست می آید که طعم هر کدام از این محصولات در بین محصولات هم نوع خود بی نظیر و خوش مزه است. گردوی چرب و پوست کاغذی ، انواع میوه هایی چون هلو ، انگور شلیل ، زالزالک ، ازگیل و سیب از دیگر سوغات برغان هستند.

به دلیل رشد و توسعه گردشگری در این روستا در سالیان اخیر امکان اقامت در برغان نیز به وجود آمده است. چندین مجتمع اقامتی در اطراف روستا وجود دارد که هر کدام در شرایط بسیار خوبی قرار دارند و این مجتمع های اقامتی ، امکان اقامت در برغان را در تمام فصول فراهم کرده اند. رستوران های برغان نیز از دیگر امکانات موجود در برغان هستند که به دلیل رشد چشمگیر گردشگری در سالیان اخیر ، رشد و توسعه بسیار خوبی داشتند. تمامی این موارد از جاذبه های برغان هستند که در جای جای این روستا وجود دارند. وجود این جادبه های بی نظیر تاریخی و طبیعی است که روستای برغان را تبدیل به یکی از بهترین روستاها برای گردش و سفر کرده است. اگر شما هم به چنین جاهایی علاقه دارید ، با ما بمانید تا بیشتر درباره این روستا با شما صحبت کنیم و در هنگام رفتن به برغان این موارد را در برنامه گردشگری خود داشته باشید و با اطلاعات کامل به این روستای زیبا سفر کرده و نهایت استفاده را از سفر خود ببرید.

طبیعت روستای برغان

بهترین زمان سفر به برغان

پاییز برغان را بهترین زمان برای سفر به برغان می دانند ، اما باید بدانید که برغان در تمام فصل ها زیبایی های شگفت انگیزی را به همراه دارد که می تواند بهترین چشم انداز ها را برای سفر به این روستا برای شما فراهم کند. آیا می توان از این روستا گفت و از بهار برغان سخنی نگفت؟ بهار برغان مطبوع ترین آب و هوا را به همراه شکوفه های زیبای بهاری تقدیم شما خواهد کرد. برغان در فصل بهار با رودخانه های خروشان و چشمه های پر آب و شکوفه های بهاری که در نهایت زیبایی هستند ، چشمان هر بیننده ای را خیره خواهد کرد. فصل بهار ، فصل زایش و شکوفه و پاکی در این روستا است و هیچ گاه نباید این فصل زیبا را برای سفر به روستای برغان از دست بدهید. تابستان در شهرهای اطراف برغان مانند تهران و کرج فصلی گرم و طاقت فرسا است ، اما در برغان به هیچ وجه این گونه نیست. آب و هوای خنک و محصولات بی نظیر و در راس این محصولات آلوی برغانی میزبان سفره شما به این روستا هستند. اگر در فصل تابستان از گرمای شهرها کلافه شدید ، روزی را در این روستای زیبا بگذرانید و از آب وهوای خنک آن بهره ببرید.

پاییز برغان اما بی شک یکی از بهترین فصل ها برایرسفر به این روستا است. پاییز برغان را رنگ های سرخ و زرد و نارنجی و سبز و بنفش در زیر پای شما نقش می کشند و چشمان هر بیننده ای را نوازش می دهند و در هر طرف صدای خش و خش زیبای برگ های خشک باغات و درختان برغان در نهایت غایت گوشنواز هستند. پاییز برغان پادشاه فصل های برغان است‌ و عکسبرداری در برغان در این فصل اتفاقی رایج در بین گردشگران و طبیعتگردان روستا است. زمستان برغان فصل سپیدی و سکوت است. این روستا در زمستان در نهایت زیبایی و سپیدی است. برای رفتن به برغان در زمستان به یاد داشته باشید که گول هوای شهرها را نخورید و تجهیزات زمستانی ، به خصوص کفش و لباس گرم زمستانی و کلاه و تجهیزات گرمایشی خود را همراه خود ببرید که این روستا در فصل زمستان در برف و یخبندان و هوای سرد محصور است.

جاهای دیدنی برغان

برغان از معدود روستاهایی است که شش اثر ثبت شده در فهرست میراث فرهنگی دارد و از این نطر در میان روستاهای اطراف تهران مقام اول را به خود اختصاص داده است. هیچ کدام از روستاهای تهران دارای این تعداد اثر ثبت شده نیستند. در این میان تنها سنگان است که دارای دو اثر ملی ثبت شده است. آلوی برغان، پل صفوی برغان، حسینیه اعظم برغان ، درخت چنار برغان، بستنی گله و تعزیه برغان از جمله آثار ثبت شده برغان در فهرست آثار ملی ایران است.

تنوع آثار ثبت شده ملی برغان نیز در میان روستاها و حتی بسیاری از شهرها بی مانند است. وجود دو غذا و خوراکی ، یک نمایش مذهبی و یک اثر طبیعی و دو بنای تاریخی ، نشاندهنده غنای فرهنگی ، تاریخی ، طبیعی و حتی غدایی روستای برغان است. این تعداد و چنین تنوعی در ثبت آثار ملی جایگاه روستای برغان را در میان روستاهای منطقه البرز نشان می دهد. از دگر جاهای دیدنی برغان می توان به روستاهای اطراف برغان اشاره کرد. در اطراف برغان روستاهای بسیار زیادی وجود دارد که هر کدام از این روستاها خود دارای زیبایی و طبیعتی بی مانند هستند. روستای آتشگاه ، روستای سنج ، روستای چلنگدار، روستای سیاهکران، روستای علاقبند، روستای تالیان و روستای امین‌آباد از جمله این روستاها هستند.

سوالات متداول درباره روستای برغان

برغان کجاست؟
برغان یکی از روستاهای زیبای بخش چندار ساوجبلاغ در استان البرز است. روستای برغان در میان کوه های منطقه بین کرج و کردان قرار دارد. روستای برغان دهستانی است که از چندین روستا تشکیل شده است که باید گفت روستاهای اطراف برغان نیز به نوعی جزو این روستا محسوب می شوند.

اقامت در برغان چگونه است؟
در روستای برغان چند اقامت گاه وجود دارد که شما پی توانید از این اقامت گاه ها برای شب مانی استفاده کنید. اغلب اقامتگاه های برغان به شکل اقامتگاه های برمگردی هستند و این اقامتگاه ها دارای شرایط بسیار خوبی برای اقامت در برغان هستند‌.

جاهای دیدنی برغان کجا هستند؟
جاهای دیدنی برغان بسیار متنوع هستند. برغان دارای شش اثر ملی ثبت شده در فهرست میراث فرهنگی است. آثار ثبت شده برغان در فهرست سازمان میراث فرهنگی آلوی برغانی ، بستنی گله ، حسینیه اعظم برغان ، درخت چنار برغان، پل تاریخی برغان و تعزیه برغان است. این آثار ثبت شده به همراه طبیعت بی نظیر برغان ، رودخانه برغان ، قبرستان قدیمی برغان ، بازار برغان، روستای آتشگاه ، روستای سنج و تعداد بی شماری از موارد جزو جاهای دیدنی برغان هستند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست