1. صفحه اصلی
  2. محله های تهران
  3. خیابان فاطمی تهران محله ای پر از جاهای دیدنی
خیابان فاطمی

خیابان فاطمی تهران محله ای پر از جاهای دیدنی

خیابان فاطمی یکی از محله های بسیار مهم منطقه ۶ تهران است. محله فاطمی یکی از محله های بسیار پرتردد و زیبای تهران است. نام قدیم خیابان فاطمی ، خیابان ایران نوین و خیابان آریامهر بوده است. بسیاری از جاهای دیدنی تهران در این خیابان قرار دارد. پارک لاله ، موزه هنرهای معاصر ، تالار وزارت کشور ، موزه فرش ایران ، مسجد نور فاطمی و هتل لاله از اماکن مهم خیابان فاطمی هستند. خیابان فاطمی تهران ، خیابانی خاطره انگیز برای بسیاری از تهرانی ها است و این خاطرات با تاریخچه خیابان فاطمی و مراکز تفریحی این خیابان عجین شده است. قیمت خانه در خیابان فاطمی از سطح متوسط شهر تهران بالاتر است. دلیل بالا بودن قیمت خانه در خیابان فاطمی ، بافت تجاری قدرتمند این خیابان ، دسترسی خوب و حمل و نقل عمومی بسیار قوی در این خیابان است.

محله خیابان فاطمی کجاست؟

محله خیابان فاطمی از محله های مرکزی تهران است. محله خیابان فاطمی از شمال با بزرگراه جلال آل احمد ، از شرق با بزرگراه شهید گمنام ، از جنوب با خیابان فاطمی و از غرب با بزرگراه چمران محدود شده است. این محله از شمال با محله قزل قلعه و امیر آباد ، از شرق با محله های یوسف آباد و بهجت آباد، از غرب با خیابان ستارخان خان و محله های پاتریس لومومبا ، شهرآرا ، محله توحید و دریان نو و از جنوب با محله بلوار کشاورز مجاورت دارد.

نام قدیمی خیابان فاطمی

نام قدیمی خیاان فاطمی ، خیابان ایران نوین و خیابان اریا مهر بود که پس از انقلاب به دلیل مبارزات دکتر حسین فاطمی به نام ایشان نامگذاری شد. دکتر حسین فاطمی از اعضای جبهه ملی ایران بود. همچنین دکتر حسین فاطمی در طی سال های نخست وزیری دکتر مصدق ، به عنوان وزیر امور خارجه کابینه مصدق در این کابینه حضور داشت. پس از کودتای 28 مرداد 1332 دکتر حسین فاطمی به همراه جمعی دیگر از اعضای حزب با حکم دادگاه محکوم به اعدام شد و پس از انقلاب خیابان ایران نوین ، یا خیابان آریامهر به نام ایشان نامگذاری شد.

تاریخچه محله فاطمی

ناصرالدین شاه شهر تهران را گسترش داد. محدوده قدیم تهران دارای 5 دروازه دوران صفوی بود. ناصرالدین شاه محدوده تهران را به دوازده دروازه رساند و همراه با افزایش جمعیت تهران به محدوده تهران اضافه شد. یکی از این دروازه ها ، دروازه بهجت آباد بود. در زمان قاجار ، محدوده فاطمی جزو منطقه بهجت آباد بود و در دروازه بهجت آباد ، نزدیکترین دروازه به منطقه فاطمی به حساب می آمد. این منطقه در آن زمان خارج از محدوده تهران بود. ناگفته نماند که منطقه فاطمی در میان محدوده های یوسف آباد و بهجت اباد قرار داشت. این محدوده اراضی کشاورزی بود که به جهت کشت ؛لات و علوفه مورد استفاده کشاورزان قرار می گرفت. دروازه بهجت آباد یک تفاوت عمده با باقی دروازه های تهران داشت و این موضوع باعث شد تا منطقه فاطمی در مسیر رفت و آمد بازرگانان و مسافران محدوده شمیرانات و یوسف آباد باشد.

محله خیابان فاطمی در زمان پهلوی

در زمان پهلوی دو اتفاق بسیار مهم در این محدوده افتاد که این اتفاق ها خیابان فاطمی را مورد توجه قرار داد. خیابان فاطمی ، محله ای پر از جاهای دیدنی و تفریحی تهران است
محله خیابان فاطمی یکی از محله های بسیار مهم منطقه ۶ تهران است. محله فاطمی یکی از محله های بسیار پرتردد و زیبای تهران است. نام قدیم خیابان فاطمی ، خیابان ایران نوین و خیابان آریامهر بوده است. بسیاری از جاهای دیدنی تهران در این خیابان قرار دارد. پارک لاله ، موزه هنرهای معاصر ، تالار وزارت کشور ، موزه فرش ایران ، مسجد نور فاطمی و هتل لاله از اماکن مهم خیابان فاطمی هستند. خیابان فاطمی تهران ، خیابانی خاطره انگیز برای بسیاری از تهرانی ها است و این خاطرات با تاریخچه خیابان فاطمی و مراکز تفریحی این خیابان عجین شده است. قیمت خانه در خیابان فاطمی از سطح متوسط شهر تهران بالاتر است. دلیل بالا بودن قیمت خانه در خیابان فاطمی ، بافت تجاری قدرتمند این خیابان ، دسترسی خوب و حمل و نقل عمومی بسیار قوی در این خیابان است.

محله خیابان فاطمی کجاست؟

محله خیابان فاطمی از محله های مرکزی تهران است. محله خیابان فاطمی از شمال با بزرگراه جلال آل احمد ، از شرق با بزرگراه شهید گمنام ، از جنوب با خیابان فاطمی و از غرب با بزرگراه چمران محدود شده است. این محله از شمال با محله قزل قلعه و امیر آباد ، از شرق با محله های یوسف آباد و بهجت آباد، از غرب با خیابان ستارخان خان و محله های پاتریس لومومبا ، شهرآرا ، محله توحید و دریان نو و از جنوب با محله بلوار کشاورز مجاورت دارد.

خیابان فاطمی کجاست؟

خیابان فاطمی مهمترین خیابان محله فاطمی و یکی از مهمترین خیابان های تهران است که در منطقه ۶ تهران قرار دارد. خیابان فاطمی از بزرگراه چمران تا خیابان ولیعصر امتداد داشته و به همین دلیل از مهمترین محورهای مواصلاتی در مرکز تهران است. خیابان فاطمی سه تقاطع بسیار مهم با خیابان ولیعصر ، خیابان کارگر ، بزرگراه چمران و بزرگراه شهید گمنام دارد. نکته قابل توجه درباره خیابان فاطمی آغاز طرح ترافیک از محدوده جنوبی خیابان فاطمی است. خیابان فاطمی در طرح کاهش آلودگی هوا ، طرح زوج یا فرد ، قرار داشته و طرح ترافیک تهران نیز از جنوب این خیابان آغاز می شود.

میدان فاطمی

میدان فاطمی ، مهمترین میدان در خیابان فاطمی است. نام جدید میدان فاطمی ، میدان جهاد است ، اما هنوز اکثریت قریب به اتفاق شهروندان تهرانی ، میدان جهاد را با نام قدیم آن ، میدان فاطمی می شناسند. از تقاطع های مهم دیگر در خیابان فاطمی ، تقاطع خیابان جویبار است. خیابان جویبار دسترسی میدان فاطمی را به خیابان های زرتشت و خیابان فلسطین امکان پذیر ساخته است و مهمترین مسیر دسترسی خیابان فاطمی به بلوار کشاورز از طریق خیابان جویبار است.

دسترسی خیابان فاطمی

محله خیابان فاطمی یکی از محله های بسیار خوش مسیر در مناطق مرکزی است‌. بزرگراه های جلال آل احمد ، بزرگراه شهید گمنام ، بزرگراه چمران و خیابان فاطمی ادر اطراف محله خیابان فاطمی باعث شده است تا این محله در تمام جهات خود ، دارای دسترسی ها و ورودی های بسیار خوب باشد. همچنین این بزرگراه ها دسترسی خیابان فاطمی را به بسیاری از محله های اطراف مانند ، گیشا ، شهرک غرب ، سعادت آباد ، ونک و حتی کارون و سلسبیل را فراهم می کند.

حمل و نقل عمومی
مجله فاطمی از بهترین محله های تهران به لحاط حمل و نقل عمومی است. خطوط اتوبوسرانی در جای جای این محله وجود دارد. به خصوص ناوگان اتوبوسرانی بی آر تی در خیابان های کارگر و بزرگراه چمران نقش بسیار پر رنگی را در دسترسی این محله به حمل و نقل عمومی دارند. این محله از نطر خطوط تاکسی رانی نیز شرایط ایده آلی دارد. پایانه تاکسی رانی در میدان جهاد نیز از پایانه های خوب تاکسیرانی منطقه است و به جز این پایانه در بسیاری از خیابان های این محله تاکسی های بسیار زیادی به طور دائم در حرکت و رساندن خدمات به مسافرین هستند.

مترو خیابان فاطمی
خیابان فاطمی دارای ایستگاه مترو اختصاصی است. ایستگاه مترو میدان جهاد در میدان فاطمی این امکان را به مسافرین شرق محله فاطمی می دهد تا با استفاده از این ایستگاه به مترو دسترسی داشته باشند. به جز ایستگاه مترو میدان جهاد ، نزدیکترین ایستگاه مترو به فاطمی ، ایستگاه مترو تربیت مدرس در غرب محله است.

مراکز تفریحی و شاخص خیابان فاطمی

ساختمان وزارت کشور
در خیابان فاطمی هیچ مرکز سیاسی مهمتر از وزارت کشور نیست. ساختمان وزارت کشور مهمترین ساختمان و مرکز موجود در خیابان فاطمی است. وزارت کشور سیاسی ترین وزارت خانه برای هر کشوری است که عهده دار امور سیاسی در کشورها است و بخش مهمی از اعتبار این خیابان به دلیل وجود ساختمان وزارت کشور در خیابان فاطمی است.

هتل لاله
هتل لاله یکی از اولین هتلهای تهران است که با درجه بین المللی پنج ستاره در زمان خود ساخته شد. نام قدیم هتل لاله ، هتل اینتر کنتیننتال بود‌. هتل لاله یا هتل اینتر کنتیننتال توسط شرکت بین المللی گروه هتل های اینتر کنتیننتال در ایران ساخته شد. هتل لاله در زمینی به مساحت ۱۶۰۰۰ متر مربع ساخته شد. این هتل در ۱۳ طبقه ساخته شد و دارای ۳۸۰ اتاق و سوئیت است. پس از انقلاب اسلامی ، سهام هتل اینتر کنتیننتال از شرکت مادر خریداری شد و نام آن به هتل بین المللی لاله تغییر یافت.

سالن وزارت کشور
سالن وزارت کشور یکی از بزرگترین سالن ها برای اجرای همایش های بین المللی و اجرای کنسرت های بزرگ است. بسیاری از گروه ها و خوانندگان به نام در این سالن کنسرت ها و نمایش های متعددی را داشته اند. این مرکز همچنین یکی از بزرگترین و معتبرترین اماکن برای برگزاری همایش های بزرگ و بین المللی پس از سالن اجلاس سران است که تا کنون مراسم ها و همایش‌های بزرگی با حضور مقامات بلند پایه سیاسی در این مکان برگزار شده است.

مسجد نور فاطمی
مسجد نور فاطمی از جمله مساجد بلند آوازه تهران است‌. دلیل آوازه بلند مسجد نور ، برگزاری مراسم های یادبود بسیاری از شخصیت های سیاسی در این مسجد است. در تهران چند مسجد با چنین خاصیتی می توان یافت که به برگزاری مراسم های یادبود شخصیت های سیاسی شهرت داشته باشند و یکی از معروفترین این مساجد ، مسجد نور فاطمی است. مسجد نور فاطمی در خیابان فاطمی ، نبش خیابان طباطبایی و در مجاورت میدان فاطمی ،میدان جهاد ، قرار دارد.

موزه فرش ایران
موزه فرش ایران در خیابان فاطمی و در ضلع شمالی پارک لاله قرار دارد و از زیباترین موزه های تهران است. زیبایی خیره کننده فرش های موجود در موزه فرش ایران ، بی مانند است. موزه فرش ایران از اصیل ترین موزه های تهران است که فرش هایی نفیس از اقصی نقاط ایران را در خود جای داده است. این موزه از خیابان فاطمی قابل دسترسی است.

دژبان کل ارتش جمهوری اسلامی ایران
یکی از مهمترین مراکز نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران به نام دژبان کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در خیابان فاطمی قرار دارد. دژبان کل ارتش ایران در سال ۱۳۳۰ تشکیل شد و در سال ۱۳۳۳ به عنوان یک رسته نظامی جداگانه به ارتش آن زمان معرفی شد. مرکزیت این نهاد مهم هنوز در خیابان فاطمی قرار دارد.

امکانات خیابان فاطمی

  • بیمارستان شریعتی
  • بیمارستان قلب تهران
  • بیمارستان دندانپزشکی ۶۰۰ ارتش
  • پمپ بنزین امیرآباد شمالی
  • دانشکده هنر و معماری پارس
  • دانشگاه تربیت مدرس
  • دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
  • هتل آپارتمان پرنیان

شرایط زندگی در خیابان فاطمی

خیابان فاطمی در یکی از مناطق مرکزی شهر تهران قرار دارد. این موقعیت باعث شده است تا خیابان و محله فاطمی یکی از محله های خوب تهران از نظر دسترسی باشد. محله فاطمی دارای ناوگان حمل و نقل عمومی در تمامی تقاطع اا است به نوعی که تقریبا در تمامی محورهای مهم این محله به راحتی می توان به ناوگان حمل و نقل عمومی دسترسی داشت.

بافت شهرسازی محله فاطمی شکیل و به روز است و ساختمان های آن نیز بر اساس الگوی مدرن ساخته شده است و کمتر می توان در این محله بافت فرسوده یا ناپایدار را شناسایی کرد‌. این محله دسترسی خوبی را به مراکز خرید تهران دارد و به دلیل موقعیت مناسب ، مراکز خرید بسیاری در داخل و اطراف محله وجود دارد. این موارد از نقاط قوت خیابان فاطمی برای زندگی است و اما نقاط ضعف خیابان فاطمی برای سکونت ، ازدحام بیش از حد خودروها و ایجاد ترافیک بسیار شدید در محورهای مواصلاتی و حتی در داخل محله است.

خیابان فاطمی یکی از مهمترین مرزهای طرح ترافیک تهران قرار دارد. با دلیل قرار گرفتن خیابان فاطمی در این مرز ، بسیاری از کسانی که قصد ورود به محدوده طرح ترافیک را دارند، به این محله مراجعه کرده و در خیابان های آن به دنبال جای پارک برای خودرو هستند. فقدان پارکینگ های متناسب با نیاز این محله باعث شده است تا محله فاطمی با مشکل جدی ، برای محل پارک خودروها مواجه شده و نتوان چنین مشکلی را با چند پارکینگ حل کرد. از دیگر مشکلات محله فاطمی فقدان پارکینگ برای بیمارستان های قلب تهران ، بیمارستان شریعتی و دانشگاه تربیت مدرس است که حجم وسیعی از سرگردانی و مشکل تامین پارکینگ و ترافیک و آلودگی را برای مراجعین و ساکنین این محدوده ایجاد می کند.

بدون شک بزرگترین نقطه ضعف محله فاطمی را باید در مجاورت با محدوده طرح ترافیک و فقدان پارکینگ های متناسب و ترافیک بسیار شدید هم در داخل محله و هم در محورهای مواصلاتی ان جستجو کرد. این حجم از ترافیک باعث شده است تا تمایل به سکونت در چنین محله هایی کم شده و ساکنین این گونه محله ها به محله های خلوت تر مهاجرت کنند.

قیمت آپارتمان در فاطمی

محله فاطمی تهران جزو مناطق گران قیمت تهران از نظر قیمت زمین و قیمت آپارتمان است. قیمت آپارتمان در فاطمی از سطح متوسط شهر تهران بالاتر است. بالا بودن قیمت آپارتمان در فاطمی به دلیل مجاورت این محله ، با محله های گران قیمتی مانند یوسف آباد و امیرآباد است. از طرفی دیگر بافت تجاری قدرتمند در خیابان فاطمی تهران ، باعث شده است تا قیمت زمین و آپارتمان در این محدوده بسیار افزایشی باشد.

قیمت واحدهای تجاری فاطمی

خیابان فاطمی یکی از قویترین خیابان های تهران به لحاظ بافت تجاری است. دسترسی های بسیار خوب این محله و قرار داشتن در بین بافت های تجاری خیابان ولیعصر ، خیابان کارگر شمالی ، خیابان زرتشت و خیابان مطهری این خیابان را به یکی از قویترین مناطق از نظر بافت تجاری تبدیل کرده است. این موقعیت را یک موضوع دیگر تقویت کرده و آن نیز قرار داشتن در مجاورت محدوده طرح ترافیک تهران است که این موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد برای ورود به این محدوده به ناچار مجبور به پارک خودرو در خیابان های اطراف فاطمی باشند و یکی از دلایل ازدحام جمعیت در خیابان فاطمی و بالا رفتن قیمت تجاری در فاطمی ، همین موضوع باشد.

5/5 - (3 امتیاز)
تهرانپارس محله ای قدیمی و مشهور تهران
محله وصال شیرازی + (شرایط زندگی و قیمت خانه)

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست