درکه یکی از محله های خوش آب و هوای تهران در منطقه 2 تهران است. درکه را با زیبایی های چشم نواز آن می شناسند که این جاذبه ها درکه را تبدیل به یکی از بهترین جاهای دیدنی تهران کرده است. رستوران های درکه ، مسیر کوهنوردی درکه ، جنگل کارا ، مسیر جنگل کارا ، پناهگاه پلنگ چال و رودخانه درکه از جاذبه های درکه هستند. معنی درکه را دره کوچک نوشته اند و البته معانی دیگری هم برای کلمه درکه به کار برده اند. تمام فصل های درکه زیبا و دلفریب هستند اما در این میان پاییز درکه و زمستان درکه حکم پادشاهان فصل های درکه را دارد. بهتر است بدانید که درکه تنها یک منطقه تفریحی نیست و محله درکه یکی از بهترین محله های تهران است. در این مطلب قصد داریم با شما درباره جاهای دیدنی درکه صحبت کنیم و نگاهی نیز به محله درکه و شرایط زندگی در درکه خواهیم داشت.
درکه کجاست؟
درکه یکی از محله ها و مناطق گردشگری است که در منطقه 2 تهران قرار دارد. خیلی ها این منطقه را با نام اوین درکه هم می شناسند. درکه محله ای است که در شمال محله سعادت آباد قرار دارد. درکه در کنار روستای اوین و ولنجک قرار دارد و این محله ها در شرق درکه قرار دارند. در غرب درکه و شمال درکه نیز رشته کوه های البرز قرار دارند و درکه در میان این مناطق محدود شده است. درکه از جمله محله هایی است که به دلیلی جاذبه های درکه از بهترین مناطق تهران برای گردشگری است. و به جز منطقه جنوب آن باقی محله های درکه در میان کوهستان های البرز مرکزی قرار گرفته است.
آدرس درکه: تهران ، بزرگراه شهید چمران ، خیابان یمن ، خیابان رشید الدین فضل الله ، بعد از میدان دانشگاه ، خیابان درکه
معنی درکه
معنی درکه را در چند اصطلاح و لغت نوشته اند. برخی معنی درکه را برگرفته از از دو کلمه دره و که مخفف می دانند. برخی وجوه دیگری را برای درکه ذکر می کنند و معتقدند که کلمه درکه از برخی اصطلاحات دیگر گرفته شده است. یکی از این اصطلاحات نام درک است. درک به نوعی کفش زمستانی گفته می شد که اهالی این منطقه در زمستان برای درامان ماندن از سرمای سرد زمستانی آن را به پا می کردند و برخی معتقدند که این نام از روی نام درک گرفته شده است.
مسیر دسترسی به درکه
مسیر دسترسی به درکه با انواع وسایل حمل و نقل عمومی و ۷ودرو۶ای شخصی فراهم است. در گذشته که امکانات حمل و نقل عمومی مانند امروز نبود ، تنها وسایل رفتن به درکه ، مینی بوس های قدیمی درکه بودند. کمتر کوهنوردی را در تهران می توان یافت که خاطره مینی بوس های گازوئیلی تجریش به درکه را فراموش کرده باشند. این می نی بوس ها در دهه هفتاد جزو نوستالوژی های درکه بودند اما امروزه مسیرهای متعددی برای رسیدن به درکه وجود دارد.
درکه با خودرو شخصی
در ابتدا توصیه می شود تا در روزهای تعطیل برای رفتن به درکه از حمل و نقل عمونی استفاده کنید ، چرا که ، در روزهای تعطیل یافتن جای پارک خودرو در این منطقه بسیار دشوار است. اما اگر با اصرار داشتید تا با خودرو شخصی به این منطقه صعود کنید می توانید چند مسیر را انتخاب کرده و از این طریق خود را به درکه برسانید.
مسیر اول:
شما می توانید وارد بزرگراه شهید چمران شده و پس از عبور از طریق ولنجک و خیابانهای یمن و رشیدالدین فضل الله، وارد خیابانی به نام خیابان داودیان شده و با ادامه مسیر خود را به درکه برسانید.
مسیر دوم:
مسیر دوم رسیدن به درکه از طریق محله اوین امکان پذیر است. شما می توانید وارد بزرگراه یادگار امام شده و با رسیدن به انتهای این بزرگراه، وارد خیابان اوین شده و از آنجا خود را به درکه برسانید.
مسیر سوم:
مسیر بعدی که می توانيد خود را به درکه برسانید، از طریق میدان تجریش است. شما می توانید از طریق میدان تجریش برسانید وارد خیابان درکه شده و خود را به میدان درکه برسانید. البته این مسیر به دلیل ترافیک بسیار زیاد آن توصیه نمیشود.
مسیر درکه با مترو
برای رسیدن به درکه با مترو باید خود را به ایستگاه مترو تجریش برسانید و از طریق تاکسی ، مینی بوس و اتوبوس ، خود را به درکه برسانید.
تاریخچه درکه
تاریخچه درکه را تا 800 سال نوشته اند که باید گفت احتمال سکونت در این منطقه بسیار بیش از این اعداد بوده است. درکه در گذشته به همراه منطقه اوین جزو منطقه شمیرانات بوده است. جالب است بدانید که ولنجک خود یکی از مناطقی بود که اراضی آن جزء درکه به حساب می آمد. تاریخچه درکه هم با تاریخچه اوین همزاد است. شاید امروز شهرت درکه به دلیل جاهای دیدنی درکه بسیار بیشتر از اوین باشد ، اما در گذشته این اوین بود که دارای شهرت بسیار زیادی بود.
مهمترین اثر از تاریخ درکه وجود بقعه امامزاده سید محمد والی است که به امامزاده درکه هم شهرت دارد. امامزاده سید محمد والی از نوادگان امام چهارم شیعیان ، امام سجاد (ع) بود که ظاهرا مدتی را در این منطقه سکونت داشته و در همین منطقه نیز مدفون است. بسیاری از اعضای محلی که جزو سادات منطقه هستند نیز ، تبار خود را از این امامزاده می شناسند. این موضوع نیز نشان می دهد که درکه تا چه میزان قدمت و تاریخچه پیوسته دارد و این پیوستگی عنصر بسیار مهمی در تاریخچه یک محله است که درکه از جمله این مناطق است. وجود امامزاده درکه سند محکمی بر قدمت درکه و تاریخچه درکه است. هاون های سنگی تراش خورده و تنورهای سنگی درکه نیز از آثاری است که از گذشته های دور تاکنون در درکه مانده است و این موضوعات نشان دهنده قدمت بسیار زیاد روستایی قدیمی به نام روستای درکه است. شده که این آثار نشان از قدمت طولانی و حیات در این محله دارد.
جاهای دیدنی درکه
درکه سرشار از جاهای دیدنی است که در تمام اطراف این محله وجود دارد. اگر می خواهید جاهای دیدنی درکه را ببینید باید بدانید که تمام درکه و کل محله درکه خود از جاهای دیدنی هستند. روستا و محله درکه از جمله محله هایی است که کوچه باغ های زیبای آن شهرت بسیار زیادی دارد و به همین دلیل بسیاری از گردشگران برای دیدن کوچه باغ های درکه و استفاده از آب و هوای درکه به این منطقه می روند. کوچه باغ های درکه و باغات درکه هنوز زیبایی های خاص خود را دارد. هنوز نیز در چند منطقه از تهران می توان این کوچه باغات را دید. محله کن ، محله دربند و درکه از جمله این محله ها هستند. از دیگر جاهای دیدنی درکه رستوران های درکه ، امامزاده سید محمد والی ، حسینیه درکه ، میدان درکه ، رستوران های درکه ، قله چین کلاغ ، قله پلنگ چال ، جنگل کارا و رودخانه درکه ، همگی از جاهای دیدنی و جاذبه های درکه هستند.
رستوران های درکه
اگر اهل گشت و گذار و رستوران گردی باشید ، حتما نام رستوران های درکه را شنیده اید. رستوران های درکه از بهترین رستوران های تفرجگاه هی تهران هستند. رستوران های درکه در میان کوچه باغ های زیبای درکه و رودخانه پر آب درکه قرار دارند و به دلیل آب و هوای خوب منطقه هر روزه دارای مشتریان پر و پا قرصی هستند که برای تفریح و رستوران گردی به درکه می روند. از جمله زیباترین قسمت های رستوران های درکه آلو ترشک ها و لواشک ها و تنقلات رنگارنگی است که استادانه در کنار هم چیده شده و این آلوچه های ترش و شیرین حال و هوای منطقه را رنگارنگ و زیبا کرده است و جالب است بدانید که بسیاری از گردشگران تنها برای خوردن این ترش و شیرین ها به درکه می روند.
امامزاده سید محمد والی
امامزاده سید محمد والی از اماکنی است که در درکه مورد احترام اهالی منطقه است. این امامزاده با نام امامزاده درکه نیز شهرت دارد. آن طور که بسیاری از قدیمی های درکه عنوان می کنند. امامزاده سید محمد والی از جمله نوادگان امام سجاد (ع) بود که در دوره خلافت هارون الرشید به ایران آمد. فشار عوامل حکومتی در آن زمان بر روی دوستداران مکتب تشیع باعث شد تا بسیاری از دوستداران شیعه جعفری مورد ظلم و ستم قرار گرفته و تحت فشارهای حکومتی باشند. امامزاده سید محمد والی نیز به دلیل این فشارها به منطقه درکه پناه آورد و در غاری در کنار یک چشمه زندگی خود را در درکه آغاز کرد.
در هنگام ورود امامزاده سید محمد والی ، درکه جمعیت زیادی نداشت ، اما به دلیل فضل و دانش این امامزاده ، بسیاری از اهالی اوین در گرد او جمع شدند. امامزاده سید محمد والی دو دختر خود را به عقد دو جوان از اهالی درکه درآورد و اخوت و محبت زیادی میان وی و اهالی درکه به وجود آمد. بسیاری او را اولین فردی که در درکه ساکن شد می دانند و پس از سکونت وی بود که جمعیت درکه هر روز بیشتر از گذشته شد. سادات درکه تبار و نسب خود را مربوط به تبار امامزاده سید محمد والی می دانند. بقعه این امامزاده در شمال درکه و در کنار مسجد جامع درکه وجود دارد. بنای این بقعه چندان قدیمی نیست و قبرستان قدیمی درکه در صحن این امامزاده وجود دارد.
مسیر کوهنوردی درکه
مسیر کوهنوردی درکه ، یکی از مسیرهای امن کوهنوردی در تهران به شمار می رود و به همین دلیل است که کوهنوردی در این منطقه از بهترین تفریحات درکه است. بسیاری کوهنوردی در درکه را از میدان درکه آغاز می کنند ، اما بسیاری دیگر هستند که کوهنوردی در درکه را از ابتدای محله درکه و حتی از پایین ترین قسمت درکه در مجاورت بزرگراه چمران آغاز می کنند. آن ها معتقدند که کوچه باغ های درکه ، خود از بهترین جاذبه های این مسیر کوهنوردی است. اگر فکر می کنید که از درکه تنها می توانید به پلنگ چال برسید ، سخت در اشتباه هستید.درکه دارای مسیرهای متعددی است که هر کدام از این مسیرها شما را به جاهای زیبایی در کوه های البرز می رساند.
پناهگاه پلنگ چال
پلنگ چال مشهورترین قله ای است که می توان از مسیر درکه به آن صعود کرد. مسیر صعود به پلنگ چال در حدود ۳ الی ۴ ساعت کوهنوردی نیمه سبک زمان خواهد برد. پلنگ چال در مسیری قرار دارد که مسیر سختی آن تا نزدیک به دره کارا و رستوران کارا مسیری چندان دشوار نیست و همه می توانند با تجهیزات ابتدایی به این منطقه صعود کنند. بعد از سه راهی دره کارا است که مسیر تغییر کرده و قدری دشوار می شود. شما می توانید با حدود یک ساعت و نیم پیاده روی سبک خود را به خروجی جنگل کارا برسانید.
پس از خروجی کارا مسیر دشوار تر شده و به خصوص در ساعات پایانی صعود به خصوص در فصل زمستان داشتن تجهیزات کوهنوردی الزامی است و برودت هوا و همچنین برف و یخ سنگین در زمستان ها شما را محتاج به استفاده از تجهیزاتی مانند کرامپون و کفش کوهنوردی خوب خواهد کرد. پس از ۳ ساعت شما به پناهگاه پلنگ چال خواهید رسید. پناهگاه پلنگ چال یکی از خاطره انگیزترین پناهگاه های قله های ایران است. رستوران و جان پناه پلنگ چال به خصوص در فصل زمستان دیدی بسیار رویایی به منطقه دارد و غذاهای رستوران پلنگ چال مانند عدسی و نیمرو و املت این رستوران برای کوهنوردان خاطرات بسیار زیادی را تداعی می کند.
درکه جنگل کارا
جنگل کارا یکی از زیباترین مناطق درکه است. جنگل کارا از جمله مناطق بکر درکه است که در سالیان اخیر بیشتر شناخته شده و کوهنوردان زیادی امروزه برای کوهنوردی مسیر جنگل کارا را انتخاب می کنند. دلیل نامگذاری جنگل کارا به این نام وجود درختان سر به فلک کشیده این منطقه است. در سال های اخیر و با ورود کوهنوردان به این منطقه رستوران و اقامتگاهی نیز در این منطقه ساخته شده و پذیرای کوهنوردان جنگل کارا است. برای رفتن به جنگل کارا باید بعد از رسیدن به رستوران کارا در مسیر اصلی پلنگ چال ، به سمت جنگل کارا مسیر خود را تغییر دهید.
مسیر جنگل کارا به امامزاده داود
نکته ای که کمتر از آن اطلاع دارند مسیر جنگل کارا له امامزاده داود و یونجه زار است. این مسیر نیز از مسیرهای زیبای درکه است که کوهنوردان خبره تر از این مسیر به یونجه زار امامزاده داود صعود می کنند. اما به یاد داشته باشید که این مسیر صعود را حتما باید با بلد مسیر پیمایش کنید تا از مشکلاتی مانند گم شدن در این مسیر به دور باشید. نگارنده این متن ، خود یک بار با این اشتباه و بدون پیمایش با بلد به این مسیر رفته و با گم کردن مسیر ، مشکلات و دردسرهای بسیار زیادی را متحمل شد تا با شانس و اقبال توانست خود را مسیر فرحزاد رسانده و دچار وقایع تلخ بعدی نشد. اما همیشه شانس نمی تواند با شما باشد. بنابراین اگر مسیر را به طور کامل نمی شناسید از صعود به سمت یونجه زار و امامزاده داود خودداری کنید.
قله چین کلاغ
شاید کمتر کسی بداند که یکی از زیباترین مسیرهای کوهنوردی در درکه ، مسیر صعود به قله چین کلاغ است. قله چین کلاغ یکی از نزدیکترین قله های تهران است و ارتفاع قله چین کلاغ با ۲۸۲۰ متر در رده کوتاهترین قله های تهران قرار دارد. قله چین کلاغ از سمت شمال به قلههای دو شاخ و پلنگ چال و از غرب به دره امامزاده داود و از سمت شرق به دره درکه می رسد.
این قله از سمت جنوب به محل۶ های سعادت آباد و فرحزاد محدود شده است و بخش زیادی از صعودها به چین کلاغ از مسیر سعادت آباد است. مسیر صعود به قله چین کلاغ دارای جاهای دیدنی و جادبه های بسیار زیادی است که از این جاذبه ها می توان به آبشار دره دیوانه ، سنگ نشین ، معدن سنگ سعادت آباد غار دو سنگ ، دره بهشت، رودخانه فرحزاد و قهوه خانه جاده یونجه زار امامزاده داود اشاره کرد.
حال که سخن به اینجا رسید باید گفت که سخن درباره جاهای دیدنی درکه و زیبایی های آن تمام نمی شود ، اما همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد ، در این قسمت می خواهیم شما را با محله درکه نیز آشنا کنیم تا شما با شرایط زندگی در این محله نیز آشنا شوید. چرا که همیشه ، یکی از پرسش های متداول درباره درکه ، شرایط زندگی در درکه است.
محله درکه کجاست؟
محله درکه یکی از محلات منطقه ۲ تهران است. محله درکه از شمال و غرب به رشته کوه های البرز و از سمت شرق با اوین و محله ولنجک و از جنوب با سعادت آباد مجاورت دارد. این محله زیبا به دلیل قرار گرفتن در جنوب رشته کوه های البرز دارای آب و هوای بسیار خوبی است و محله درکه امروز از تفرج گاه های بسیار زیبای تهران به شمار می رود. درکه با جز امکانات بسیار خوب گردشگری دارای شرایط مناسبی برای زندگی است و در سالیان اخیر ، امکانات درکه برای زندگی رشد بسیار زیادی داشته است.
حمل و نقل عمومی در محله درکه به دلیل شیب دار بودن این محله دارای شرایط متوسطی است ، چرا که ناوگان اتوبوسرانی در داخل محله وجود ندارد. اما دسترسی به تاکسی و مینی بوس ، بخش زیادی از این مشکل را مرتفع کرده است. در جنوب درکه و در بزرگراه چمران امکان دسترسی به اتوبوس های خط ۴ بی آرتی فراهم شده و از این نظر درکه به ایستگاه بی آر تی متصل است. درباره دسترسی درکه به مترو باید گفت که دسترسی درکه به مترو از طریق ایستگاه مترو تجریش فراهم می شود. امکانات شهری در درکه نیز به قدرت امکانات محله های اطراف خود مانند ولنجک و سعادتآباد نیست و اهالی درکه براي استفاده از امکانات شهری بیشتر از طریق امکانات محله های اطراف فراهم می شود.و این موارد از جمله نقاط مثبت زندگی در درکه و نقاط منفی زندگی در درکه است.
سوالات متداول درباره درکه
اوین درکه کجاست؟
اوین درکه را باید دو محله ای دانست که به دلیل مجاورت این دو محله با یکدیگر و همچنین هم پوشانی بافت محله و شباهت های این دو محله این منطقه را با نام اوین درکه می شناسند.
با مترو میشه رفت درکه؟
اگر می خواهید با مترو به درکه بروید باید با مترو به ایستگاه تجریش بروید سپس با تاکسی خودتان را به درکه برسانید