روستای خور یکی از زیباترین روستاهای اطراف تهران است. روستای خور با طبیعتی بی نظیر و زیبا در دل کوه های البرز و در ابتدای جاده چالوس تهران قرار دارد و به کم بودن فاصله تهران تا خور ، توانسته است در فهرست بهترین روستاهای اطراف تهران قرار گیرد. جاذبه و جاهای دیدنی خور بسیار متنوع و در اوج زیبایی قرار دارند و به همین دلیل روستای خور میزبانی مهربان برای سلیقه های مختلف و گردشگران و کوهنوردان است. پیست اسکی خور ، آبشار خور ، قله گندم چال ، بقعه امامزاده شاهزاده عسگری و تپه دژبر از زیباترین جاذبه های خورهستند.
همچنین پیشنهاد می کنیم از صفحه روستاهای گردشگری تهران هم دیدن فرمائید
روستای خور کجاست؟
روستای خور چالوس از روستاهایی است که در ابتدای جاده چالوس قرار دارد. این روستا از روستاهای بخش ارنگه استان البرز است که در کنار روستاهای ارنگه ، سیجان ، سرزیارت و چاران قرار دارد. روستای خور آخرین روستای این بخش است و تمامی روستاهای بخش ارنگه قبل از روستای خور قرار دارند. روستای خور در طبیعتی بی نظیر و زیبا در انتهای جاده بخش ارنگه قرار دارد. روستای خور چالوس در فاصله ای بسیار کم از تهران و کرج قرار داشته و جاده خور قبل از سد کرج است. فاصله خور از جاده چالوس تنها ۲ کیلومتر است و برای رسیدن به خور باید قبل از رسیدن به تاسیسات سد کرج به سمت جاده روستای خور حرکت کنید.
مسیر تهران به خور
فاصله تهران تا خور از خروجی تهران در بزرگراه شهید فهمیده تنها 60 کیلومتر است. از این نظر فاصله تهران تا خور از بسیاری از روستاهای اطراف تهران حتی از روستاهایی که در استان تهران قرار دارند کمتر است. بسیاری از کاربران می پرسند که چطور به خور بروم ؟ بهترین مسیر دسترسی به روستای خور ، از طریق جاده چالوس امکانپذیر است. برای رسیدن به خور می توانید از طریق اتوبان خرازی و یا اتوبان شهید فهمیده به سمت جاده چالوس حرکت کنید. پس از رسیدن به جاده چالوس باید به سمت شمال حرکت کرده و بعد از 17 کیلومتر به خروجی ارنگه و خور خواهید رسید.
روستای خور در ابتدای جاده چالوس قرار دارد و بسیاری از شما باور نخواهید کرد که در ابتدای جاده چالوس هم می توان با چنین طبیعت زیبایی مواجه شد. پس از ورود به جاده خور به سمت روستاهای ارنگه ، سیجان ، سرزیارت و چاران رفته و پس از عبور از این روستاهای زیبا به روستای دلفریب خور و طبیعت بی نظیر این روستا خواهید رسید. مسیر روستای خور جاده ای آسفالته است و از این نظر جاده خور جاده ای خوب به حساب می آید و فقط در طول مسیر باید با سرعت مطمئنه حرکت کنید ، چرا که این جاده دارای پیچ و خم های فراوانی است که به دلیل دو طرفه بودن جاده باید مراقب خودروهای مقابل خود نیز باشید.
در طول مسیر سه راهی خوزنکلا را خواهید دید و باید دقت کنید که مسیر سمت چپ این مسیر به سمت خوزنکلا رفته و شما باید جاده را در مسیر سمت راست آن ادامه دهید تا به روستای خور برسید. جاده خور یکی از زیباترین جاده های کوهستانی است و طبیعت زیبا و بی نظیر آن در تمام فصول سال به خصوص در فصل زمستان بسیار دلفریب و جذاب است و به طور حتم پس از رسیدن به این روستا از کوتاهی مسیر دلتنگ خواهید بود و دوست خواهید داشت که این جاده زیبا بیش از این ها ادامه داشت.
جاذبه های روستای خور
روستای خور از زیباترین روستاهای بخش ارنگه و آخرین روستا در طول این مسیر است. ارتفاع روستای خور از سطح دریا 2800 متر است و به همین دلیل دارای طبیعتی بسیار سرد به خصوص در فصل زمستان است. روستای خور در دامنه قله ای چشم نواز و بلند به نام « قله گندم چال » قرار دارد. قله گندم چال 3800 متر از سطح دریا ارتفاع داشته و از بلندترین قله های این منطقه است و به همین دلیل بسیاری از کوهنوردان و گردشگران برای رسیدن به قله و کوهپیمایی در مسیر قله پلنگ چال به این منطقه می روند.
تاریخچه روستای خور را می توان از روی قبرستان خور بازخوانی کرد. قبرستان قدیمی خور از قبرستان های قدیمی منطقه است که در برخی منابع قدمت آن را تا 800 سال نیز ذکر کرده اند. قبرستان خور امروز تبدیل به یکی از جاذبه های خور تبدیل شده است. باید توجه داشت که در دوران قاجار جمعیت بخش ارنگه چندین برابر شهر کرج بوده و این موضوع نشان دهنده اهمیت این روستاها در تاریخچه منطقه است.
روستای خور پهنه و قله زیبای دیگری را در کنار خود دارد. « قله پهنه حصار » از دشت های زیبای البرز مرکزی است و یکی از مسیرهای اصلی دسترسی به قله پهنه حصار از روستای خور است. آبشار خور از دیگر جاذبه های دیدنی خور است. «آبشار خور» با ارتفاع 50 متر از بلندترین و زیباترین آبشارهای تهران است که در روستای خور قرار دارد. ارتفاع بسیار زیاد این آبشار و همچنین طبیعت این آبشار در فصل زمستان زبانزد آبشارهای تهران است. پیست اسکی خور از دیگر جاذبه های این روستا است.
پیست اسکی خور دارای پیست هایی است که به بلندترین پیست های اسکی تهران و حتی بلندترین پیست اسکی ایران شهرت دارد. این پیست در فصل زمستان از پر تردد ترین پیست های تهران است که هر روز شاهد حضور اسکی بازان بسیار زیادی از اطراف تهران و کرج است. تپه دژ بر نیز از زیبایی های خور است. تپه دژ بر را جزو آثار باستانی این منطقه است که در فهرست میراث فرهنگی نیز با همین نام به ثبت رسیده است. بقعه امامزاده شاهزاده عسگری یا امامزاده خور نیز از جاهای دیدنی خور است.
برخی از اهالی روستا ، این امامزاده را از نوادگان امام موسی کاظم می دانند. در محوطه این امامزاده قبرستانی وجود دارد که برخی از سنگ قبرهای آن متعلق به دوران صفوی و قرون نهم تا یازدهم هجری است. مجموعه قبرستان خور و امامزاده شاهزاده عسگری نیز از جمله آثاری است که تاریخچه خور را به سالهای بسیار دور می رساند. مجموعه این زیبایی ها روستای خور را تبدیل به روستایی بی نظیر و زیبا در بخش ارنگه کرده است که هر روزه گردشگران و ورزشکاران و کوهنوردان بسیار زیادی را به سمت جاذبه های دلفریب خود می کشاند.
نکته مهم درباره روستای خور آن است که باید دقت داشته باشید که روستای خور جاده چالوس یا خور ارنگه را با شهرک خور در ساوجبلاغ یا هشتگرد به اشتباه نگیرید. در هشتگرد روستایی به نام خور وجود دارد که به دلیل ویلاسازی های بسیار زیاد به شهرک خور شهرت دارد.
آب و هوای خور
آب و هوای خور به دلیل قرار گرفتن این روستا در دل کوهستان و طبیعت بی نظیر البرز بسیار مطبوع و دلچسب است. روستای خور از خوش آب و هوا ترین روستاهای اطراف تهران است. آب و هوای خور در تمام فصول سال دارای جاذبه های بسیار زیادی است و تمام فصول سال می توان به این روستای زیبا سفری دلچسب و لذت بخش داشت. بهار خور از زیباترین فصل های این روستا است که می توان از شکوفه های بهاری و به خصوص شکوفه های گیلاس و آلبالوی این روستا چشمان را پر کرد. در تابستان نیز آب و هوای خور بسیار خنک و دلپذیر است و میوه های ترش و شیرین این روستا از بهترین میوه های این منطقه هستند.
آب و هوای خور در پاییز با برگ ریزان پاییز خور همراه می شود. بدون شک پاییز این روستا از زیباترین فصل های خور است که چشمان هر بیننده ای را با برگ های سرخ و زرد و نارنجی محصور خود می کند. اما زمستان خور و آبشار یخی خور را باید دید. زمستان سفید پوش ، بیشترین جاذبه های خور را به همراه دارد. آبشار یخی خور ، پیست اسکی خور و طبیعت سپید پوش بهترین فصل ها را برای خور رقم می زند.
آبشار خور
آبشار خور یکی از زیباترین آبشارهای منطقه ارنگه است. آبشار خور با ارتفاع ۵۰ متر بلندترین آبشار منطقه البرز است. این آبشار زیبا با ریزش کاملا عمودی و با وجود آبشاری صخره ای چشم انداز دلفریبی را ایجاد کرده که چشمان هر بیننده ای را به خود جلب می کند. کمتر آبشاری را در این منطقه می توان با چنین مشخصات منحصر به فردی یافت و دلیل شهرت آبشار خور نیز به همین دلیل است.
آبشار خور در تمام فصول زیبایی های خود را دارد و در تمامی فصول گردشگران بسیار زیادی برای دیدن این طبیعت منحصر به فرد پا به این منطقه گذاشته و خود را به این آبشار زیبا می رسانند. فاصله آبشار خور از روستا تنها در حدود دو کیلومتر است و به همین دلیل می توان این مسیر را ظرف یک تا دو ساعت به پایان رسانده و خود را به آبشار رساند. مسیر آبشار خور ، خود از زیباترین مسیرهای کوهنوردی منطقه البرز است. این مسیر پر است از باغات زیبای آلبالو و گیلاسی که در زیبایی تمام در کنار هم چیده شده اند و طبیعت زیبایی را در این منطقه به وجود آورده اند.
از دیگر زیبایی های این آبشار می توان به آبشار یخی خور در فصل زمستان اشاره کرد. آبشار یخی خور با این ارتفاع بی نظیر و زیبا این امکان را به یخ نوردان می دهد که از این صخره یخی زیبا نهایت استفاده را ببرند و با یخ نوردی لذت یک ورزش بی مانند را در دل طبیعت تجربه کنند. طبیعت بی نظیر آبشار خور همراه با کوه ها و صخره های آن و فاصله متناسب این آبشار ، این اجازه را به همه گردشگران با تمام سنین می دهد تا در کمترین فاصله خود را به این چشم انداز منحصر به فرد رسانده و از تفریح و گردشی یک روزه نهایت لذت را ببرند.
گر چه طول مسیر آبشار خور درجه سختی زیادی ندارد ، اما باید توجه داشت که حتما باید برای رفتن به این آبشار ، به خصوص در فصل زمستان جوانب احتیاطی را رعایت کرده و با تمام ملزومات مورد نیاز به این سفر پا گذاشت. ارتفاع قندیل یخی خور در بهمن ماه تا حدود ۴۰ متر نیز می رسد که این ارتفاع قندیل و یخ واقعا بی نظیر و زیبا است. اگر می خواهید روزی را و اوقات خوشی را با یک سفر یک روزه از تهران داشته باشید ، آبشار خور و روستای خور یکی از بهترین گزینه ها است.
پیست اسکی خور ، طولانی ترین پیست اسکی ایران
آیا می دانستید که طولانی ترین پیست اسکی ایران در نزدیکترین فاصله به تهران و کرج قرار دارد؟ طولانی ترین پیست اسکی ایران با طول ۱۸۵۰ متر و ۱۸ میله در روستای خور قرار داشته و به پیست اسکی خور معروف است، بنابراین در تصورات خود نسبت به روستای خور تجدید نظر کنید. روستای خور ارزش سفر یک روزه و حتی چند روزه را برای شما خواهد داشت. برای رفتن به پیست اسکی خور باید به جاده چالوس رفته و پس از حدود ۱۸ کیلومتر از فرعی روستای ارنگه وارد جاده ارنگه و خور بشوید.
جاده خور و ارنگه قبل از سد کرج قرار دارد و باید بدانید که قبل از رسیدن به تاسیسات سد کرج به سمت این جاده فرعی رفته و از جاده اصلی خارج شوید. پس از عبور از روستاهای ارنگه و سرزیارت و جی به روستای خور رسیده و پس از رسیدن به روستای خور ، به سمت پیست اسکی خور حرکت کنید.تاریخچه پیست اسکی خور به سالهای پیش از انقلاب بازمی گردد. اما با وقوع انقلاب اسلامی و آغاز جنگ به مدت چند سال فعالیت زیادی نداشت. اما در سال ۱۳۸۸ بود که با تغییر مدیریت و اقداماتی برای مناسب سازی این پیست ، فعالیت آن به طور جدی آغاز شد. پیست اسکی خور در ارتفاع ۲۸۰۰ تا ۳۰۰۰ متری از سطح دریا قرار داشته و در زمستان تبدیل به یکی از بهترین و زیباترین پیست های اسکی تهران می شود.
اینکه شهرت پیست اسکی خور از پیست های شمشک و دیزین و آبعلی کمتر است ، به دلیل توقف چند ساله فعالیت این پیست بوده ، اما پیست اسکی خور از زیبایی کمتر از پیست های نامبرده نیست. پیست اسکی خور دارای امکانات خوبی مانند برف کوب ، تله اسکی بشقابی و یک رستوران خوب برای صرف غذا و نوشیدنی است. پیست اسکی خور نزدیکترین پیست اسکی به تهران است. مسافت پیست اسکی خور به تهران تنها ۶۰ کیلومتر است که این مسافت از پیست اسکی دیزین ، بسیار کمتر است و یکی از دلایل محبوبیت پیست اسکی خور همین مسافت کم آن به تهران و کرج است. از دیگر نکات این پیست ، گنجایش بسیار زیاد پیست اسکی خور است و از نظر گنجایش نیز این پیست با گنجایش ۱۳۰۰ نفر از بزرگترین های منطقه است. پیست اسکی خور با مولفه های منحصر به فرد خود ، در زمره بهترین پیست های اسکی تهران قرار دارد و می تواند میزبان بسیار خوبی برای ورزشکاران و اسکی بازان و حتی گردشگرانی باشد که روستای خور را برای سفر انتخاب می کنند.
قله گندم چال
قله گندم چال از زیبایی های طبیعت بی مثال روستای خور است. در کنار قله گندم چال ، دشت پهنه حصار قرار دارد. دشت پهنه حصار از زیباترین دشت های کوهستانی تهران است که دارای ۳ مسیر زیبا از روستاهای اطراف تهران است. مسیر مشهورتر این دشت از سمت روستا و آبشار سنگان است و بیشتر کوهنوردان با این مسیر به طور کامل آشنایی دارند و مسیر آبشار سنگان به دشت پهنه حصار را انتخاب می کنند. مسیر دیگر صعود به پهنه حصار مسیر پهنه حصار از واریش است.
ما جالب است که بدانید مسیر پهنه حصار از خور یا مسیر خور به گندم چال نیز مسیری زیبا و دلفریب است که بسیاری از کوهنوردان برای رفتن به پهنه حصار یا گندم چال ، این مسیر را انتخاب می کنند. جالب است بدانید که درجه سختی صعود به پهنه حصار از سمت خور کمتر از مسیر سنگان است و اگر در مسیر سنگان باید در حدود پنج ساعت به پهنه حصار صعود کنید ، مسیر خور را می توان در حدود ۲ الی ۳ ساعت صعود کرد. قله گندم چال با زیبایی ها و آبشارهای خود طبیعتی را ایجاد کرده که هر بیننده ای را محصور خود می کند. به خصوص در فصل زمستان به دلیل مسافت کمتر ، این مسیر بیشتر برای صعود انتخاب می شود. بقعه امامزاده بی بی خاتون نیز در دشت پهنه حصار قرار دارد.
به یقین این بقعه و امامزاده بی بی خاتون را می توان تنهاترین امامزاده تهران نام برد ، چرا که امامزاده بی بی قمر پهنه حصار در اکثر روزهای سرد سال در تنهایی خود به سر می برند. در گذشته رسم اهالی روستاهای سنگان و خور و واریش این بود که بعد از جمع آوری محصولات ، به این منطقه رفته و چند روزی را به استراحت و زیارت این بانوی گرامی می پرداختند. اما امروزه با تغییر شرایط ، دیگر خبری از رسم و رسومات گذشته نیست و امامزاده بی بی قمر در این دشت پهناور ، از هر روز تنهاتر است. در تنهایی خود به دنبال کوهنوردانی است که به آنها جان پناه بدهد. اما باید بدانید که به خصوص در فصل زمستان بدون راهنما و تجهیزات کامل کوهنوردی نمی توان خود را به این قله رساند و ممکن است خطراتی در کمین افراد آماتور و غیر حرفه ای باشد.
امامزاده خور ، بقعه متبرکه امامزاده شاهزاده عسگری (ع)
امامزاده شاهزاده عسگری به امامزاده خور نیز شهرت دارد. امامزاده شاهزاده عسگری در جنوب غربی روستای خور قرار داشته و قبرستان خور یا قبرستان تاریخی خور نیز در کنار امامزاده خور قرار دارد. اهالی روستای، نسب امامزاده شاهزاده عسگری را به امام موسی کاظم (ع) نسبت می دهند. این امامزاده از گذشته های دور مرکز دفن اموات اهالی روستا بوده ، به نوعی که برخی از سنگ قبرهای آن متعلق به دوران صفوی و قرون ۱۰ و ۱۱ است. بنای امامزاده شاهزاده عسگری نیز از قدیمی ترین بناهای روستا است که از گل و سنگ ساخته شده است که در مرکز آن نیز ظریفی چهار گوش و چوبی زیبایی قرار دارد. امامزاده شاهزاده عسگری در فهرست آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی ثبت شده و به همین دلیل می توان به یقین این امامزاده را دارای وجوه تاریخی دانست.
سوالات متداول درباره روستای خور
آدرس روستای خور کجاست؟
آدرس روستای خور را باید با جاده چالوس همراه دانست ، چرا که روستاهایی با همین نام در هشتگرد و کرمان قرار دارند و ممکن است شما روستای خور جاده چالوس را با آن ها اشتباه بگیرید. روستای خور از توابع بخش ارنگه است و برای رسیدن به خور از تهران باید به سمت جاده چالوس رفته و قبل از رسیدن به سد کرج به سمت جاده خور حرکت کنید. این روستا آخرین روستای بخش ارنگه است.
جاهای دیدنی خور کجاست؟
جاهای دیدنی خور بسیار متنوع هستند. جاهای دیدنی خور آبشار خور ، پیست اسکی خور ، آبشار یخی خور ، امامزاده خور یا امامزاده شاهزاده عسگری ، قبرستان تاریخی خور ، مسیر پهنه حصار از خور و جاذبه های طبیعی خور ، از جاهای دیدنی خور هستند.
آخرین دیدگاه ها