1. صفحه اصلی
  2. محله های تهران
  3. محله طیب تهران (معرفی امکانات و شرایط زندگی + نقشه)
محله طیب تهران

محله طیب تهران (معرفی امکانات و شرایط زندگی + نقشه)

محله طیب تهران یکی از محله‌های منطقه ۱۵ تهران است. محله طیب را‌گر چه با نام طیب حاج رضایی می‌شناسند، اما باید توجه داشت که این محله بازمانده‌ای قدیمی از منطقه دولاب تهران است که در تقسیمات جدید شهری به نام طیب حاج رضایی نامگذاری شده است. محله طیب از محله‌های اصیل تهران است. وجود امامزاده اهل ابن علی و میدان خراسان که محل عبور تهران به جاده خراسان بود، نشان از قدمت و اصالت محله طیب دارد. امروزه شرایط زندگی در طیب با اصالت و قدمت هم خوانی ندارد و باید گفت که به دلیل عدم توجه تاریخی به این محله و وجود مشکلات انباشتی در آن، محله طیب برای رفع مشکلات خود احتیاج به توجه روزافزون دارد. در این نوشته می‌خواهیم شما را با امکانات و شرایط زندگی در محله طیب آشنا کنیم.

محله طیب تهران کجاست؟

محله طیب تهران یکی از محله‌های شرق تهران است که در مجاورت میدان خراسان تهران قرار دارد. محله طیب از شمال با جاده خاوران، از جنوب با خیابان‌های حصاری و دهنادی، از غرب با خیابان هفده شهریور و از شرق با خیابان انورزاده محدود شده و با محله‌های خاوران، محله دولاب، محله کوثر، محله قیام، محله شوش، محله بیسیم و محله مینایی مجاورت دارد. محله طیب تهران از محله‌های جنوب شرق تهران محسوب می‌شود و یکی از مهمترین محله‌هایی است که در گذشته در مسیر جاده تهران به مشهد قرار داشت. از اماکن مشهور محله طیب می‌توان به امامزاده اهل ابن علی، بوستان اهل ابن علی، بوستان شهید گمنام، مجتمع تجاری خورشید، بوستان شیرین، پاساژ زمرد، بازار تره بار محله طیب، سرای محله طیب، سینما پیوند و مسجد رضایی اشاره کرد.

خیابان طیب کجاست؟

خیابان طیب یکی از مهمترین خیابان‌های محله طیب است. خیابان طیب خیابانی مورب به طور شرقی غربی است که از جنوب میدان خراسان آغاز شده و تا بوستان ولیعصر امتداد دارد. خیابان طیب به نام طیب حاج رضایی نامگذاری شده است و باید گفت که نام کامل این خیابان خیابان طیب حاج رضایی است. خیابان دربندی، خیابان مهاجر، خیابان موسویان، خیابان غلامی و خیابان عابدینی از مهمترین تقاطع‌های خیابان طیب هستند. خیابان طیب از مشهورترین خیابان‌های شرق تهران است و دلیل شهرت آن نیز وجود نام طیب حاج رضایی بر روی نام این خیابان است.

تاریخچه محله طیب

محله طیب در گذشته، منطقه‌ای اصیل و شناسنامه دار از اراضی روستای دولاب تهران بود. وجود امامزاده اهل ابن علی در این منطقه از قدمت و اصالت آن سخن می‌گوید. این منطقه یکی از مهمترین مناطق تهران بود. دلیل اهمیت این منطقه نیز گذر جاده مشهور خراسان از آن بود. به طوری که مسافران تهران به خراسان که جاده مشهور امام رضا (ع) را برای رسیدن به خراسان و مشهد انتخاب می‌کردند می‌بایست از این منطقه عبور می‌کردند. به همین دلیل نیز محله طیب از ابتدا جزء مناطقی بود که محل عبور و مرور قرار داشت. این منطقه در دوران قاجار و اوایل دوران پهلوی در خارج از حصار تهران قرار داشت و منطقه‌ای روستایی نشین بود.
در زمان پهلوی اول، حصار تهران برداشته شد و منطقه دولاب و اراضی آن نیز وارد شهر تهران شدند. آغاز شهرنشینی در محله طیب به سال‌های ۱۳۲۰ بازمی گردد و به دلیل وجود این منطقه در مجاورت جاده خراسان، شهرنشینی در این محله به سرعت رشد کرد و در همان سال‌ها به محله‌ای پر رفت و آمد تبدیل شد.

در سال‌های ۱۳۴۰ بود که میدان خراسان و خیابان هفده شهریور شهرت بسیاری یافت. دلیل این شهرت نیز وجود میدان خراسان و میدان شوش در نزدیکی این منطقه بود. در ابتدای تشکیل شهرنشینی در دهه‌های ۲۰ و ۳۰ این منطقه را بیشتر به نام محله دروازه خراسان می‌شناختند واین نام سال‌ها بر روی این محله باقی مانده بود تا داستان اعدام طیب حاج رضایی پیش آمد و برخی نیز این محله را به دلیل فعالیت‌های طیب حاج رضایی در این محله به نام محله طیب می‌شناختند. پس از انقلاب اسلامی بود که نام طیب حاج رضایی بر روی نام این محله به طور رسمی گذاشته شد و پس از آن، همگان آن را با نام محله طیب می‌شناسند.

دسترسی محله طیب

مهمترین معابر دسترسی به محله طیب، خیابان‌های هفده شهریور، خیابان خاوران و خیابان شوش هستند. این خیابان‌ها با محله طیب مجاور هستند و مهمترین مسیر‌های دسترسی به این محله به حساب می‌آیند. نزدیکترین بزرگراه‌های به محله طیب نیز بزرگراه امام علی و بزرگراه محلاتی است که از طریق خیابان‌های خاوران و هفده شهریور به این محله دسترسی دارند.

حمل و نقل عمومی
وجود دو میدان خراسان و میدان شوش و خیابان هفده شهریور و خیابان خاوران سهم حمل و نقل عمومی در این محله را بالا برده است و محله طیب را به یکی از بهترین محله‌های شرق تهران از نظر حمل و نقل عمومی تبدیل کرده است. محله طیب از طریق خیابان خاوران و خیابان شوش به سیستم حمل و نقل بی‌آر تی متصل است. وجود پایانه‌های تاکسیرانی میدان شوش و میدان خراسان نیز امکان دسترسی این محله را به سیستم تاکسیرانی امکان‌پذیر کرده است.

مترو طیب
نزدیکترین‌ایستگاه مترو به محله طیب را می‌توان‌ایستگاه مترو بعثت و‌ایستگاه مترو چهل تنان دولاب دانست و باید گفت که محله طیب دارای‌ایستگاه مترو اختصاصی نیست.

شرایط زندگی در محله طیب

محله طیب از جمله محله‌هایی است که دارای امکانات متوسط برای زندگی است. امکانات این محله بر خلاف قدمت و اصالت آن، نتوانسته رشد متناسبی داشته باشد. با این حال این محله از نظر امکانات و اماکن مذهبی و بوستان‌ها وضعیت قابل قبولی دارد. این بوستان‌ها بوستان امامزاده اهل ابن علی، بوستان شهید گمنام و بوستان شیرین هستند. اماکن مذهبی این محله نیز به دلیل بافت مذهبی آن در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و این محله از این نظر جزء محله‌های برتر محسوب می‌گردد. دسترسی‌های محله طیب را می‌توان از دسترسی‌های خوب دانست و این محله در کمترین فاصله با بزرگراه‌های امام علی و بزرگراه محلاتی قرار دارد.

حمل و نقل عمومی نیز در این محله بهترین شرایط را داشته و اما درباره مترو وضعیت آن قدری ضعیف است. شاید بزرگترین مشکل محله طیب را بتوان مشکل بافت فرسوده آن دانست. این محله به دلیل ساخت و ساز‌های غیر مهندسی در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ در حال حاضر دارای بافت فرسوده بسیار زیادی است و اگر چه در سالیان اخیر حجمی از نوسازی در این منطقه اتفاق افتاده، اما هنوز بسیاری از مناطق آن از این مشکل رنج می‌برد. موضوع دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، کمبود امکانات آموزشی و فرهنگی در داخل محله است. این مشکل باعث شده است تا بسیاری از اهالی طیب برای دسترسی به امکانات فرهنگی و آموزشی و حتی امکانات ورزشی به محله‌های مجاور وابسته باشند و حتی باید گفت که این مشکل در محله‌های مجاور محله طیب نیز به وضوح قابل مشاهده است. محله طیب در مجاورت منطقه ۱۲ تهران قرار دارد و به همین دلیل دارای ترافیک سنگینی در محور‌های مواصلاتی خود مانند خیابان هفده شهریور و میدان شوش و میدان خراسان است. این ترافیک شدید، آلودگی بسیار زیادی را به درون محله تزریق کرده و هوایی آلوده را برای آن ایجاد کرده است.

5/5 - (1 امتیاز)
محله شهرک آزادی تهران (معرفی امکانات + دسترسی + نقشه)
محله توانیر تهران کجاست؟ (معرفی + بررسی + نقشه)

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست