1. صفحه اصلی
  2. محله های تهران
  3. محله مولوی تهران کجاست؟ آشنایی با خیابان مولوی و بازار مولوی
مولوی

محله مولوی تهران کجاست؟ آشنایی با خیابان مولوی و بازار مولوی

محله مولوی تهران یکی از محله های منطقه 12 تهران است. خیابان مولوی ، بازار مولوی و بازار پارچه مولوی از مهمترین نام هایی هستند که در این منطقه به چشم می خورد و این نام ها روزانه هزاران نفر را برای خرید مایحتاج خود و یا گردش در دل تهران قدیم و دسترسی به قدیمی ترین محله های تهران ، به این منطقه می کشاند. خیابان مولوی در مجاورت بازار بزرگ تهران قرار دارد و به دلیل این مجاورت است که امروزه نیز خود به بازاری بزرگ تبدیل شده است. محله مولوی در دل طرح ترافیک تهران قرار دارد. زندگی در مولوی تهران شرایط خاصی را دارد چرا که محدودیت ترافیکی و مجاورت با بازار بزرگ تهران شرایط خاصی را به این محلهتحمیل کرده است. قیمت خانه و آپارتمان در مولوی تهران برخلاف ارزش بسیار بالای قیمت تجاری در مولوی تهران ، از سطح متوسط تهران نیز نازل تر است و این موضوع نشان می دهد که این منطقه بیشتر به کسب و کار و تجارت شهرت دارد و حتی بسیاری از خانه ها و آپارتمان های مولوی تهران به فعالیت در بخش های تجاری مشغول شده اند.

محله مولوی تهران کجاست؟

محله مولوی تهران از جمله محله های بخش مرکزی شهر تهران قرار دارد. محله مولوی تهران در محدوده منطقه ۱۲ شهر تهران قرار گرفته است. این محله از شمال با خیابان مولوی ، از شرق با میدان قیام و خیابان ری، از جنوب با میدان شوش و خیابان شوش و از غرب با میدان محمدیه و خیابان خیام محدود شده و با محله‌های ‌باغ آذری، محله سنگلج، بازار بزرگ تهران، محله خانی آباد، محله کوثر، محله قیام، محله مظاهری، محله شوش و محله سیروس مجاورت دارد. محله مولوی تهران در محدوده‌ی طرح ترافیک قرار دارد. از اماکن مهم محله می‌توان به بازار مولوی، بوستان حقانی، بازار پرده مولوی، بوستان شوش، بوستان خواجوی کرمانی ، بوستان بهاران و بوستان هرندی اشاره کرد.

خیابان مولوی کجاست؟

خیابان مولوی تهران یکی از خیابان های مرکزی شهر تهران است که در جنوب بازار بزرگ تهران قرار دارد. قدمت خیابان مولوی به زمان ناصر الدین شاه قاجار برمی‌گردد و به همین دلیل می توان گفت که از خیابان های قدیمی تهران است. برخی از جاهای دیدنی تهران که در خیابان مولوی قرار دارند ، شامل بازار تاریخی مولوی، بازار پارچه فروشهای مولوی ، کلیسای طاطاووس ، کوچه باغ ایلچی و کوچه مرغی می شوند که دیدن هر کدام از این جاذبه ها و دیدنی ها برای دوستداران تهران بسیار جذاب خواهد بود. خیابان مولوی تهران در ابتدای تاسیس به خیابان اسماعیل بزاز شهرت داشت و بعدها، در زمان رضاشاه پهلوی بود که نام آن تغییر کرده و به خیابان مولوی تغییر نام پیدا کرد. خیابان مولوی تهران بورس انواع پارچه است و برای دوست‌داران خرید انواع پارچه،مراکز خرید بسیار متنوعی قرار دارد و البته باید گفت که بزرگترین این مراکز ، پاساژ مولوی است که برای خرید انواع پارچه ، پاساژ چندطبقه مولوی گزینه بسیار خوبی است.به جز پاساژ مولوی سرای پارچه‌فروشان مولوی نیز از دیگر مکان‌های معروف در خیابان مولوی به شمار می‌رود.

تاریخچه مولوی

تاریخچه خیابان مولوی

جایگاه خیابان مولوی در تاریخچه تهران
شاید کمتر فردی اطلاع داشته باشد که قدیمی ترین آثار کشف شده باستانی در تهران در خیابان مولوی بوده باشد. در حفاری های عمرانیدر این منطقه اسکلت زنی کشف شد که تاریخ سکونت در تهران را حتی به پیش از تاریخ آثار یافت شده در ری و قیطریه و پاسداران برد. اسکلت کشف شده به تاریخ حدود هفت هزار سال پیش بازمی گشت و این موضوع نشان از سکونت تاریخی در منطقه مولوی تهران داشت. البته و بسیار سریع کاوش های مولوی متوقف شد و این موضوع نیز مسکوت ماند. در این باره نمی توان به قطع یقین گفت که این اسکلت تنها اسکلتی تنها بوده و فرد یافت شده ، فردی بود که در حال عبور بوده و یا سکونت در این منطقه و حتی شاید تمدنی باستانی در آن وجود داشته که به دلیل تعطیلی در کاوش های مولوی ، تمامی این سوالات بدون پاسخ ماند. شاید اگر کاوشهای مولوی ادامه می یافت می توانست منشاء تحولاتی بزرگ در اطلاعات ما درباره تاریخچه تهران باشد.

برای دست یافتن به تاریخ دقیق خیابان مولوی باید به دوران شاه تهماسب صفوی درجایی که هنوز تهران نه تنها پایتخت که حتی به شهری کامل نیزتبدیل نشده بود ، بازگشت. در آن زمان نه اثری از خیابان مولوی بود و نه اثری از محله ای وجود داشت. شاه تهماسب صفوی برای حفاظت از تهران به دور این شهر حصارهایی را کشید و به دور حصار تهران نیز خندقی حفر کرد. ضلع جنوبی این حصار در جنوب محدوده بازار بزرگ تهران قرار داشت. این حصارها تا زمان ناصرالدین شاه وجود داشت تا اینکه در زمان ناصرالدین شاه قاجار با افزایش جمعیت تهران ، تصمیم گرفته شد تا محله حصارهای تهران تغییر یافته و تهران از چهار طرف رو به گسترش گذاشت. حصارهای تهران از سمت جنوب برداشته شد و تا خیابان شوش فعلی پایین آمد و محل حصارهای قبلی و همچنین محل خندق آن پر شد و خیابانی جدید به جای حصار و خندق تهران متولد شد. نام این خیابان ، اسماعیل بزار شد و این نام تا زمان رضا خان تغییری نکرد. در آن زمان محله مولوی در حومه شهر تهران قرار داشت.

مولوی تهران در زمان قاجار

در زمان قاجار و البته ناصرالدین شاه قاجار بود که تهران توسعه یافت و محله مولوی وارد شهر تهران شد. با توسعه تهران از سمت جنوب و به وجود آمدن خیابان اسماعیل بزار ، محله هایی دیگر نیز به تهران اضافه شدند. این محله ها از سمت جنوب ، محله های خانی آباد ، محله مختاری ، محله هرندی و محله ای بود که بعدها به نام محله مولوی تهران نامگذاری شد. در این جابجایی ها نیز دو دروازه شاه عبدالعظیم و دروازه غار تغییر مکان دادند. محل دروازه شاه عبدالعظیم در زمان شاه تهماسب در جنوب خیابان ری قرار داشت که امروزه با نام میدان قیام شناخته می شود. این دروازه و خیابان ری نیز تا جنوبی ترین نقاط تهران کشیده شد و دروازه تهران به جایی منتقل شد که امروزه مبدل به میدان شوش شده است. دروازه غار نیز از محل خود جابجا شده و به جنوب محله هرندی و ابتدای جایی قرار گرفت که امروزه به نام خیابان بخارایی شناخته می شود.

محله مولوی در زمان پهلوی و نامگذاری خیابان مولوی

این وضعیت تا زمان پهلوی ادامه یافت. در زمان رضا خان بود که حصارهای تهران تخریب شد و روند توسعه تهران در خارج از تهران آغاز شد. در هنگام تخریب حصار قاجاری بود که خیابان شوش با تخریب حصار تهران به وجود آمد و مرزهای محله مولوی از شمال خیابان مولوی و از جنوب خیابان شوش شدند. رضا خان در اقدامی دیگر ، نام های این خیابان ها را نیز تغییر داد و مرز شمالی محله مولوی را به نام خیابان مولوی و محله مولوی تغییر داد تا محله مولوی با نام جدید خود در تهران به وجود آید.

دسترسی مولوی

محله مولوی از محله های بسیار خوش مسیر جنوب تهران است. خیابان مولوی و خیابان شوش از اصلی ترین مسیرهای ورودی به این محله هستند. در شمال این محله نیز بزرگراه محلاتی قرار داشته که امکان دسترسی به بسیاری از مناطق مجاور را به این محله می دهد.

حمل و نقل عمومی
محله مولوی به دلیل قرار داشتن در محدوده مرکزی شهر تهران دارای حمل و نقل عمومی بسیار قوی استو تمامی خیابان های اطراف محله مولوی دارای خطوط حمل و نقل عمومی بوده و به خصوص خیابان مولوی دارای خطوط بی آر تی است.

مترو
نزدیکترین ایستگاه مترو به محله مولوی تهران ، ایستگاه مترو محمدیه در میدان محمدیه است.

زندگی در مولوی

محله مولوی دارای بافت تجاری قدرتمندی است. این محله درست در جنوب بازار تهران قرار دارد و به همین دلیل تردد این منطقه بسیار بیش از حد انتظار است. شاید بتوان گفت که روزانه تا هزاران تردد انواع خودروها اعم از خودروهای شخصی و خودروهای حمل و نقل عمومی در این محدوده در حال عبور هستند و این موضع باعث شده تا ترافیک و آلودگی این محدوده بسیار بیش از حد انتظار باشد. محله مولوی تهران دارای بافتی قدیمی است. به دلیل درخواست کمتر سکونت در این منطقه و درخواست تجاری زیاد ، نوسازی بافت فرسوده در این محدوده ، بسیار کند انجام شده است. بساری از کوچه های مولوی درگیر بافت دندانه ای و بافت فرسوده هستند که می تواند از نظر پدافند غیر عامل در زمان زلزله مخاطراتی جدی را در این محله داشته باشد. با این احوال محله مولوی را می توان یکی از محله های خوب از نظر حمل و نقل عمومی و دسترسی به بازار بزرگ تهران است.
برای مشاهده اخبار و حوادث این محله اینجا کلیک کنید

قیمت خانه و آپارتمان در مولوی تهران

محله مولوی تهران یکی از محله های جنوب تهران است و به همین دلیل ، قیمت خانه و آپارتمان در این محله نیز با تابعیت از موقعیت مکانی آن ، در سطح متوسط قیمت خانه در شهر تهران قرار دارد. در هنگام خرید خانه و آپارتمان در مولوی تهران باید توجه داشت که به دلیل بافت قدرتمند تجاری در محدوده خیابان مولوی برخی از املاک مجاور این خیابان با قیمت هایی بسیار بالاتر خرید و فروش می شوند و املاکی که در محدوده های مسکونی خیابان مولوی قرار دارند ، دارای قیمت هایی نازلتر هستند.

5/5 - (1 امتیاز)
شهرک اکباتان شهرکی منحصر به فرد در معماری و طراحی
محله ازگل تهران کجاست؟ بررسی شرایط زندگی و قیمت خانه در ازگل

پست های مرتبط

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست