1. صفحه اصلی
  2. محله های تهران
  3. میدان هروی تهران بررسی امکانات و قیمت خانه در محله هروی
میدان هروی

میدان هروی تهران بررسی امکانات و قیمت خانه در محله هروی

میدان هروی یکی از مهمترین و مشهورترین میدان های منطقه 4 تهران است که در محله هروی قرار دارد. میدان هروی از جمله میادینی است که دلیل شهرت بسیار زیاد از نام محله هروی عبور کرده و بسیاری این محله را با نام میدان هروی می شناسند. در تاریخچه میدان هروی آمده است که این محله در میان روستاهای حسین آباد تهران و روستای مبارک آباد تهران در منطقه پاسداران قرار دارد. حسین آباد تهران از روستاهای قدیمی منطقه شمیرانات بود که با آغاز شهرنشینی تمامی این مناطق مبدل به محله های تهران شدند. میدان و محله هروی امروزه از مشهورترین مناطق تهران هستند. قیمت آپارتمان در هروی و قیمت خانه در هروی به دلیل مجاورت این منطقه با محله های گرانقیمت تهران مانند پاسداران ، دروس ، اختیاریه و منظریه بسیار گران بوده و این محله نیز جزو محله های گرانقیمت تهران از نظر قیمت خانه و آپارتمان محسوب می شود.

میدان هروی کجای تهران است؟

میدان هروی یکی از میدان های مشهور محله هروی یا محله حسین آباد تهران است. میدان هروی در مرکز این محله قرار دارد و نقشی اساسی را در تعاملات و دسترسی های محله ایفا می کند. میدان هروی تقاطعی بسیار مهم بین خیابان های وفامنش ، خیابان پناهی نیا و خیابان موسوی است. میدان هروی از طریق خیابان موسوی به خیابان پاسداران دسترسی پیدا کرده و از طریق خیابان پناهی نیا نیز به خیابان استاد حسن بنا دسترسی دارد. مجتمع تجری هروی سنتر ، مجتمع تجاری الماس هروی و مرکز خرید گلستان میدان هروی ، همگی در مجاورت این میدان قرار دارند و این موضوع نشان دهنده ارزش اقتصادی میدان هروی است.

بخش مهمی از سرویس های حمل و نقل عمومی مانند ایستگاه اتوبوس میدان هروی وتاکسیرانی هروی در این میدان قرار دارند و این میدان نقشی اساسی در حمل و نقل عمومی محله هروی ایجاد کرده است. لوپ بزرگی در محدوده میدان هروی وجود دارد که این میدان را در بر گرفته است و ارزش آن را در بافت شهرسازی محله هروی بسیار افزایش داده است. این لوپ بزرگ توسط خیابان مکران در غرب میدان هروی و خیابان های ضابطی ، خیابان نازک و خیابان عقیلی در شرق میدان هروی ایجاد شده است. این وضعیت اهمیت میدان را در سطح محله بیش از یک میدان ساده کرده است و توانسته میدانی بزرگ را در محله هروی ایجاد کند. شهرت این میدان تا حدی است که حتی بر روی نام محله خود تاثیر گذاشته است، به نوعی که بسیاری نام محله حسین آباد را با نام میدان مشهور آن محله هروی می شناسند.
آدرس میدان هروی
تهران ، خیابان پاسداران ، بالاتر از بزرگراه همت ، خیابان موسوی ، میدان هروی

 

تاریخچه محله هروی

بسیاری از منابع و به خصوص منابع اینترنتی تاریخچه محله هروی را محدود به روستاهای حسین آباد و مبارک آباد دانسته اند. اما واقعیت تاریخچه هروی را باید در اکتشافات باستان شناسی بوستان پنجم پاسداران و حتی اکتشافات و کاوش های قیطریه و تپه های عباس آباد و دروس همسان دانست. این اکتشافات باستان شناسی ، به خصوص ، اکتشافات باستان شناسی در بوستان پنجم خیابان پاسداران به درستی اثبات کرد که نه تنها مناطقی مانند دارآباد و تجریش و قیطریه و عباس آباد که کل منطقه شمیرانات و یا رودبار قصران مامن تمدن های باستانی متعلق به هزاره ها بودند و به دلیل مجاورت هروی با محل اکتشافات بوستان پنجم خیابان پاسداران ، روستای حسین آباد تهران ، روستای مبارک آباد تهران و محله هروی نیز به طور حتم جزوی از این سکونتگاه باستانی بوده اند.

تنها نام های حسین آباد و مبارک آباد در این محله نشان از قدمت محله هرندی و میدان هرندی ندارد ، بلکه در اطراف این محله نیز نام های بسیار قدیمی و تاریخی مانند لارک ، اراج ، ازگل و لویزان نشان می دهد تاریخ سکونت و زندگی در این روستاها بسیار قدیمی و تاریخی است. روستاهای مبارک آباد و حسین آباد درست در جایی قرار دارند که امروز با نام میدان هروی و یا محله هروی شناخته می شود.

حسین آباد روستایی بود که سنگ بنای محله هروی بود. حسین آباد روستایی بسیار خوش آب و هوا در شمیرانات بود که در زمان خود از روستاهای به نام منطقه شمیرانات به حساب می همد. این روستا دارای اراضی بسیاری برای کشت و زرع بود و محصولات باغی و صیفی فراوانی داشت. انواع غله به همراه صیفی‌جات و درختان انجیر و دیگر محصولات باغی از جمله محصولات کشاورزی حسین آباد بودند.

ورود خاندان قائم مقام فراهانی به مبارک آباد
شاید بتوان اولین مالکین بسیار بزرگ روستاهای حسین آباد و مبارک آباد را خانواده قائم مقام فراهانی دانست. در زمان فتحعلی شاه قاجار بود که بخش های بسیار زیادی از این اراضی توسط شاه به یکی از دامادهای میرزا عیسیقائم مقام ، پدر قائم مقام فراهانی واگذار شد. محمد شاه قائم مقام فراهانی را کشته و این اراضی را نیز به افرادی دیگر از دربار خود واگذار کرد. پس از مدتی و در زمان پادشاهی ناصرالدین شاه قاجار امیرکبیر به وزارت رسید. امیرکبیر که خود را از شاگردان قائم مقام فراهانی می دانست ، چنین موضوعی را تحمل نمی کرد و با کوشش فراوان این املاک را به خاندان قائم مقام فراهانی بازگرداند.

خانه عین الدوله
تاریخچه محله هروی از زمان ورود عین الدوله از رجال دربار قاجار در هروی آغاز می شود. عین الدوله اولین درباری قاجاری بود که حسین آباد تهران را به عنوان محل سکونت خود انتخاب کرد و عمارتی بزرگ در آن ساخت. عین الدوله وزیر و صدراعظم مظفرالدین شاه بود. او از مخالفان سرسخت مشروطیت بود و به همین دلیل در راه مشروطه طلبان سنگ اندازی های زیادی می کرد و از هیچ کوششی در جهت عدم موفقیت مشروطه طلبان ، فروگذاری نکرد. وی چندین بار دیگر در زمان محمد علی شاه و احمد شاه به وزارت رسید که عمر هر کدام از این صدارت ها بسیار کوتاه بود.

عین الدوله فردی بود که بیشترین تلاش ها را برای سرکوب کردن مشروطیت انجام داد. با تمام این احوال در زمان قحطی ایران از هیچ تلاشی در جهت کمک به مردم و قحطی زدگان مضایقه نکرد و بسیاری از اموال خود را در جهت کمک به مردم از دست داد. او اموال خود را گرو گذاشت تا رنج قحطی را برای مردم آسانتر کند‌. این بخشش ها تا جایی پیش رفت که در پایان عمر خود با ورشکستگی بسیار سختی مواجه شده و طلبکاران اموال او را به یغما بردند. از دیگر خصایص مثبت عین الدوله این بود که او هیچ گاه حاضر نشد تا به سفارت انگلستان و روسیه پناهنده شود. در آخر عین الدوله در فقر و تنگدستی در ۱۰ آبان ۱۳۰۶ ، در حالی که ۸۴ سال از عمر خود را سپری کرده بود درگذشت.

عین الدوله در حسین آباد عمارتی ساخت که هنوز این عمارت زیبا در محله هروی پابرجاست. عمارت عین الدوله شامل خانه ای بسیار بزرگ به همراه استخر و باغات اطراف آن بود که همگی با عین الدوله تعلق داشت. عمارت عین الدوله امروزه در خیابان جمالی هروی قرار دارد. این عمارت پس از مرگ عین الدوله متروکه شد تا در سال ۱۳۷۶ ، شهرداری تهران این عمارت را مورد بازسازی قرار داده و در تیر ماه سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۰۴۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. پس از ان بود که در سال ۱۳۸۶ عمارت عین الدوله با تغییراتی اندک مبدل به نگارخانه برگ شد که این نگارخانه در حال حاضر جزو نگارخانه مشهور و معتبر تهران است.

آیا ورود چرچیل و استالین و روزولت به باغ عین الدوله صحت دارد ؟
در بسیاری از منابع اینترنتی ذکر شده است که در زمان اشغال ایران توسط متفقین رهبران سه کشور آمریکا ، انگلستان و شوروی به این منطقه آمده و نشست خود را در باغ عین الدوله در محله هروی برگزار کردند. این سخن ، اشتباه به نظر می رسد ، چرا که نشست معروف کنفرانس تهران در این مکان برگزار نشده و در سفارتخانه های انگلستان و سفارتخانه شوروی برگزار گردید. شاید شما نیز نام خیابان چرچیل را در تهران شنیده باشید. خیابان چرچیل در حال حاضر به نام خیابان نوفل لوشاتو در جنوب خیابان جمهوری و چهار راه کالج قرار گرفته است. در دو طرف خیابان چرچیل سابق و یا خیابان نوفل لوشاتو سفارتخانه های روسیه ( شوروی سابق) و سفارتخانه انگلستان قرار دارد.

رهبران این دو کشور به همراه رهبر آمریکا به دنبال برگزاری نشستی برای توافقات بعد از جنگ جهانی بودند و به دلیل امنیت تهران در آن زمان ، تهران را به عنوان محل نشست کنفرانس خود انتخاب کردند. دیوارهای هر دو سفارت برداشته شد و هر دو سفارتخانه به همدیگر متصل شدند و کنفرانس تهران در این مکان برگزار گردید. به دلیل ورود چرچیل به این منطقه ، خیابان بین دو سفارتخانه به خیابان چرچیل مشهور شد و تصاویر موجود از کنفرانس تهران و به خصوص عکس مشهور چرچیل و روزولت در سفارتخانه انگلستان انداخته شده است و این موضوع هیچ گاه صحت نداشته است که چرچیل و یا هر رهبر دیگری به خانه عین الدوله ورود کرده باشد.

رضا خان هروی بصیرالدوله مالک جدید حسین آباد
پس از عین الدوله این خاندان هروی بودند که پای به میدان حسین آباد گذاشتند. رضا خان هروی بصیرالدوله از اعیان تهران بود. عین الدوله تصمیم به فروش مناطق تحت مالکیت خود ( شمس آباد یا همان مجیدیه ، لویزان و حسین آباد ) گرفت‌. رضا خان هروی قصد خرید این املاک را داشت ، اما نقدینگی او برای خرید این املاک کافی نبود. قیمت عین الدوله برای فروش این املاک 83 هزار تومان بود که این مبلغ در زمان خود ، مبلغی هنگفت به حساب می آمد. رضا خان هروی از ناظر خان مبلغی را قرص گرفت تا بتواند این املاک را خریداری کند و مقرر شد تا پس از تصرف و تملک املاک فوق قرض خود را به ناظر خان بازپس دهد ، اما از قضا ناظر خان درگذشت و رضا خان هروی مالک تمامی این املاک شد.

رضا خان هروی یا همان بصیرالدوله همسری به نام بدرالسلطنه داشت. عمر بصیرالدوله نیز به زودی به پایان خود رسید و بدرالسلطنه مالک جدید تمام این املاک شد. بدرالسلطنه پس از فوت رضاخان خان هروی به نکاح فردی به نام صدیق اعلم درآمد و صدیق اعلم با این ترتیب به این اراضی دست یافت. این اراضی تا دهه چهل متعلق به خاندان هروی باقی ماند و تا سال ۱۳۴۲ نیز اراضی هروی در تملک خاندان هروی و تحت اجاره فردی به نام حاج مرشد ازگلی باقی ماند تا اینکه زمین های حسین آباد شروع به تقسیم شدن کرد و مالکین جدید آن به جز تعداد اندکی از ساکنین روستاهای حسین آباد و مبارک آباد، افراد مهاجری بودند که برای سکونت به این منطقه آمدند. پس از ورود مهاجرین به این منطقه شهرسازی در آن رونق گرفت و به دلیل عناصر خوب شهرسازی در آن مانند آب و هوای خوب و دسترسی به مناطق شمالی تهران ، سرعت ساخت و ساز در دهه 50 و 60 در آن بیشتر شده و تبدیل به محله ای بسیار مناسب جهت سکونت گردید.

خاندان هروی از بزرگان این منطقه بودند و خدمات بسیاری را در این منطقه انجام دادند. مهندس علی اکبر هروی ، یکی از اعضای این خاندان بود. مهندس علی اکبر هروی به دلیل علاقه وافر به کشاورزی و گل و گیاه در این رشته تحصیل کرد و اولین کتاب کشاورزی را در ایران با نام زراعت نوشت که بعدها نیز همین کتاب را به دانشجویان خود در دانشگاه تدریس کرد. علی اکبر هروی در سال 1322 اولین باغ با شیوه جدید را در مبارک آباد با مساحت 52 هزار متر مربع راه اندازی کرد و در آن باغ درختان بسیار زیادی را با شیوه هایی جدید کشت کرد.

او در زمان نخست وزیری دکتر مصدق ، مدتی را به وزارت کشاورزی منصوب شد. علی اکبر هروی از مخالفان سرسخت اصلاحات ارضی ایران بود و به دلیل نگرش خاص خود به موضوعات زیست محیطی خود را تنها پس از 16 سال تدریس بازنشسته کرده و به زراعت در این منطقه می پردازد و باغات فراوانی را در حسین آباد و مبارک آباد به وجود آورده که بعدها تنها بخشی از این باغات است که به بوستان تبدیل می شوند. به دلیل خدمات بسیار خاندان هروی در این منطقه ، اهالی قدیمی هروی از این خاندان به نیکی یاد می کنند و حتی در زمانی که مقرر شد تا نام میدان هروی و یا محله هروی تغییر کند ، این کار با مخالفت ساکنین محله مواجه شده و این طرح کنار گذاشته شد.

محله هروی کجاست؟

محله هروی یکی از محله های منطقه 4 تهران است. محله هروی از شمال با بزرگراه صدر ، از غرب با بزرگراه صیاد شیرازی ، از شرق با بزرگراه امام علی و از جنوب با بزرگراه همت محدود شده است. محله هروی از سمت غرب با محله پاسداران و از سمت شرق با محله لویزان و شمیران نو مجاورت دارد. این محله همچنین از شمال با محله های اراج ، ازگل ، دارآباد و فرمانیه و از جنوب با محله های استاد حسن بنا و محله خیابان بنی هاشم ، مجاورت دارد. محله هروی با استقرار در میان بزرگراه های بزرگ شمال شرق دارای دسترسی و موقعیت بسیار خوبی در میان محله های این منطقه است.

دسترسی محله هروی

محله هروی به دلیل قرار گرفتن در بین جهار بزرگراه سردار سلیمانی ، بزرگراه زین الدین ، بزرگراه صدر و بزرگراه همت از دسترسی بسیار خوبی برخوردار است. تقریبا تمامی این بزرگراه ها به هروی دارای مسیر هستند و جز این ها خیابان پاسداران نیز از طریق خیابان موسوی به میدان هروی دسترسی دارد.

حمل و نقل عمومی
میدان هروی ، دارای پایانه اتوبوسرانی و پایانه تاکسیرانی مناسبی است و به همین دلیل خطوط حمل و نقل عمومی در میدان هروی برای نقاط مهم شهر تهران فراهم شده است.

مترو هروی
مترو میدان هروی در خط 2 مترو تهران در دسترس است و از این نظر می توان گفت که میدان هروی و محله هروی دارای ایستگاه مترو اختصاصی هستند. گر چه این ایستگاه مترو در خارج از میدان هروی قرار دارد ، اما به خطوط تاکسی رانی و حتی با چند دقیقه پیاده روی می توانید از مترو میدان هروی به میدان هروی دسترسی داشته باشید.

امکانات محله هروی

محله هروی دارای امکانات رفاهی و محلی بسیار خوبی است. محله هروی با دسترسی های بسیار خوب به بسیاری از مراکز خرید تهران و نیز به دلیل دسترسی به بسیاری از جاهای دیدنی تهران ، شرایط بسیار مطلوبی را برای زندگی دارد.

  • مرکز خرید الماس هروی در میدان هروی
  • مجتمع تجاری مایسا در میدان هروی
  • پردیس سینمایی هروی، میدان هروی خیابان نازک
  • درمانگاه حکیمان
  • مسجد امام حسن عسگری (ع)
  • کتابخانه های هروی
  • کتابخانه سیروس فرزانه
  • کتابخانه معین
  • کتابخانه عمومی علامه دهخدا
  • بوستان ها
  • پارک هروی
  • پارک شادی
  • پارک سالمندان
  • پارک ارکیده
  • پارک صدف
  • پارک شهید افتخاریان

شرایط زندگی در هروی

زندگی در هروی از شرایط مناسبی برخوردار است. محله هروی از جمله محله های بالا شهر تهران است که دارای دسترسی های بسیار مناسبی به بسیاری از امکانات منطقه 1 تهران ، منطقه 3 تهران و منطقه 4 تهران دارد. بسیاری از جاهای دیدنی تهران مانند پارک نیاوران ، کاخ نیاوران ، پارک لویزان ، دارآباد تهران و پارک سرخه حصار در نزدیکی این محله قرار دارد. میدان هروی نقشی کلیدی در حمل و نقل عمومی این محله دارد و با وجود مترو میدان هروی شرایط دسترسی محله به مترو نیز مناسب است. از سویی دیگر بسیاری از مراکز خرید محله در میدان هروی قرار دارند و این محله دارای مراکز خرید خوبی در اطراف خود است. امکانات محله نیز در شرایط خوبی قرار داشته و با وجود بوستان های متعدد این محله دارای ساختار خوبی از نظر طبیعتگردی است و به خصوص عمارت عین الدوله و یا نگارخانه برگ روح مضاعفی را به این محله داده است. این شرایط باعث شده است تا به طور کلی بتوان گفت که شرایط زندگی در هروی در سطح بالایی قرار دارد.

قیمت آپارتمان در هروی

قیمت آپارتمان در محله هروی به دلیل وجود این محله در بین محله های لوکس تهران مانند پاسداران ، اختیاریه ، اقدسیه ، منظریه و نوبنیاد در سطح بسیار بالایی قرار دارد. قیمت آپارتمان در هروی به دلیل افزایش قیمت زمین در هروی در چند سال اخیر ، افزایش قابل ملاحظه ای را داشته است. محله هروی در سی سال گذشته توانسته است خود را به سطح قیمتی مناطق مجاور خود نزدیک کند و این موضوع را می توان از آگهی های خرید و فروش خانه و آپارتمان در هروی فهمید تا جایی که این محله نیز خود را به مناطق لوکس تهران از نظر قیمت آپارتمان و زمین نزدیک کرد.

3/5 - (6 امتیاز)
شهرک شهید محلاتی تهران بررسی قیمت آپارتمان
محله شیخ هادی حاکمیتی ترین محله تهران

پست های مرتبط

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    نکته های جالبی رو در مورد تاریخچه هروی گفتید. تو وبسایت های کمتری این نکته ها گفته شده. من خودم ساکن میدان هروی هستم و معمولا متن هایی رو که درباره هروی هست رو می خونم. به نطر من وبسایت کوچه گرد کامل تر از وبسایت های دیگه این مطالب رو گفته

    پاسخ
  • خیابان هروی بالا شهر تهرانه؟

    پاسخ
  • کاش درباره بهترین جای هروی برای زندگی بیشتر توضیح می دادید. چون خیابان های میدان هروی خیلی با هم فرق دارن

    پاسخ
  • درود بر شما ،مطالب بسیار جالب بود،اما باید اضافه کنم کتابخانه سیروس فرزانه تبدیل به دبیرستان سلام شده،واین جای سوال داره،که چرا جایی که متعلق به شهرداری هست،به دبیرستان واگذار میشه،گویی اینکه در زمان خودش هم کارایی چندانی نداشت متاسفانه؟! ‌‌!!!!

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست