1. صفحه اصلی
  2. روستای واریان ، روستایی شگفت انگیز در آن سوی آب های سد کرج
واریان

روستای واریان ، روستایی شگفت انگیز در آن سوی آب های سد کرج

روستای واریان به تنها روستای آبی ایران مشهور است. زمانی که سد کرج آبگیری شد ، روستایی زیبا و کوچک در آن سوی آب های سد کرج از آغوش مادر خود جدا شد. این روستا واریان نام داشت. این جدایی از آن زمان تا کنون ادامه داشته و امروزشما باید برای ورود به روستای واریان با ساکنین منطقه هماهنگ کنید تا بتوانید از این روستا بازدید کنید ، چرا که روستای واریان در آن سوی آب های سد کرج قرار داشته و تنها راه ورود به تنها روستای آبی ایران از طریق قایق امکانپذیر است. روستای واریان فاصله زیادی با تهران ندارد و به همین دلیل در فهرست بهترین روستاهای گردشگری اطراف تهران قرار دارد. همچنین پیشنهاد می کنیم از صفحه روستاهای گردشگری تهران هم دیدن فرمائید

واریان کجاست؟

روستای واریان ، روستایی در کنار سد کرج است. روستای واریان از توابع بخش ارنگه بوده و در گذشته به همراه چند روستای دیگر در این منطقه قرار داشت که بعد از آبگیری سد کرج بسیاری از این روستاها از بین رفتند. روستای واریان در ضلع شرقی سد کرج قرار گرفته است.

مسیر دسترسی به واریان

دسترسی به واریان از طریق مسیری در نزدیکی سد کرج امکانپذیر است. برای رسیدن به واریان باید از طریق جاده چالوس خود را به نزدیکی سد کرج برسانید. در کنار این سد ، مسیری کوچک وجود دارد که مسیر اصلی ورود به روستای واریان است. بعد از ورود به این مسیر به میدانی خواهید رسید که باید خودروی خود را در این میدان پارک کرده و باقی مسیر را با قایق به سمت روستا طی کنید. برای رفتن به این روستا اما نکاتی وجود دارد که باید این نکات را بدانید. واریان روستایی است که باید برای ورود به آن از قبل مجوز داشته باشید.

  1. رفتن به روستای واریان بدون هماهنگی با یکی از ساکنین امکانپذیر نیست و باید قبل از ورود با یکی از اهالی این روستا هماهنگ شده باشد.
  2. باید خانه و یا ملکی را در داخل روستا یا اطراف آن داشته باشید تا بتوانید به روستا وارد شوید.
  3. باید با هماهنگی با عوامل شرکت آب و فاضلاب و یا نهادهای دولتی مجوز ورود به واریان را داشته باشید.

این نکات قبل از ورود به واریان بسیار مهم است، چرا که در غیر این صورت از ورود شما به این روستا ممانعت خواهد شد و موفق به ورود به روستا نخواهید شد. راه دیگر که بدون خودروی شخصی است ، از طریق تاکسی ها و یا اتوبوسهای خط چالوس _ تهران است. شما می توانید با اتوبوس ها و یا تاکسی های خط چالوس – تهران خود را به محدوده سد کرج رسانده و پس از پیاده شدن در محل مناسب به سمت قایق های سد کرج بروید و با هماهنگی ، وارد روستا شوید.

تاریخچه واریان

واریان در گذشته روستای بسیار آباد در محلی بوده که امروز بستر سد کرج در آن قرار دارد. در لغت نامه دهخدا درباره این روستا نوشته است که : واریان. نام دهی است از دهستان ارنگه کرج از شهرستان تهران واقع در ۲۵ هزارگزی شمال شرقی کرج و کنار جاده کرج به چالوس در دره رود کرج. ناحیه‌ای است سردسیر و دارای ۱۰۶۸ تن سکنه است. آب آن از رود کرج و چشمه سار تامین می‌شود و محصول آن غلات و میوه و لبنیات و عسل و دارای باغ‌های میوه است. شغل اهالی زراعت و گله‌داری و کرباس‌بافی و گیوه‌سازی است. دارای دبستان و راه ماشین‌رو است. این روستا در گذشته بالغ بر 500 خانوار داشت ، اما پس از دور افتادن از جاده ، توسط سد کرج جمعیت آن به 39 خانوار رسید که در سرشماری سال 1395 تنها 15 خانوار در این روستا زندگی دائمی داشته و این در حالی است که واریان در گذشته یکی از بزرگترین روستاهای بخش ارنگه بوده است. در سال 1337 که سد کرج آبگیری شد ، روستای واریان قدیم به همراه دو روستای دیگر به نام های رزکان و کوشک بالا ، زیر آب رفت و اهالی این روستا به منطقه ای در بالا دست سد کرج منتقل شدند و از آن زمان تا کنون روستای واریان در آن سوی سد کرج باقی مانده است. به دلیل مشکلاتی که در آن زمان در تردد اهالی واریان به وجود آمده بود شرکت اب و فاضلاب چندین قایق را مامور کرد تا اهالی را در دو طرف سد جابجا کنند. این اتفاق باعث شد تا در برهه ای از زمان جمعیت این روستا کمتر شده و به چند خانواده تنزل پیدا کند ، اما در چند سال اخیر با توجه خاص به روستاها و مناطق گردشگری ، مجددا جمعیت روستا افزایش یافته و روزانه تعداد بسیار زیادی از این روستا بازدید می کنند.

محله های قدیمی روستای واریان

روستای واریان به دلیل وسعت زیاد ، دارای محلات زیادی نیز بوده است. این روستا به دلیل نزدیکی به جاده چالوس جمعیت بسیار زیادی را نیز در خود جای داده بود و به همین دلیل نیز یکی از وسیعترین روستاهای بخش ارنگه و آسارا بوده است. روایتی از کربلایی حاج غلامحسین بهرامی وجود دارد که محله های واریان قدیم را به نام های محله کیان ، محله عبادان ، محله پسه ده ، محله توکلان ، محله آهنگران ، محله شاگیان ، محله ساربان ، محله جیرین سران ، محله باغ خلیل ، محله ایسیوول ، محله باغ محله، محله گریان ، محله دومالان ، محله مسگران ، محله قدمان ، محله آنطرف آب ، محله قیاسان و محله میون سرا است.

محله ها واریان امروز

روستای واریان کنونی اما دارای محلات دیگری است. نام این محله ها بر اساس شرایط جدید روستا گذاشته شده است. محله خراسانیان ، محله کافر دره ، کل دره ، دره وانو ، خش دره ، دیمان جار و هافوری است. این محلات از محلاتی است که در روستای واریان کنونی قرار دارد.

آب و هوای روستای واریان

روستای واریان تنها روستای آبی ایران بوده و تنها روستای بدون خودروی منطقه جاده چالوس است. تنها مسیر خودرو که می تواند به این روستا نزدیک شود در غرب سد کرج قرار دارد. این موضوع در آب و هوای واریان تاثیر مستقیم دارد. نزدیکی به سد کرج ، دور بودن این روستا از خودرو و قرار داشتن در منطقه ای کوهستانی باعث شده است تا این روستا تبدیل به یکی از خوش آب و هواترین روستاهای نزدیک تهران تبدیل شود. آب و هوای کوهستانی واریان باعث شده است تا این روستا دارای آب و هوای خنکی باشد و به خصوص در فصل زمستان با بارش برف ، طبیعت زیبای این روستا سپید پوش شود.

بهترین زمان سفر به روستای واریان

روستای واریان در تمام فصول طبیعتی زیبا دارد. در تابستان ها آب و هوای خنک باعث می شود تا مسافران و گردشگران بسیاری به این روستا سفر کنند. در پاییز و زمستان نیز طبیعت زیبای واریان جاذبه های خاص خود را دارد. پاییز هزار رنگ واریان در نوع خود بی نظیر است و زمستان این منطقه نیز با برف و سپیدی آمیخته می شود که بسیار چشم نوار است. بهار واریان اما یکی از بهترین فصول برای رفتن به واریان است. در این فصل روستای واریان با گل های بهاری و شکوفه های زیبای درختان رنگ آمیزی می شود و این طبیعت بی نظیر با آب و هوایی خنک و رودخانه ها و چشمه های پر آب واریان ، تبدیل به یکی از بهترین مقاصد گردشگری اطراف تهران برای یک سفر یک روزه به تهران می شود.

هتل واریان

در کنار سد کرج و در منطقه واریان ، هتلی وجود داشت که به هتل واریان مشهور بود. این هتل یکی از جاذبه های گردشگری واریان بود و به دلیل مجاورت با سد کرج ، ورزش های بسیار زیادی در کنار این هتل وجود داشت. ورزش هایی مانند قایقرانی ، اسکی روی آب ، غواصی ، ماهیگیری و بسیاری از ورزش های آبی در کنار این هتل در جریان بود.

تخریب هتل واریان

این هتل پس از جندین سال فعالیت تخریب شد. دلیل تخریب هتل واریان مشکلات زیست محیطی و فاضلاب این هتل و نزدیکی آن به سد کرج و آب شرب مصرفی آن عنوان شد ، به خصوص که خطر آلودگی و مسمومیت آب سد نیز از طریق هتل دور از ذهن نبود.

جاذبه های گردشگری روستای واریان

روستای واریان دارای طبیعت بی نظیری است و طبیعت بی نظیر این روستا دارای جاذبه های طبیعی بسیار زیادی است. رودخانه واریان ، باغات پرحاصل روستا ، کوه ها و پوشش گیاهی این روستا ، همگی از جمله جاذبه های زیبای روستای واریان است اما به جز جاذبه های طبیعی ، روستای واریان دارای جاذبه های دیگری است که طرفداران خاص خود را دارد.

سد کرج
سد کرج در مجاورت روستای واریان قرار دارد. روستای واریان از جمله جاذبه های گردشگری این منطقه است. ورزش های آبی در این منطقه به دلیل مجاورت با سد ، رایج است. قایقرانی ، غواصی ، اسکی روی آب ، ماهیگیری و ورزش های بسیاری در این منطقه وجود دارند که می توانید از این تفریحات استفاده کنید.

مسیر ارنگه و سیجان به واریان
روستای واریان تنها روستای آبی است که برای رفتن به آن جا حتما باید مجوز ورود داشته باشید ، اما این طبیعت بی نظیر و مهربان البرز مرکزی است که هیچ مجوزی از شما نخواهد خواست. تنها شرط ورود به واریان از سیجان استقامت چندین ساعته در مسیری کوهستانی و با پای پیاده است. این مسیر به هیچ عنوان برای کوهنوردان کم تجربه و یا نا آشنا به مسیر توصیه نمی شود. روستاهای ارنگه و سیجان دارای مسیرهایی هستند که بعد از چندین ساعت کوهنوردی به واریان می رسد. اما به دلیل کم بودن و مخاطرات مسیر ، کمتر مورد توجه کوهنوردان آماتور و حتی سطح متوسط است.

قله شاه دژ
دامنه‌های شمالی قله شاه ‌دژ به روستای واریان و یال غربی آن به سد کرج ختم می‌شود و کوهنوردانی که قصد دارند به این قله صعود کنند، معمولا مسیر خود را از روستای واریان آغاز کرده و خود را به این قله می رسانند. ارتفاع قله شاهدژ، 2803 متر است و در کنار یال های آن محل مناسبی برای سنگ‌نوردی است.

روستای واریان چالوس کجاست؟
روستای واریان چالوس ، یکی از روستاهایی است که در بخش ارنگه جاده چالوس قرار دارد. این روستا در نزدیکی سد کرج بوده و تنها مسیر رفتن به واریان چالوس از طریق قایق و گرفتن مجوز و یا هماهنگی با یکی از ساکنین روستای واریان امکانپذیر است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست