1. صفحه اصلی
  2. مناطق تهران
  3. منطقه ۶ تهران
منطقه 6 شهرداری تهران

منطقه ۶ تهران

منطقه ۶ تهران یکی از مناطق قدیمی شهر تهران است که در قسمت های مرکزی شهر تهران قرار گرفته است. منطقه شش تهران به دلیل قرار گرفتن در بخش مرکزی شهر تهران دارای موقعیت خاصی است. دسترسی مناسب منطقه شش تهران به ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از مترو ، اتوبوسرانی و تاکسیرانی مناسب ، موقعیت اقتصادی و استراتژیکی را به منطقه شش داده است ، به طوری که ، این منطقه بسیاری از ادارات و مراکز مهم دولتی و بخش خصوصی را در خود جای داده است. بسیاری از بوستان ها و سینماها و مراکز فرهنگی مهم تهران در این منطقه قرار دارد و این موضوع باعث شده است منطقه 6 تهران سهم به سزایی را در سرانه های فرهنگی و هنری شهر تهران داشته باشد. در این نوشته قصد داریم این منطقه زیبا را به شما معرفی کنیم.

مساحت منطقه ۶ تهران

منطقه شش تهران با مساحتی معادل ۴۵/۲۱۳۸ هکتار حدود ۳/۲ درصد از سطح شهر تهران را تشکیل می دهد.
جمعیت منطقه 6
براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ ایران، جمعیت منطقه شش ۲۵۱٬۳۸۴ نفر است که شامل ۸۵٬۰۹۲ خانوار می گردد. از این جمعیت ۱۲۳٬۱۶۱ نفر مرد و ۱۲۸٬۲۲۳ نفر زن هستند.

منطقه شش تهران روی نقشه

آب و هوای منطقه ۶ تهران

منطقه ۶ تهران در گذشته یکی از خوش آب و هواترین مناطق تهران بود. این منطقه در مجاورت رود دره فرحزاد بود. به خصوص آب و هوای محله‌هایی مانند‌امیرآباد، بهجت آباد، محله فاطمی و یوسف آباد دارای بهترین آب و هوا بودند و تمامی این محله‌ها با رود دره فرحزاد مجاورت داشته‌اند، به نوعی که بخشی از مهمترین باغات و تفرجگاه‌های تهران در زمان قاجار و حتی در اوایل دوران پهلوی، محله‌هایی مانند یوسف آباد و بهجت آباد بودند. این وضعیت تا دهه‌های ۶۰ و ۷۰ ادامه داشت. در طی این سال‌ها آب و هوای کلی تهران به دلیل گسترش شهر و افزایش بی‌رویه خودرو در تهران دستخوش تغییرات بسیاری شد. محله‌های منطقه ۶ تهران نیز از این تغییرات بی‌نصیب نبودند. اتفاق مهمی که درباره منطقه ۶ تهران روی داد، گسترش تهران از همین منطقه بود.

منطقه ۶ تهران با قدیمی‌ترین محله‌های تهران دارای مجاورت بود. این مجاورت باعث شد تا منطقه ۶ تهران، اولین منطقه‌ای باشد که وارد محدوده تهران می‌شود. پس از گسترش تهران از سمت شمال غرب، این منطقه در نقاط مرکزی تهران قرار گرفت. بافت تجاری در محدوده این منطقه نیز از دیگر عواملی بود که در آب و هوای آن تأثیر مستقیمی گذاشت. خیابان کارگر، خیابان ولیعصر، خیابان فاطمی، بلوار کشاورز، خیابان انقلاب و بسیاری از خیابان‌ها و مراکز تجاری به دلیل موقعیت برتر این منطقه، در آن متمرکز شدند و این دو موضوع ترافیک را در محدوده آن افزایش داد. ترافیک بسیار شدید، امروزه جزء مهمترین مشکلات منطقه ۶ تهران است که تأثیر مستقیمی در آب و هوای آن گذاشته است و مشکلات زیست محیطی را در منطقه افزایش داد. اما با تمام این احوال می‌توان گفت که به خصوص برخی از محله‌های شمالی این منطقه مانند، یوسف آباد، هنوز ردپایی را از آب و هوای قدیم آن دارند و به خصوص در فصل بهار این محله‌ها از آب و هوای خوبی برخوردارند.

بهترین محله‌های منطقه ۶ تهران

منطقه ۶ تهران دارای وسعت بسیار زیادی است. محله‌های منطقه ۶ تهران دارای کیفیت خوبی برای زندگی هستند. این محله‌ها از محدوده خیابان انقلاب تا بزرگراه همت ادامه داشته و این محدوده گسترده باعث شده است تا محله‌های منطقه ۶ تهران دارای کیفیت‌های متفاوتی برای زندگی باشند. در میان محله‌های منطقه ۶ تهران می‌توان از محله‌هایی مانند محله‌امیرآباد، محله یوسف آباد، محله قزل قلعه و محله بهجت آباد از جمله بهترین محله‌های منطقه ۶ تهران هستند. البته باید در نظر داشت که محله قزل قلعه محله‌ای است که دارای برند مشهوری در خرید و فروش خانه و آپارتمان نبوده و قسمت غرب آن در محدوده‌امیرآباد شمالی و قسمت شرق آن با نام یوسف آباد خرید و فروش شده و یا در مورد محله بهجت آباد نیز باید گفت که آگهی‌های خرید و فروش خانه و آپارتمان در این محله با نام خیابان‌های آن مانند، خیابان مطهری و خیابان لارستان و خیابان کریمخان، درج می‌گردد.

 

محلات منطقه شش تهران

امیرآباد

محله امیر آباد یکی از خاطره انگیزترین و مشهورترین محلات منطقه ۶ تهران است. محله امیر آباد توسط میرزاتقی خان امیر کبیر آباد شد و تا دهه بیست شمسی بیش از دو سوم آن متعلق به دولت بود و بخش اعظم محله امیر آباد به کاشت جو و گندم اختصاص داشت. دانشگاه تهران ، کوی دانشگاه ، سازمان انرژی اتمی ایران و راکتور تحقیقاتی تهران بیمارستان قلب تهران، بیمارستان دکتر شریعتی تهران مجموعه برج‌های سه‌گانه مسکونی آ.اس. پ ، برج بین‌المللی تهران ، پارک لاله، مرکز خرید لاله، بازارچه لاله، موزه هنرهای معاصر ، موزه فرش ، هتل بین‌المللی لاله ، هتل بین‌المللی اسپیناس و بسیاری دیگر از مراکز معتبر خصوصی و دولتیو خاطره انگیز شهر تهران در این محله قرار دارد.

ایرانشهر

محله ایرانشهر یکی از محلات قدیمی و نام آشنای منطقه 6 تهران است که خیابان های مهم این محله هر کدام برای تهرانی ها خاطرات تلخ و شیرینی را به همراه دارد. خیابان کارگر شمالی ، خیابان انقلاب ، خیابان کریم خان ، خیابان مفتح جنوبی ، دروازه دولت ، خیابان ولیعصر ، خیابان قرنی و خیابان طالقانی خیابان های مهم و نام آشنای محله ایرانشهر هستند.

بهجت‌آباد

بهجت‌آباد از نام یکی از دخترهای میرزایوسف مستوفی الممالک آشتیانی به نام بهجت وام گرفته است. بهجت که همسر جلال‌الدوله پسر مسعودمیرزا ظل‌السلطان است است. تا همین قدر قدمت بهجت آباد مشخص خواهد شد و اما این محله نیز از خاطرات تهران کم ندارد. نگاهی به خیابان های مهم بهجت آباد ، گواه این خاطرات است. خیابان های مهم بهجت آباد ، خیابان ولیعصر ، خیابان حافظ ، خیابان استاد نجات الهی ، بلوار کریم‌خان زند (تهران) ، خیابان شهید مطهری ، خیابان میرزای شیرازی ، خیابان زرتشت ، خیابان لارستان ، خیابان سربداران و خیابان شهید دکتر عضدی از جمله خیابان های مهم بهجت آباد هستند.

جمالزاده

محله جمالزاده یکی از محلات معروف منطقه 6 تهران است که به نام محمد علی جمالزاده ، نامگذاری شده است. محله جمالزاده در شمال خیابان انقلاب و جنوب بلوار کشاورز قرار دارد و به همین دلیل دارای امکانات خوبی به لحاظ دسترسی به نقاط مرکزی شهر است.

جهاد

محله جهاد را شاید بتوان یکی از پر رفت و آمدترین محلات منطقه 6 تهران است. محله جهاد در قدیم جزو محله یوسف آباد بود که در سال 1384 به محله ای مستقل تبدیل شد. از معابر مشهور محله جهاد می توان به میدان جهاد ، میدان سلماس و دسترسی به خیابان های شهید فاطمی و خیابان ولی عصر

دانشگاه تهران

محله دانشگاه تهران را به نام مهمترین و معتبرترین و البته نخستین دانشگاه ایران می شناسند. بخش شمالی دانشگاه تهران که بخشی مسکونی است و به بلوار کشاورز نیز ختم می شود به نام دانشگاه تهران ، به محله دانشگاه تهران معروف شد.

نصرت

محله نصرت را بیشتر به نام خیابان نصرت و بیمارستان امام خمینی می شناسند. این محله نیز جزو محلات قدیمی شهر تهران و با شکل گیری دانشگاه تهران و بیمارستان امام خمینی ، به وجود آمد.

ساعی

محله ساعی تهران ، محله ای است که بیشتر آن را با نام پارک ساعی می شناسیم. محله ساعی تهران جزو محلاتی است که سکونت و تجارت در آن با همدیگر رونق داشته و املاک این محله هم به لحاظ تجاری و هم به لحاظ مسکونی دارای ارزش بالایی هستند. محله ساعی محله ای پر از بیمارستان و کلینیک های درمانی است. پارک ساعی و میدان آرژانتین مهمترین مراکز درون محله جهاد است.

سنائی

محله سنایی جزو محلات به نام منطقه ۶ تهران است. محله سنایی را با نام خیابان مشهور این محله ، خیابان سنایی ، می شناسند. محله سنایی در چهار راه خیابان های مشهور تهران قرار دارد. خیابان های قائم مقام فراهانی ، خیابان مطهری ، خیابان میرزای شیرازی و خیابان کریم خان زند ، خیابان هایی هستند که محله سنایی را احاطه کرده اند.

فاطمی

محله فاطمی در زمان قاجار مسیر تردد اشراف زادگان قاجاری برای رسیدن به باغات ییلاقی آن ها در شمیران بود. در دوران پهلوی خیابان اصلی فاطمی را با نام های ایران نوین ، سازمان آب و آریا مهر می شناختند ، اما پس از انقلاب نام این خیابان به نام خیابان فاطمی تغییر یافت. محله فاطمی نیز با نام خیابان فاطمی عجین شد. محله فاطمی بسیاری از مراکز مهم دولتی و شرکت های خصوصی در خیابان فاطمی و این محله قرار دارند. وزارت کشور جمهوری اسلامی ، مهمترین وزارت خانه ای است که در محله فاطمی قرار دارد.

قزل‌قلعه

نام محله قزل قلعه از نام قلعه هایی گرفته شده است که در زمان قاجاریه در این منطقه وجود داشت. این قلعه ها تا زمان پهلوی نیز وجود داشت و در زمان پهلوی تبدیل به زندان هایی شده بود که انقلابیون در آن ها زندانی شده بودند. این نام تا کنون نیز بر این محله باقی مانده و نام پارک قزل قلعه نیز از همین جا گرفته شده است.

کشاورز

محله کشاورز نام مشهورترین بلوار تهران ، بلوار کشاورز را به یدک می کشد. نام قدیم بلوار کشاورز ، بلوار الیزابت بود که پس از انقلاب اسلامی، نام بلوار الیزابت به بلوار کشاورز تغییر یافت. محله کشاورز یکی از غنی ترین محلات تهران به لحاظ تعدد مراکز فرهنگی است. این محله به دلیل نزدیکی به میدان و خیابان انقلاب ، یکی از شاهراه های فرهنگی تهران است.

نظامی گنجوی

ساخت و ساز در محله نظامی گنجوی در دوران پهلوی انجام شد و تا آن زمان این محله جزو اراضی میرزا یوسف مستوفی الممالک بود که پس از آبادانی محلات مجاور آن ، این محله نیز در تب و تاب ساخت و ساز قرار گرفت. برخی از افراد مشهوری که این محلل را شکل داده و در آن سکونت داشتند ، مرحوم نامجو و غلامرضا تختی بودند.

والفجر

محله والفجر گر چه قدمت زیادی نسبت به باقی محلات منطقه ۶ تهران ندارد ، اما این محله اکنون یکی از محلات به نام تهران به لحاظ استقرار مراکز و شرکت های دولتی و خصوصی است. محله والفجر در شمال محله امیر آباد و نزدیک به معابر اقتصادی و فرهنگی شهر تهران قرار گرفته است و به همین دلیل است که بسیاری از ادارات و شرکت های خصوصی در این محله قرار دارند.

ولیعصر

خیابان ولیعصر به طول ۱۸ کیلومتر طولانی ترین و مشهورترین خیابان خاورمیانه است. این خیابان که یکی از مهمترین معابر شهر تهران است در میدان ولیعصر، محله ای را به همین نام در کنار خود جای داده است. محله ولیعصر به دلیل این همنامی کمتر با عنوان یک محله شناخته شده است و زیر سایه نام بلند آوازه خیابان ولیعصر قرار دارد.

یوسف‌آباد

نام محله یوسف آباد از میرزا یوسف مستوفی الممالک گرفته شده بود. میرزا یوسف مستوفی الممالک ، مالک بخش اعظمی از اراضی یوسف آباد بود. امروز مشهورترین خیابان و میدان محله یوسف آباد ، خیابان و میدان سید جمال الدین اسد آبادی است.

مراکز مهم فرهنگی و هنری منطقه ۶ تهران

منطقه شش تهران به دلیل مرکزیت اجتماعی در شهر تهران دارای مراکز متعدد فرهنگی و هنری است. اگر بخواهیم لیستی از این مراکز تهیه کنیم بسیار لیست بلندبالایی خواهد بود. اما مروری بر چند مورد از این مراکز فرهنگی خواهیم داشت.

فرهنگسرای سرو:

فرهنگسرای سرو یکی از معتبرترین فرهنگسراهای شهر تهران است که در ضلع شمالی بوستان ساعی قرار دارد. فرهنگسرای سرو در سال 1374 افتتاح شد و در سال 1380 به دلیل تفکر مبتنی بر مشارکت بانوان در امور فرهنگی و اجتماعی نام فرهنگسرای سرو به فرهنگسرای بانو تغییر یافت.

فرهنگسرای شفق:

اگر بخواهیم اولین فرهنگسرای کشور را نام ببریم ، نام این فرهنگسرا ، فرهنگسرای شفق خواهد بود. فرهنگسرای شفق با طراحی کامران دیبا در بوستان شفق در محله یوسف آباد ساخته شد. ساخت این مجموعه در سال 1348 به اتمام رسید و در سال 1372 این مجموعه به نام فرهنگسرای شفق فعالیت جدید خود را آغاز کرد. فرهنگسرای شفق اولین فرهنگسرایی است که در تهران فعالیت خود را آغاز کرد و تا امروز نیز این فعالیت ادامه دارد.

خانه فرهنگ گل‌ها:

این مجموعه در سال ۱۳۷۳ ساخته شد و کاربری آن نیز خانه فرهنگ بود. اما در حال حاضر این مجموعه با تغییراتی تیدیل به مسجد سرای محله فاطمی شده است. خانه فرهنگ گلها به دلیل نوع کاربری خود در سطح تهران بی نظیر است و اولین مسجد سرای شهر تهران است.

کتابخانه شهید جهان‌آرا:

کتابخانه شهید جهان آرا نیز در ابتدا خانه فرهنگ بود که در سال 1381 تغییر کاربری یافت و تبدیل به کتابخانه شهید جهان آرا شد. برای مشاهده آدرس کتابخانه شهید جهان آرا اینجا کلیک کنید

خانه موزه دکتر شریعتی:

خانه موزه دکتر شریعتی در سال ۱۳۷۵ توسط شهرداری تهران از خانواده دکتر شریعتی خریداری شد.این خانه موزه در سال ۱۳۸۲ به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران واگذار شد و در سال 1385 خانه موزه دکتر شریعتی به خاطر نقش پر رنگ دکتر علی شریعتی در ایدئولوژی های نسل انقلاب در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و تبدیل به موزه شد.

مراکز خرید منطقه ۶ تهران

پاساژ ایران

پاساژ پارسیان

پاساژ رضا

خیابان ایرانشهر

مرکز خرید لاله

مجتمع تجاری بزرگمهر

 

مراکز درمانی منطقه ۶ تهران

بیمارستان پارس

بیمارستان پاستور

بیمارستان دی

بیمارستان تهران کلینیک

بیمارستان مهرگان

بیمارستان مهر

سینما‌های منطقه ۶ تهران

منطقه شش تهران یکی از پر تعدادترین مناطق تهران به لحاظ وجود سینما است. کمتر منطقه ای در تهران است که به اندازه منطقه شش دارای سینماهای بسیار به نام باشد. این سینماها هر کدام جزو سینماهای قدیمی و به نام کشور هستند که در منطقه شش تهران قرار دارند.

  • سینما آزادی
  • سینما آفریقا
  • سینما استقلال
  • سینما بولوار
  • سینما بهمن
  • سینما پیام
  • سینما سپیده
  • سینما عصر جدید
  • سینما فردوسی
  • سینما فلسطین
  • سینما قدس
  • ایوان شمس
  • خانه هنرمندان ایران

خیابان ها و میدان های مهم منطقه ۶ تهران

توانیر
دبستان
کاج
زرتشت
بزرگراه کردستان
خیابان بهشتی
بزرگراه حکیم
بزرگراه همت
خیابان کارگر
شریعتی
بلوار آفریقا
اسفندیار
اسد آبادی
فتحی شقاقی
زاگرس
لارستان
حافظ
حجاب
میدان گلها
انقلاب
خیابان جمهوری
میدان جهاد
هفت تیر
دریان نو
ارومیه
مفتح
دروازه دولت

سینماها و تئاتر

سینما آزادی
سینما آفریقا
سینما استقلال
سینما بولوار
سینما بهمن
سینما پیام
سینما سپیده
سینما عصر جدید
سینما فردوسی
سینما فلسطین
سینما قدس
ایوان شمس
خانه هنرمندان ایران
تئاتر گلریز

پارک‌های منطقه ۶ تهران

در منطقه 6 تهران لیست بلند بالایی از پارک ها و بوستان های به نام شهر تهران قرار دارد. بوستان های منطقه شش تهران از نظر شهرت و اعتبار در تهران کم نظیر هستند.

بوستان ساعی
بوستان لاله
پارک هنرمندان (ایرانشهر)
پارک شفق
پارک اسدآبادی
پارک قزل قلعه
بوستان نظامی گنجوی
بوستان اقاقیا

ایستگاه‌های مترو

منطقه شش تهران یکی از بهترین مناطق شهر تهران به لحاظ دسترسی به ایستگاه های مترو است. تقریبا در هر نقطه ای از این منطقه به راحتی می توان به یک ایستگاه مترو دسترسی داشت.

ایستگاه متروی طالقانی
ایستگاه متروی توحید
ایستگاه متروی فردوسی
ایستگاه متروی میدان ولیعصر
ایستگاه متروی میدان انقلاب اسلامی
ایستگاه متروی میدان جهاد
ایستگاه متروی میرزای شیرازی
ایستگاه متروی شهدای هفت تیر
ایستگاه متروی دروازه دولت
ایستگاه متروی دانشگاه تربیت مدرس
شهرداری منطقه شش تهران
آدرس و شماره تماس شهرداری منطقه شش تهران
تهران ، خیابان سید جمال ادین اسد آبادی ، میدان کلانتری ، ساختمان مرکزی شهرداری منطقه 6 تهران

مرکز ارتباط : 02188035050

5/5 - (2 امتیاز)
منطقه 5 تهران
منطقه ۷ تهران

پست های مرتبط

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • من فکر می کردم یوسف آباد و امیر آباد جزو منطقه 2 تهران باشن. فکر نمی کردم این محله ها تو منطقه 6 باشن

    پاسخ
    • منطقه دو دیگه کجاست؟بهترین جاش شهرک غرب والسلام.جای بی ملاس زیاد داره برخلاف نطقه شیش که تقریبا همه جاش با کلاسه.وانگهی منطقه شیش به منطقه سه نزدیکه نه دو.فکر نکنم شما اصلا اهل تهران باشی یا ساکن تهران.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست