1. صفحه اصلی
  2. پارک ساعی تهران یادگاری زیبا از مهندس کریم ساعی
پارک ساعی

پارک ساعی تهران یادگاری زیبا از مهندس کریم ساعی

پارک ساعی تهران ، یکی از پارک های منطقه ۶ تهران است. طراح و بنیانگذار پارک ساعی یادگاری مثال زدنی و زیبا از مهندس کریم ساعی ، پدر جنگلبانی ایران است. طراحی منحصر به فرد و زیبا ، قرار داشتن مجسمه های پارک ساعی در آن ، باغ وحش پارک ساعی ، زمین بازی پارک ساعی و طراحی پلکانی این پارک از جاذبه های دینی پارک ساعی تهران است. پارک ساعی تهران از بهترین جاهای دیدنی تهران است و با مشخصات منحصر به فرد خود توانسته در کل تاریخ خود میزبان خوبی برای تهرانی ها باشد. تاریخچه پارک ساعی یکی از شنیدنی ترین تاریخچه ها برای ساخت یک بوستان است. آمده است که این بوستان ارزان ترین بوستان تهران به لحاظ طراحی و ساخت است. در تهران و حتی در کل ایران کمتر پارکی به چشم می خورد که نام طراح و بنیانگذار آن بر روی پارک گذاشته شده باشد ، اما درباره پارک ساعی ، به دلیل زحمات بسیار زیاد و طراحی منحصر به فرد آن توسط مهنوس کریم ساعی به نام ایشان نامگذاری شده است.

پارک ساعی کجاست؟

پارک ساعی تهران یکی از زیباترین و قدیمی ترین پارک های تهران است. پارک ساعی در خیابان ولیعصر تهران قرار دارد و در محدوده منطقه 6 تهران است. پارک ساعی تهران در خیابان ولیعصر و بین دو میدان مهم تهران به نام میدان ولیعصر و میدان ونک قرار دارد. این پارک در بین دو خیابان ولیعصر و خیابان خالد اسلامبولی محدود شده و از پارک های محدوده مرکزی تهران به شمار می رود. اگر خواسته باشیم آدرس پارک ساعی بع برای شما بازگو کنیم می توان گفت که این پارک در خیابان ولیعصر و بین دو بزرگراه سردار سلیمانی و بزرگراه همت قرار دارد. البته این پارک را می توان از سمت خیابان خالد اسلامبولی نیز دسترسی داشت.

آدرس پارک ساعی

تهران خیابان ولیعصر ، بالاتر از میدان ولیعصر ، حدفاصل بزرگراه سردار سلیمانی و بزرگراه همت ، پارک ساعی تهران
تهران میدان آرژانتین ، خیابان خالد اسلامبولی ، بالاتر از خیابان شریعتی ، حدفاصل خیابان پانزدهم و خیابان عماد مغنیه

مسیر دسترسی به پارک ساعی

خودرو شخصی
برای رفتن به پارک ساعی با خودرو شخصی می توانید از بزرگراه سردار سلیمانی (حکیم) ، وارد خیابان ولیعصر شده و با حرکت به سمت میدان ونک ، خود را به این بوستان برسانید. مسیر دیگر این بوستان ، از طریق میدان آرژانتین و خیابان خالد اسلامبولی است.

بی آر تی پارک ساعی
اتوبوس های بی آر تی خیابان ولیعصر ، از مسیر بسیار خوبی را برلی رفتن به پارک ساعی فراهم می کنند. ایستگاه بی آر تی پارک ساعی ، ایستگاه آبشار و ایستگاه خیابان سی و دوم است. این ایستگاه ها در حد فاصل بزرگراه همت و بزرگراه سردار سلیمانی قرار دارند.

مترو پارک ساعی
نزدیکترین ایستگاه مترو پارک ساعی ، ایستگاه مترو میرزای شیرازی در خط ۲ مترو تهران است. شما می توانید پس از پیاده شدن از این ایستگاه ، با تاکسی و یا اتوبوس ، خود را به پارک ساعی برسانید.

تاریخچه پارک ساعی

تاریخچه پارک ساعی ، یکی از زیباترین و مهیج ترین ، تاریخچه هایی است که درباره بوستان های تهران وجود دارد. پارک ساعی تهران به نام بنیانگذار پارک ساعی تهران ، نامگذاری شده است ، حال باید دید که چرا این اتفاق روی داده است؟ چرا که مهندس کریم ساعی این پارک زیبا را با کمترین قیمت طراحی کرده و برای همین موضوع است که پارک ساعی را ارزان ترین پارک تهران می شناسند ف چرا که این پارک تنها با یک معمار و یک باغبان و تعدادی کارگر ساده ، این پارک طراحی شده و ساخته شد. تاریخ پارک ساعی به سال 1324 در جایی باز می گردد که تهران در حال گسترش به سمت شمال شهر بود. سخن از در نظر گرفتن بخش هایی از این شهر و تبدیل آن ها به بوستان با هدف ریه گذاری و ایجاد فضای تنفسی شهر بود و برای همین موضوع 30 هکتار از اراضی تهران در حد فاصل تپه های عباس آباد تا میدان ونک برای این کار در نظر گرفته شد. در سال 1329 بود که ایده اجرای چنین فضایی به مرحله طراحی رسید و اما در آن زمان از 30 هکتار زمین موجود ، تنها 12 هکتار برای این کار اختصاص یافت. مهندس کریم ساعی برای طراحی این پارک انتخاب شد و مقدمات کار فراهم گشت.

کریم ساعی کیست؟

طراح و بنیانگذار پارک ساعی مهندس کریم ساعی بود. مهندس کریم ساعی در سال 1289 در مشهد به دنیا آمد و پس از تحصیل مقدماتی وارد مدرسه عالی فلاحت دانشگاه تهران شده و مهندسی خود را از این دانشگاه کسب کرد. پس از تحصیل در این دانشگاه به دلیل امتیازات فوق العاده در رده دانشجویانی قرار گرفت که برای ادامه تحصیل به اروپا اعزام شدند و به انستیتو اگرونومیک در شهر مونپلیه فرانسه رفت. کسب بهترین نمرات و مدارج در این انستیتو باعث شد تا در نشریه روودوبوآ به عنوان یکی از نخبه ها و نوابغ نادر علمی معرفی شود. این اتفاقات باعث شد تا مهندس کریم ساعی برای ادامه تحصیل به آمریکا رفته و در دانشگاه برکلی و در رشته آمار جنگل مدرس فوق لیسانس خود را اخذ کرد.

مهندس کریم ساعی را پدر جنگلبانی ایران می شناسند. وی پس از اتمام تحصیلات به دلیل عشق وافر به خدمت به ایران به کشور بازگشت و در اداره کل کشاورزی و در اداره فلاحت کار خود را آغاز کرد. تا آن زمان جنگل های ایران دارای متولی نبود. مهندس کریم ساعی در سال 1319 در اداره فلاحت ایران ، دایره ای جداگانه به نام دایره جنگلبانی را تاسیس کرد. این اولین گام برای تشکیل اداره ای بزرگتر بود. تنها امکانات او در آن زمان محدود به یک کارمند و یک میز و دو صندلی در یک اتاق کوچک بود. او دوباره به تکاپو افتاد تا در نیمه دوم سال ۱۳۲۰ اداره کل کشاورزی را تبدیل به وزارتخانه ای بزرگ به نام وزارت کشاورزی کرد و پس از آن در سال ۱۳۲۱ اداره جنگلبانی نیز تبدیل به اداره کل جنگل‌ها شد.

مهندس کریم ساعی پس از این اقدامات سازمان های منطقه ای جنگلبانی را در استان های گیلان ، مازندران و ساری راه اندازی کرد و با تدوین مقررات جنگلها توانست گام بزرگی را برای حفظ میراث طبیعی ایران بردارد. به دلیل همین اقدامات بود که نام بزرگ مهندس کریم ساعی به عنوان پدر جنگلبانی ایران شناخته شد. مهندس کریم ساعی جان خود را در راه حفظ میراث طبیعی ایران گذاشت و در روز چهارم دی ماه 1331 بود که در پی سانحه هوایی در هنگام بازگشت از یک ماموریت علمی در فرودگاه مهرآباد جان خود را در راه حفظ جنگل های ایران از دست داد و نام او همواره به عنوان پدر جنگلبانی ایران بر تارک تاریخ پر افتخار ایران بزرگ می درخشد.

مهندس کریم ساعی پس از مشخص شدن قطعه زمین پارک با کمترین امکانات موجود و تنها با یک باغبان و چند کارگر ساده و برای حفظ زمین موجود از گزند ساختمان سازان ، اقدام به احداث پارکی جنگلی در این زمین ها کرد و دوازده هکتار از زمین های باقی مانده را با طراحی خود و با نظارت خود ، تبدیل به پارکی جنگلی نموده که این یادگار بزرگ او برای تهران هنوز پابرجا است. مهندس کریم ساعی این پارک را با الهام از طراحی های اسلیمی احداث کرد. به دلیل شیب دار بودن زمین های این منطقه و اجبار برای پلکانی کردن این پارک ، مهندس کریم ساعی به نوعی این پارک را طراحی کرد تا بتوان در این پارک اقدام به پیاده روی بدون در نظر گرفتن پله ها کند و این نوع طراحی ، موفقیتی بزرگ برای بوستان ساعی بود که تا امروز نیز این مزیت بر روی این پارک باقی است.

درختانی را که مهندس ساعی برای این بوستان انتخاب کرد ، گونه های چنار و درخت عرعر بودند ، چرا که این درختان احتیاج زیادی به آبیاری ندارند. پس از احداث پارک جنگلی ، این بوستان به وزارت کشاورزی واگذار شد و تا چندین سال، این بوستان در اختیار وزارت کشاورزی قرار داشت.

چند سال از درگذشت تلخ مهندس کریم ساعی گذشته بود که این پهنه به شهرداری تهران واگذار شد. شهرداری تهران با توجه به موقعیت خاص این پارک ، اقدام به بهسازی و تبدیل این پارک جنگلی به بوستانی شهری کرد. چندین آبنما و آبشار ، برکه ، زمین بازی و محوطه ای را برای نگهداری برخی از حیوانات به مانند باغ وحشی کوچک ، در این فضا طراحی کرد و بوستان ساعی به عنوان بوستانی جنگلی و زیبا در اختیار مردم قرار گرفت. طراحی جدید بوستان ساعی از سال ۱۳۴۲ آغاز شد ، اما ده سال طول کشید تا پارک جنگلی ساعی تبدیل به بوستانی شهری شده و این بوستان در سال ۱۳۵۲ تکمیل شد.

مهندس حسین محجوبی
مهندس حسین محجوبی همان فردی بود که کار تکمیل پارک ساعی را انجام داد. حسین محجوبی روایت های بسیار جالبی از زمان ساخت پارک ساعی دارد که در نوع خود بسیار جالب است. او معتقد بود که پارک ساعی ارزان‌ترین پارک تهران است و در زمان طراحی کریم ساعی ، این پارک تنها با یک باغبان و چند کارگر ساده کار به اتمام می رسد. البته در زمان طراحی حسین محجوبی کار به همین سادگی نبود. او در جایی گفته است. که بنای کلی طراحی این پارک، از الگوی باغ‌های ایرانی و طرح های شبیه به اسلیمی بهره برده شد تا با ایجاد کردن اختلاف سطح زیبا ، این پارک نیاز کمتری به پله داشته باشد تا برای تمامی اقشار و مردم جامعه قابل استفاده باشد؛ اما بخش‌هایی از این بوستان نیز مانند بخش‌ های کنار برکه، با الگوی باغ‌های ژاپنی ساخته شد و این برکه ها تبدیل محل نگهداری پرندگان آبزی گردید.

نکته ای جالب درباره سنگهای استفاده شده در پارک است که‌ به گفته حسین محجوبی، سنگ‌های استفاده شده در این پارک از بازسازی خیابان‌های قدیمی تهران به دست آمد. چرا که پس از آسفالت کردن تعدادی از خیابان‌های قدیمی تهران مانند خیابان سعدی که بخشی از آن را سنگ فرش‌های قدیمی تشکیل می‌داد، سنگ‌ها به یک انبار منتقل شده بود و ما برای ساخت بخش های سنگی پارک ساعی از همین سنگها استفاده کردیم. حسین محجوبی درباره نوع بودجه بندی برای احداث پارک ها می گوید: در گذشته ما مشکل بسیاری برای بودجه داشتیم.

اگر پول امروز شهرداری تهران در آن زمان در اختیار ما بود ، زمین های تهران را از طلا فرش می کردیم. چه بسیار مواقعی بود که ما برای گرفتن تنها دو هزار تومان بودجه نامه نگاری های بسیاری را می کردیم ، اما به ما می گفتند که بودجه ای برای درخواست های شما نداریم. حتی ما نمی توانستیم در بوستان‌ها مجسمه نصب کنیم ، چرا که نصب مجسمه ، محتاج بودجه بود. نصب مجسمه در پارک ها از عناصر حیاتی پارک ها به شمار می رود و در هر پارکی باید مجسمه وجود داشته باشد ، اما ما بودجه این کار را نداشتیم. به همین دلیل بود که با افرادی مانند پرویز تناولی صحبت کردیم تا این مشکل را حل کنیم.

از دیگر مشکلات ما در آن زمان ، ایجاد حصار و نرده برای محافظت از پارک ها و تعیین ساعت کاری برای استفاده از پارک ها بود. برخی اعتقاد داشتند که پارک ها می بایست نرده و حفاظ داشته باشند تا مردم با آن‌ها آسیب نزنند. من با این شیوه مخالف بودم و معتقد بودم که پارک نباید حفاظ و نرده داشته باشد و هر چه فریاد می زدیم ، گویا صدای ما به جایی نمی رسید. خوشبختانه پس از مدت ها این نرده ها را از دور پارک های تهران جمع کردند. حسین محجوبی به جز طراحی پارک ساعی ، بخشی از طراحی پارک نیاوران را نیز در کارنامه خود دارد.

جاذبه های دیدنی پارک ساعی

پارک ساعی تهران دارای جاذبه های دیدنی بسیار زیادی است و طراحی منحصر به فرد آن ، جاذبه های پارک را دو چندان کرده است. این پارک در اراضی عباس آباد و دره ای عمیق ساخته شده و در هنگام ورود از شلوغی خیابان ولیعصر ، گویی آدم به جهانی دیگر گام می گذارد. باغ وحش پارک ساعی یا باغ ژاپنی پارک ساعی ، محوطه بازی پارک ساعی ، برکه پارک ساعی و مجسمه های پارک ساعی ، از جمله جاذبه های این پارک هستند ، به نوعی که پارک ساعی با این جاذبه ها به یکی از بهترین لوکیشن های عکاسی در تهران تبدیل شده و بسیاری از عکاسان و گردشگران تهرانگردی برای ثبت تصاویر و عکس های خود به این پارک می روند.

باغ وحش پارک ساعی

باغ ژاپنی یا باغ وحش پارک ساعی با الهام از باغ‌های ژاپنی و به گونه ای طراحی شده تا بتواند با استفاده از زیبایی های طبیعی حیوانات و گیاهان ، محیطی جذاب و دلچسب را برای شما ایجاد کند. باغ وحش پارک ساعی ، گر چه باغ وحش کوچکی است ، اما در نوع خود و در جایی در شلوغی های خیابان ولیعصر تهران ، دارای زیبایی های خاص خود است. غاز ، اردک ، طاووس ، سنجاب ، همستر ، قو و طوطی وحشی از گونه های جانوری این باغ وحش هستند که در کنار گونه های درختی زیبا مانند کاج، سرو شیرازی ، سرو نقره‌ای ای چنار ، سرو بادبزنی، ماگنولیا، سدروس، سرو تبری، برگ بو، نارون،‌ افرا، یاس وحشی، گردو،‌ سیب و درخت زالزالک از گونه های درختان پارک ساعی هستند که در کنار انواع درختچه ها و گیاهان دیگر ، زیبایی خاصی را به این پارک داده اند.

پارک ساعی خرگوش های زیبایی دارد که از جذاب ترین قسمت ها برای کودکان است. باغ ژاپنی پارک ساعی در کنار باغ وحش آن از عناصری مانند درختان زیبا ، پرندگان و گونه‌های جانوری و برکه آب و جوی آب تشکیل شده اند و این ترکیب ، جذابیت بسیار خاصی را در این بوستان فراهم کرده است. به خصوص این قسمت از پارک ، میتواند ، زیباترین بخش ها برای کودکان و آشنایی آن ها با گونه های مختلف جانوری و پرندگان باشد.

مجسمه های پارک ساعی

مجسمه های پارک ساعی از جاذبه های دیگر این پارک است. مجسمه های پارک ساعی به چند بخش مختلف تقسیم می شود. شاخص ترین این مجسمه ها ، مجسمه مهندس کریم ساعی ، معمار پارک ساعی است. مجسمه مهندس کریم ساعی ، پدر جنگلبانی ایران را نشسته بر یک صندلی نشان می دهد که گویی هنوز در حال اندیشه درباره الگوهای پارک ساعی و زیبایی های این بوستان است. این مجسمه زیبا برای معرفی او به عنوان اولین طراح و معمار این پارک است. از دیگر مجسمه های پارک ساعی ، مجسمه حیوانات است که برای آشنایی مردم و کودکان ، با انواع حیوانات و پرندگان و حیات وحش و محیط زیست در این پارک طراحی و نصب شده است. در بین این مجسمه ها ، مجسمه هایی از طاووس ، شاپرک و گونه های مختلف به همراه حروف الفبای آن ها وجود دارد که این بخش کمک زیادی برای شناخت کودکان از انواع حیوانات و حروف الفبا می کند. این مجسمه ها در جای جای پارک قرار داده شده و نقش پر رنگی را در تزئینات پارک دارد.

زمین بازی پارک ساعی

زمین بازی پارک ساعی از دیگر بخش های جذاب این پارک است. زمین بازی دارای امکانات خوبی برای بازی کودکان ، ورزش های همگانی ، و ورزش هایی مانند تنیس روی میز ، شطرنج ، اسکیت، بدمینتون و محوطه بازی کودکان است. محوطه بازی کودکان نیز دارای تاب ها و سرسره ها و امکانات خوبی برای بازی و تفریح کودکان و لذت بردن آن‌ها از فضای زیبای پارک است. زمین بازی کودکان در ابعاد ۱۵۰۰ متر مربع ساخته شده که به دلیل ابعاد مناسب هر روز افراد و کودکان زیادی در این محوطه به تفریح و ورزش و سرگرمی می پردازند. از دیگر امکانات پارک ساعی ، شهربازی سرپوشیده ای است که در زمین بازی کودکان ایجاد شده است و می تواند بخش بسیار خوبی را برای تفریح و سرگرمی کودکان ایجاد کند.

در حال بارگذاری پخش کننده...

سوالات متداول درباره پارک ساعی تهران

پارک ساعی کجاست؟
پارک ساعی تهران در محدوده منطقه ۶ تهران قرار دارد. پارک ساعی در بین دو خیابان ولیعصر و خیابان خالد اسلامبولی و پایینتر از میدان ونک قرار دارد.

پارک ساعی چه زمانی ساخته شد؟
پارک ساعی در سال ۱۳۲۹ در اراضی عباس آباد تهران به شکل پارکی جنگلی ساخته شد. بعدها در سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۲ طراحان دیگری ، پارک ساعی را به شکل کنونی آن طراحی کردند. این پارک در سال ۱۳۵۲ به عنوان بوستانی شهری مورد بهره برداری قرار گرفت.

آسانترین راه دسترسی به پارک ساعی از چه مسیری هست؟
آسانترین راه دسترسی به پارک ساعی از طریق خیابان ولیعصر فراهم می شود. شما می توانید با اتوبوس های بی آرتی چهارراه پارک وی ، خود را به ایستگاه آبشار رسانده و وارد پارک ساعی شوید. ایستگاه بی آر تی پارک ساعی ، ایستگاه بی آرتی آبشار است.

پارک ساعی در پاییز
پارک ساعی پاییز بسیار زیبایی دارد. ریزش برگ های پاییز پارک ساعی منظره بسیار دلپذیری را در این پارک فراهم می کند و این پارک را به یکی از بهترین پارکهای پاییزی تهران تبدیل می کند.

پارک ساعی منطقه چند است؟
پارک ساعی در محدوده منطقه ۶ تهران قرار دارد.

پارک ساعی با مترو
ایستگاه مترو میرزای شیرازی در خط ۲ مترو تهران، نزدیکترین ایستگاه مترو به پارک ساعی است.

سازنده پارک ساعی کیست؟
سازنده پارک ساعی مهندس کریم ساعی است. مهندس کریم ساعی است. به دلیل زحمات بسیار زیاد مهندس کریم ساعی ، او را به عنوان پدر جنگلبانی ایران می شناسند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
خروج از نسخه موبایل