1. صفحه اصلی
  2. محله های تهران
  3. چیذر + تاریخچه + امکانات و بررسی قیمت آپارتمان در چیذر
محله چیذر

چیذر + تاریخچه + امکانات و بررسی قیمت آپارتمان در چیذر

چیذر یکی از محله های منطقه 1 تهران است. چیذر محله ای بسیار قدیمی در کنار محله های اعیان نشین این منطقه است. دسترسی و امکانات چیذر به دلیل مجاورت با محله های لوکس ، دارای شرایط خوبی است و این اتفاق شرایط زندگی در چیذر را در سطحی مطلوب قرار داده است. طبق برخی از نوشته های اینترنتی گفته می شود که تاریخچه چیذر به زمان زدتشتیان بازمی گردد و البته مستنداتی محکم در باره این مورد وجود نداشته ، اما ، با توجه به مجاورت این محله با محله های تاریخی تهران ، جای دارد در این باره تحقیقات مستدلی روی دهد. در سالیان اخیر ساخت و سازهای بسیار زیادی در این منطقه روی داده و قیمت آپارتمان در چیذر را دستخوش تغییرات زیادی کرده است.

چیذر کجاست؟

چیذر یکی از محله های منطقه 1 تهران است که در غرب محله قیطریه و در شرق فرمانیه قرار دارد. محله چیذر تهران از غرب به بلوار قیطریه و خیابان براتی ، از شرق با خیابان پاشا ظهری ، از شمال با خیابان لواسانی و از جنوب با بزرگراه صدر محدود شده است. چیذر از شرق با محله فرمانیه از غرب با محله قیطریه و حکمت ، از شمال با محله های دزاشیب و نیاوران و از جنوب با اختیاریه مجاورت دارد.

تاریخچه چیذر

تاریخچه چیذر سرشار از رمز و راز است. چیذر محله ای قدیمی در تهران است. این قدمت از وجود امامزاده علی اکبر چیذر و امامزاده اسماعیل چیذر قابل استناد است. امامزاده علی اکبر چیذر را منتسب به امام چهارم شیعیان ، امام سجاد ، و امامزاده اسماعیل چیذر را منتسب به امام هفتم شیعیان ، امام موسی کاظم می دانند. وجود این امامزادگان می تواند قدمت چیذر را تا حدود 1000 سال تخمین بزند.

در برخی منابع آمده است که تاریخ چیذر به زمان زرتشتیان بازمی گردد و این قول را از روی سنگ نبشته های قبرستان تاریخی چیذر گفته اند. در این قول نمی توان استناد قابل توجه را ذکر کرد و این سخن را بیشتر سخنی از تاریخ شفاهی می دانند ، گر چه دور از ذهن نیست که تاریخچه چیذر بسیار هم از این قول ها کهن تر باشد. این سخن که گفته می شود که برای تاریخ چیذر نمی توان چنین مستنداتی را آورد به معنای نفی قدمت تاریخی چیذر نیست و تنها معنای آن این است که برای چنین سخنی تا کنون مستنداتی مکتوب و یا آثار و شواهدی مشخص یافته نشده است و این سخن نیازمند مدارک بیشتر است.

مجاورت با تپه قیطریه می تواند این سخن را تقویت کند که با توجه به قدمت باستانی تپه قیطریه و آثار به دست آمده از این منطقه می توان حدس زد که قدمت چیذر نیز همطراز و یا نزدیک به تپه باستانی قیطریه باشد. در نزدیکی امامزاده علی اکبر چیذر تا زمان قاجار مخروبه هایی باقی مانده بود که می توان حدس زد ، این مخروبه ، آثار به جای مانده از قلعه ای قدیمی باشد ، اما متاسفانه اکنون دیگر هیچ اثری از این بقایا به جای نمانده است. تمامی این شواهد نشان می دهد که سابقه سکونت در چیذر را حداقل هزار سال و حتی تا بسیاری بیش از این نیز می توان حدس زد. در قدیم سراسر این محدوده خرده ‌مالکی بوده و دو کوچه معروف این محله به نام‌های کوچه تکیه و کوچه امامزاده بودند. که به این منطقه ، منطقه چیزر و به قولی شیزر نیز می گفتند.

چیذر در زمان قاجار روستایی در مجاورت تجریش و دزاشیب بود که بر اساس وجود مخروبه های قلعه ای قدیمی می توان حدس زد که در زمان صفویه و اوایل قاجار ، مردم در این قلعه در نزدیکی امامزاده علی اکبر چیذر ، سکونت داشتند. رویدادها و اتفاقات خاص اواخر دوران قاجار و اوایل پهلوی ، نام چیذر را بر سر زبان ها انداخت. یکی از مهمترین این اتفاقات ، مربوط به دوران مشروطه بود که مستشارالدوله پس از تشکیل کابینه تازه سپه‌سالار، روزی به تجریش رفته و سرو صدای عظیمی در آنجا دیده که ارمنی‌های یپرم‌خان به راه انداخته بودند. مستشارالدوله پس از دستگیری حاجی مجدالدوله در دزاشیب می‌نویسد: «دسته دیگر از اجامر نظمیه در چیزر به خانه ظهیرالاسلام ریخته، پس از تیراندازی‌های فراوان، او را مغلولاً به نظمیه برده‌اند و درصدد بوده‌اند تا دامنه شب جمع دیگری را همین‌طور اسیر و محبوس سازند.

در سال ۱۳۲۰ جمعی از طایفه گرجی با نام خاندان سیاوشی به این منطقه مهاجرت کرده و اولین بناهای ساخت محله ای با معماری جدید را بنا کردند. این اتفاق چیذر را به سمت و سوی تحولات شهرنشینی قرار داد که تا امروز نیز این تحولات پابرجاست. چیذر در دهه ۴۰ تبدیل به محله ای جدید شد. بسیاری از زمین های چیذر قطعه بندی شد و جمعیت محله رو به فزونی گذاشت. چیذر از دهه ۵۰ تا ۶۰ روندی شتابزده در ساخت مسکن به خود گرفت و ساخت آپارتمان و خانه در چیذر با تخریب باغات و تغییر کاربری آن ها همراه بود. تخریب باغات چیذر به نحوی بود که امروزه بسیاری از باغات آن برای آپارتمان سازی خشک شده و کمتر باغی امروز در چیذر وجود دارد. در دهه ۷۰ و ۸۰ با احداث بزرگراه ها و خیابان هایی مانند بزرگراه صدر و بلوار اندرزگو شکل جدید محله دچار تغییرات بسیاری شد. این اتفاقات باعث شد تا شکل امروزی چیذر به وجود آباد.

دسترسی چیذر

بهترین مسیر برای رفتن به چیذر از طریق بزرگراه صدر است. بزرگراه صدر از دو طریق به چیذر دسترسی دارد. این دو مسیر از طریق بلوار قیطریه و خیابان پاشا ظهری است. از دیگر مسیرهای ورود به چیذر بلوار اندرزگو در شمال این محله است. بلوار اندرزگو می تواند شما را به این محله برساند. همچنین بلوار اندرزگو در شمال محله و بزرگراه صدر در جنوب آن دسترسی این محله را به بسیاری از مناطق مجاور مانند پاسداران ، آجودانیه ، محله جردن ، الهیه و آرارات را فراهم می کند.

حمل و نقل عمومی محله چیذر

خطوط حمل و نقل عمومی در درون بافت محله چیذر وجود ندارد و این مورد باعث شده است تا این محله از نطر خطوط حمل و نقل عمومی دارای ضعف باشد. تنها در شمال و جنوب این محله است که از طریق بزرگراه صدر و بلوار اندرزگو می توان با این خطوط دسترسی داشت.
خط ۱۰۶ پایانه لاله به پایانه شهید افشار (پارک وی) یکی از خطوط حمل و نقل عمومی محله است که‌ از جنوب آن عبور می کند. خط ۱۰۶ در مسیر بلوار ارتش، بزرگراه‌های امام علی ، شهید بابایی ، ایستگاه متروی نوبنیاد ، بزرگراه صدر، پل صدر و کامرانیه و در ادامه از بزرگراه صدر و بزرگراه مدرس عبور می کند.

خط ۲۱۷ شهرک صدف به بلوار صبا (متروی قیطریه) مسیر شمالی حمل و نقل عمومی چیذر است. خط ۲۱۷ اتوبوسرانی در مسیر شهرک صدف و نفت ، مینی سیتی ، بلوار ارتش ، نارنجستان هفتم ، خیابان لواسانی ، بلوار شهید اندرزگو و در ادامه از بلوار اندرزگو، قیطریه و بلوار صبا عبور می کند.

مترو
دسترسی محله چیذر به مترو نیز دشواری های خود را دارد. تنها در جنوب این محله و از طریق بزرگراه صدر است که می توان به مترو دسترسی داشت. نزدیکترین ایستگاه مترو به چیذر ایستگاه مترو شهید صدر و ایستگاه مترو نوبنیاد است. چیذر ایستگاه مترو اختصاصی ندارد.

اماکن مشهور محله چیذر

امامزاده علی اکبر
امامزاده علی اکبر چیذر یکی از امامزاده های این محله است. گر چه امامزاده علی اکبر چیذر دارای شجره نامه ای مدون نیست ، اما دو روایت از وی وجود دارد. برخی معتقدند ، امامزاده علی اکبر چیذر، فرزند امام چهارم شیعیان ، امام سجاد ،ع، است و برخی دیگر معتقدند که ایشان همراه با شاه عبدالعظیم له ایران آمده و در این محل درگذشته است. هر کدام درست باشد ، امامزاده علی اکبر در حال حاضر یکی از بزرگترین مراکز تجمعات مذهبی اهالی چیذر است.
آدرس امامزاده علی اکبر
چیذر، خیابان پاشا ظهری، میدان ندا

امامزاده اسماعیل
امامزاده اسماعیل را منتسب به امام هفتم شیعیان ، امام موسی کاظم(ع) می دانند. این امامزاده گر چه امامزاده ای کوچک است ، اما زوار بسیاری ، روزانه از این مکان مذهبی دیدن کرده و به انجام امور مذهبی می پردازند. کاشی کاری هایی در درون این بنا وجود دارد که گفته می شود، تاریخ آن به عهد ناصری بازمی گردد. ضریح امامزاده به تازگی تعویض شده است. و ضریح زیبایی به جای ضریح چوبی برای این بنا تعبیه شده است. مساحت بنا همراه حیاط ۱۲۰ متر است و این موضوع نشاندهنده کوچک بودن بنای امامزاده دارد. بنا بدون گنبد و از نظر معماری، سنتی است. در سالهای گذشته توجه بسیاری به این امامزاده شده و ضمن حسینیه‌ای هم در آن ساخته شده است . این حسینیه دارای شبستانی بزرگ است که دو طبقه روی آن ساخته شده است کاشی کاری آن متعلق به عهد ناصری است که آثاری از آن هنوز باقی مانده‌ است. این امامزاده در طی سالیان اخیر در حال گسترش و بازسازی است. آدرس امامزاده اسماعیل چیذر
خیابان پاشا ظهری، خیابان کلهری

باغ و عمارت فرخ‌ خان امین‌ الدوله
مسجد (یک در)
تکیه (یک در)
گرمابه (۷ در)
دکان (هفت در)
کوره آجرپزی
البته باید گفت که به جز امامزاده های چیذر، بسیاری از ابنیه این محله تخریب شده و وبسایت کوچه گرد تنها به دلیل ثبت در تاریخ نام این اماکن را ذکر می کند.

خیابان های چیذر

میدان ندا چیذر
میدان ندا چیذر را می توان قلب تپنده چیذر نام برد. میدان ندا چیذر با نام میدان چیذر نیز شهرت دارد. میدان ندا چیذر در مرکز محله قرار داشته و بسیاری از خیابان های مهم چیذر در این نقطه دارای تقاطع هستند. از خیابان هایی که میدان ندا چیذر باعث اتصال آنها به یکدیگر شده است ، خیابان صالحی و خیابان سلیمی در شمال میدان ندا ، به بلوار اندرزگو منتهی می شود. خیابان هاشمی علیا نیز امیدانه ندا چیذر را به خیابان پاشا ظهری متصل کرده و خیابان سلیمانی شرقی نیز بلوار قیطریه را به میدان ندا متصل می کند. به دلیل این اتصالات و دسترسی ها است که میدان ندا چیذر را قلب تپنده چیذر می دانند.

خیابان وطن پور
خیابان وطن پور را بهترین خیابان چیذر برای زندگی می دانند. خیابان وطن پور در مجاورت بلوار اندرزگو و قرار دارد و نقطه اتصال چیذر با فرمانیه است.
خیابان چیذری
خیابان صالحی
خیابان سلیمانی شرقی
خیابان صادقی
خیابان تواضعی
خیابان سلیمی جنوبی
خیابان هاشمی علیا
خیابان خراسانی
خیابان بهمن پور
خیابان عباسی
خیابان محمودیان
خیابان پارس

شرایط چیذر برای زندگی

زندگی در چیذر از نقطه نظرات مختلف دارای شرایط متفاوتی است. چیذر از نظر حمل و نقل عمومی شرایط مناسبی ندارد. درون محله چیذر فاقد هر گونه خط اتوبوسرانی است ، گر چه خطوط تاکسی رانی مناسبی در درون محله در حال خدمات هستند. از طرفی دیگر دسترسی چیذر به مترو نیز دارای همین شرایط است و اینومحله دارای مترو اختصاصی نیست. اما شرایط دسترسی چیذر به مترو نیز چندان دشوار به نطر نمی رسد. بافت شهرسازی چیذر ، از خیابان کشی های سنتی تبعیت کرده و خیابان ها و معابر چیذر دارای انحنای بسیار زیادی است و در چیذر معابر به همان اشکال سنتی و پیچیده است و این موضوع ، دسترسی های چیذر را در درون محله دشوار کرده است.

چیذر دسترسی بسیار خوبی به جاهای دیدنی تهران در تجریش و نیاوران دارد و این موضوع جزو نقاط قوت چیذر برای زندگی تلقی می شود. از دیگر موضوعات برای زندگی در چیذر می توان به ترافیک بسیار شدید در معابر شمالی و جنوبی چیذر اشاره کرد که با ایجاد آلودگی شدید هوا و آلودگی صوتی شدید ، باعث ایجاد مشکلاتی در بافت محله شده است. شاید برای شما دانستن این مطلب جالب باشد که بدانید ، محله ای که زمانی دارای باغات و سرسبزی فراوان بود ، امروز از عدم فضای سبز کافی در رنج است و تنها پارک چیذر، بوستان پگاه است که به بوستان چیذر نیز شهرت دارد.

قیمت خانه در چیذر

قیمت خانه در چیذر از جمله قیمت های بسیار گران خانه و آپارتمان در سطح تهران است. چیذر در منطقه ۱ تهران قرار داشته و در کنار محلات لوکسی مانند فرمانیه و الهیه قرار دارد و به همین دلیل بخشی از لوکس سازی های این محلات به چیذر نیز نفوذ کرده است و این محله را تبدیل به محله ای گران قیمت کرده است. این موضوع به دلیل بالا بودن قیمت زمین در چیذر است. در سالهای اخیر و با احداث بزرگراه صدر و بلوار اندرزگو ، تحولات زیادی در بافت محله چیذر به وجود آمد. این تحولات باعث شد تا در نزدیکی این معابر قیمت آپارتمان در چیذر تغییرات بسیاری کرده و جزو گرانترین محلات تهران قلمداد شود.

سوالات متداول محله چیذر

میدان چیذر کجاست؟
میدان چیذر نام میدان ندا چیذر است که در یکی از نقاط مرکزی این محله قرار دارد و با نام میدان چیذر نیز شهرت دارد.

قیمت آپارتمان در چیذر؟
قیمت آپارتمان در چیذر جزو گرانترین قیمت های آپارتمان در سطح تهران است. به دلیل بالا بودن قیمت زمین و خانه در چیذر ، قیمت آپارتمان در چیذر نیز به گرانترین مناطق تهران تبدیل شده است.

امامزاده علی اکبر چیذر کجاست؟
امامزاده علی اکبر چیذر، یکی از دو امامزاده چیذر است که در نزدیکی چیذر میدان ندا قرار دارد.

چگونه با مترو به امامزاده علی اکبر چیذر برویم؟
برای رفتن به امامزاده علی اکبر چیذر با مترو می توان از طریق خط ۲ مترو تهران ، خود را به ایستگاه مترو نوبنیاد رسانده و با خطوط تاکسیرانی خود را به میدان ندا چیذر برسانید.

چیذر منطقه چند تهران است؟
چیذر یکی از محله های مشهور در منطقه ۱ تهران است.

5/5 - (1 امتیاز)
بلوار اندرزگو خیابانی برای غذاگردی + بررسی قیمت زمین
شمیران نو

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست