1. صفحه اصلی
  2. برج میلاد

برج میلاد

1 دیدگاه

برج میلاد بلندترین سازه ایران و ششمین برج بلند مخابراتی جهان  و یکی از بهترین مکان های گردشگری تهران است که در تپه نصر در شمال محله گیشا در تهران قرار دارد.

ارتفاع برج میلاد

ارتفاع برج میلاد ۴۳۵ متر است. برج میلاد با ارتفاع ۴۳۵ متر ششمین برج مخابراتی  و نوزدهمین سازه بلند نامتکی در جهان است. برج میلاد به دلیل  ارتفاع بسیار بلند و شکل خاص خود از تمام نقاط تهران قابل مشاهده است و به همین دلیل جزو نمادهای شاخص شهر تهران است. ارتفاع بالاترین طبقه برج میلاد ۳۱۵ متر است و با انضمام دکل مخابراتی در نهایت ارتفاع برج میلاد به ۴۳۵ متر  می رسد.

اهداف ساخت برج میلاد

برج میلاد با سه هدف بزرگ ساخته شد.

  1. اهداف مخابراتی
  2. اهداف گردشگری
  3. ساخت نمادی برای پایتخت جمهوری اسلامی ایران

هدف اولیه ساخت برج میلاد کاربری و استفاده مخابراتی برج میلاد بود. اهداف برج مخابراتی برج میلاد به قرار زیر است.

  •   ایجاد و گسترش شبکه دسترسی بدون سیم
  •   ایجاد زیرساخت مناسب برای سیستم‌های جدید تلویزیونی
  • بهینه‌سازی پوشش رادیو و تلویزیونی
  • کاربری‌های هواشناسی و کنترل ترافیک
  • گسترش و بهینه‌سازی پوشش شبکه‌های بی‌سیم و پی‌جو

برج میلادساخت نمادی برای شهر تهران

یکی از اهداف مهم ساخت برج میلاد ، ساخت نمادی برای شهر تهران است. برج میلاد با این هدف ساخته شد که بتواند در میان سازه های بلند مرتبه جهان و در رده رتبه های اول برج های بلند جهان قرار گرفته و خود را به رخ مدعیان بکشد. برج میلاد به همین دلیل جزو برج های بلند جهان قرار دارد.

اهداف گردشگری برج میلاد

یکی از اهداف ساخت برج میلاد ساختن محیطی با تنوع گردشگری ، فرهنگی و اجتماعی بود. به همین دلیل در طراحی برج میلاد بخش هایی چون رستوران ویژه، سکوی دید باز و بسته، رواق‌های هنری، گنبد آسمان ، موزه مشاهیر ایران، موزه هدایای شهرداری، فود کورت، واحدهای تجاری، فضاهای نمایشگاهی و امکاناتی چون مرکز همایش‌های بین‌المللی با ۱۵ سالن مختلف، پارک دلفیناریوم ، پینت بال، سینمای گیم ۷ بعدی، دو سالن سینما، لیزریوم، رستوران سنتی، کافه، آبشار و بخش های مختلف دیگری دیده شده است.

مالک و صاحب برج میلاد کیست

مالک اصلی برج میلاد شهرداری تهران است. تمامی بخش های برج میلاد در مالکیت شهرداری است و شهرداری تهران این قسمت ها را با مزایده به اشخاص حقیقی یا حقوقی برای استفاده واگذار می کند.

طراح و معمار برج میلاد کیست

محمدرضا حافظی معمار برجسته ایرانی ، طراحی برج میلاد را انجام داده است. محمدرضا حافظی طراح برج میلاد در سال ۱۳۶۰ مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه شهید بهشتی دریافت کرد و برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت‌. وی در سال ۱۳۶۸ دکترای  معماری خود را از دانشگاه لیدز اخذ کرد.

در سال ۱۳۷۱ بود که متوجه شد، شهرداری تهران در نظر دارد برجی دویست متری را جهت معرفی به عنوان  نماد شهر تهران بسازد. محمدرضا حافظی و جمعی از دوستانش ایده ساخت برج میلاد را با اهداف مخابراتی  به شهرداری  تهران ارائه کردند.

جزئیات برج میلاد

برج میلاد در زمینی به مساحت  74/4 هکتار در تپه نصر از اراضی گیشا ساخته شد. برج میلاد در میان شبکه بزرگراهی اتوبان های تهران جانمایی شده است. بزرگراه همت در شمال برج میلاد، بزرگراه حکیم در جنوب آن و بزرگراه شیخ فضل الله در غرب این برج قرار دارند. وزن سازه برج میلاد 150 هزار تن است و از لحاظ وزن سازه،  سنگین ترین سازه یک تکه کل کشور محسوب می گردد. حجم بتن ریزی برج میلاد 63 هزار متر مکعب است. و 17 هزار متر مربع شیشه های برج میلاد است که در ساخت این برج از آن استفاده شده است. برج میلاد 60 متر بالاتر از بزرگراه حکیم ساخته شده و ارتفاع این برج از سطح دریا 1444 متر است.

برج میلاد در شببرج میلاد در شب

برج میلاد با ارتفاع بلند خود و چشم انداز خاص خود به تمام نقاط تهران، برج میلاد را به عنوان یکی از بهترین جاذبه های گردشگری تهران در شب مطرح کرده است. واقع شدن در نقطه مرکزی شهر تهران و ارتفاع بسیار بلند در شب ها چشم انداز بسیار گسترده و زیبایی را در اختیار علاقمندان شب های تهران قرار می دهد. به خصوص تلاقی چشم انداز ماه در آسمان شب تهران با برج میلاد و نورافشانی رنگارنگ چراغ های تهران رنگ و بویی خاص به این جاذبه شبگردی در تهران داده است.

بخش های برج میلاد

برج میلاد از بخش های بسیار زیادی تشکیل شده است که می توان  دوازده بخش زیر را به عنوان بخش های اصلی سازه ای و امکاناتی برج میلاد نام برد.

  1.  آنتن (دکل مخابراتی و تلویزیون)
  2.  پایه دکل مخابراتی
  3.  گنبد آسمان
  4.  رستوران VIP
  5.  سکوی دید بازدید
  6.  رستوران گردان
  7.  موزه مشاهیر
  8.  کافه تریا
  9.  سکوی دید بسته (موزه شهرداری)
  10.  آسانسورهای پرسرعت
  11.  فودکورت
  12. گالری هنری و نمایشگاه فرش (هفتا)
  13.  نمایشگاه و فروشگاه سوغات و صنایع دستی (هفتا)
  14.  لابی (ورودی برج)

این بخش ها البته تمام بخش های برج میلاد نیستند بلکه تصویری کلی را از برج میلاد به مخاطبین ارائه میدهد.  رستوران ها ، فودکورت ها ونمایشگاه های بسیاری در درون این برج وجود دارد که  می توانید اوقات خوشی را در آن جا تجربه کنید.

قیمت بلیط برج میلاد

بازدید برج میلاد به دو بخش اصلی تقسیم می شود. کریدور ورودی در طبقات پایین برج قرار گرفته است و برای بازدید و گشت در این قسمت هیچ احتیاجی به اخذ بلیط وجود ندارد. این کریدور نیز بخش های خوبی برای تهرانگردی  و رستوران گردی دارد. قسمت گنبد برج میلاد اما محتاج اخذ بلیط است و این بلیط در دو بسته به مخاطبین ارائه می گردد. برای تهیه بلیط برج میلاد می توان به دو شکل خرید آنلاین بلیط برج میلاد از طریق سایت برج میلاد و همچنین خرید حضوری در گیشه های برج اقدام کرد.

بلیط های برج میلاد در دو بسته ارائه می شود.

بسته اول بلیط سکوی باز است که با قیمت 39 هزار تومان و برای بازدید از سکوی دید باز در شب مشرف به کلان شهر تهران در ارتفاع ۲۸۰ متری است. شما با این بلیط نخواهید توانست از قسمت های دیگر گنبد برج میلاد دیدن کنید.

بسته دوم و کامل شامل سکوی دید باز و چهار طبقه از گنبد برج میلاد است که با قیمت 59 هزار تومان به علاقمندان ارائه می گردد. شما با این بسته می توانید بخش های زیر را در بازدید خود داشته باشید.

دید برج میلاد

سکوی دید باز

مشرف به کلان شهر تهران در ارتفاع ۲۸۰ متری

گنبد آسمان

موزه فرهنگ و تمدن ایران در ارتفاع ۳۰۲ متری

سکوی دید بسته

موزه هدایای شهرداری، دستخط مقامات عالی رتبه ایرانی در ۲۰۰ سال اخیر و گنجینه کرات جغرافیایی مزین به نام خلیج فارس در ارتفاع ۲۶۱ متری

موزه برج میلاد

موزه مشاهیر ایرانی

نمایش مجسمه‌های سیلیکونی مشاهیر ایرانی در ارتفاع ۲۷۱ متری

در مورد بازدید از برج میلاد باید موارد زیر را در نظر داشته باشید. 

•  زمان بازدید در شش ماهه اول سال از ساعت ۱۰ الی ۲۳ می‌باشد.

•  طبقات بازدید شامل سکوی دید باز، گنبد آسمان، موزه مشاهیر و موزه هدایای شهرداری می‌باشد.

•  سرعت آسانسورها ۷ متر بر ثانیه بوده که ممکن است به سلامت بانوان باردار آسیب زند.

•  تغییر فشار هوا به دلیل سرعت بالای آسانسور، ممکن است باعث گوش درد در کودکان زیر ۲ سال ‌شود.

•  برای آسایش و راحتی در طول بازدید چمدان و لوازم حجیم خود را به اتاق امانات بسپارید.

•  در تمامی طبقات، راهنمایان گردشگری برای ارائه اطلاعات حضور خواهند داشت.

•  برای حفظ امنیت شما، لوازم بازدیدکنندگان از گیت‌های کنترل ، چک خواهد شد.

سایت برج میلاد

آدرس سایت برج میلاد miladtower.tehran.ir

مسیرهای دسترسی و آدرس  برج میلاد

تهران ، بزرگراه حکیم ، ضلع شمال گیشا

مسیرهای دسترسی

مسیر ۱ _بزرگراه حکیم ، ورودی برج میلاد

مسیر ۲ _ بزرگراه شهید همت ، ورودی برج میلاد

مسیر ۳ _ بزرگراه شیخ فضل الله ، ورودی برج میلاد 

مسیر ۴_ خط هفت مترو تهران ، ایستگاه متروی برج میلاد 

مرکز همایش های برج میلاد :

مرکز همایش های برج میلاد با امکانات منحصر به فرد خود یکی از بهترین مراکز جهت اجرای همایش ها ، سمینارها ، کنسرت ها ، جشنواره ها و کارگاه های آموزشی است. مرکز همایش های برج میلاد دارای ۱۰ سالن کنفرانس جنبی به همراه فضای نمایشگاهی به مساحت ۶۰۰ متر و امکانات بی نظیری چون استودیوهای رادیویی و تلویزیونی است که در نوع خود بی نظیر است. به همین دلیل می توان هر نوع برنامه ای را با کیفیت بالا در آن اجرا کرد

تاریخچه برج میلاد

روایت های مختلفی درباره ساخت برج میلاد وجود دارد. برخی ایده ساخت برج میلاد را مربوط به ایده بزرگ شهستان پهلوی می دانند که در زمان پهلوی دوم مطرح شده بود. شهستان پهلوی قرار بود در تپه های عباس آباد ساخته شود. در این طرح مجموعه ها و کاربرد های  مختلفی مانند کاربری‌های متعدد سیاسی، اداری، خدماتی، فرهنگی، تالارهای موسیقی، تماشاخانه‌ها، مرکز تجارت جهانی، فروشگاه‌ها و ایستگاه‌های مترو به همراه یک برج مخابراتی مانند برج میلاد دیده شده بود. اما با پیروزی انقلاب اسلامی این طرح به فراموشی سپرده شد.

روایت دیگر متعلق به غلامحسین کرباسچی است. کرباسچی معتقد است که ایده ساخت برج میلاد متعلق به او بوده است. وی  با توجه به سفرهای خارجی ایده ساخت سازه ای را جهت نماد سازی و استفاده گردشگری برای شهر تهران را در سر داشته اما به دلیل برکناری از مدیریت شهرداری شهر تهران این ایده در زمان او محقق نشد.

در دی ماه 1376 بود که پس از سه سال مطالعات شناخت و امکان سنجی، کلنگ سازه برج میلاد با نام یادمان (مرکز ارتباطات بین‌المللی تهران) به زمین خورد. ساخت برج میلاد 11 سال به طول انجامید. در هشت سال اولیه چهل درصد این پروژه ساخته شد و در زمان شهرداری محمد باقر قالیباف نیز شصت درصد این پروژه در طول سه سال ساخته و سازه جهت بهره برداری تکمیل گردید.

در سال 1380 بود که با پیشنهاد شورای اسلامی شهر تهران و به مناسبت یکصدمین زادروز تولد امام خمینی بنیانگذار انقلاب اسلامی ، به برج میلاد تغییر نام یافت. برج میلاد در 16 مهر 1387 با حضور شهردار ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای اسلامی شهر تهران افتتاح شده و به بهره برداری رسید. گفتنی است 250 خبرنگار داخلی و خارجی این مراسم را پوشش خبری دادند.

4/5 - (4 امتیاز)

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست