1. صفحه اصلی
  2. روستای آهار
روستای آهار

روستای آهار

2 دیدگاه

روستای آهار یکی از بهترین روستاهای گردشگری تهران هستند. این روستا جزو جاهای دیدنی تهران است و جاذبه های طبیعی و گردشگری بسیار زیادی را در خود دارد. روستای آهار از روستاهای بخش رودبار قصران است. کوچه باغ های زیبا ، مسیر کوهنوردی سبک و آبشار شکر آب ، باغات و درختان سر به فلک کشیده و پوشش گیاهی سبز از جاذبه های طبیعی آهار و شکراب است. در این صفحه قصد داریم شما را با این روستای زیبا و با طبیعت بینظیر روستای آهار به آبشار شکراب آشنا کنیم.
همچنین پیشنهاد می کنیم از صفحه روستاهای گردشگری تهران هم دیدن فرمائید

روستای آهار کجاست

روستای آهار در 35 کیلومتری تهران در بخش رودبار قصران است. با همین فاصله کم و طبیعت بی نظیر است که روستای آهار توانسته به عنوان یکی از بهترین روستاهای گردشگری تهران شناخته شود. اگر بخواهید ، بدانید که چطور می توانید به آهار بروید ، مسیر دسترسی به آهار از طریق جاده لشگرک و لواسانات است. هم جاده سوهانک و هم از اتوبان بابایی می توان خود را به جاده لشگرک رساند. در انتهای جاده لشگرک لواسان قرار دارد و بعد از رد شدن از لواسان در جاده فشم و اوشان به یک دو راهی می رسید که باید به سمت پل دو آب بروید. بعد از طی کردن پل دو آب به جاده آهار رسیده و پس از پیچ و خم های بسیار به روستای زیبای آهار خواهید رسید. مسیر روستای آهار جزو مسیرهای زیبای کوهستانی است ، اما باید در نظر داشت که به دلیل پیچ و خم های بسیار زیاد ، در مسیر آهار باید جوانب احتیاط را رعایت کنید. در روستای آهار و در ابتدای روستا می توان جای پارک مناسبی پیدا کرد و از این نظر مشکل خاصی برای گردشگران وجود ندارد. روستای آهار جزو مناطق شکارگاهی در زمان قاجار بوده است. آهار و شکراب در میانه مسیر شمشک و دیزین و شهرستانک قرار داشتند و به همین دلیل اعیان قاجاری برای اطراق و یا یافتن طبیعتی زیبا از این روستاها استفاده می کردند.

جاذبه های روستای آهار

روستای آهار جاذبه های طبیعی بسیار زیادی دارد. کوچه باغ های زیبا در کنار رودخانه ای پر آب و باغات در هم فشرده گیلاس و آلبالو فضای بسیار زیبایی را برای گردشگری ایجاد کرده است. در کنار این موارد می توان به تنوع زیبای این روستا در فصول مختلف سال مانند شکوفه های بهاری و پاییز رنگارنگ و امامزاده این روستا اشاره کرد.

جاذبه های گردشگری روستای آهار

بقایای آتشکده ساسانی

در روستای آهار و در بالای منطقه ای به نام قلعه دختر بقایایی از یک بنای تاریخی وجود دارد که بر اساس نظر برخی کارشناسان مربوط به بقایای یک آتشکده ساسانی است. این بقایا قدمت تاریخی این روستا و منطقه رودبار قصران را نشان می دهد. منطقه رودبار قصران از جمله مناطقی است که سابقه سکونتی بیش از هزار سال سال را در خود دارد و از این نظر جزو مناطق تاریخی تهران به شمار می رود.

امامزاده طاهر و زاهد

در روستای آهار امامزاده ای به نام امامزاده طاهر و زاهد وجود دارد که از جاذبه های روستای آهار است. این امامزاده قدمت تاریخی روستای آهار را نشان می دهد. گر چه قدمت امامزاده طاهر و زاهد به هیچ عنوان به بقایای آتشکده ساسانی نمی رسد ، اما نشان میدهد در چند صد سال گذشته این منطقه دارای بافت مسکونی ثابت بوده است.

رودخانه های آهار

رودخانه شکرآب و پیش کنک مشهورترین رودخانه آهار هستند. رودخانه شکراب از دامنه های کوه صندوق چال سرچشمه گرفته و از عبور از کنار دره های تارچشمه و سیراب کردن دشت ها و روستاهای بسیار زیادی در طول مسیر خود به آهار رسیده و در ادامه مسیر به رودخانه جاجرود می ریزد. رودخانه دیگر این منطقه رودخانه پیش کنک است. رودخانه پیش کنک دبی اب رودخانه شکراب را نداشته ، اما بعد از رودخانه شکراب از بزرگترین رودخانه های این روستا است. رودخانه پیش کنک از کوه های سی چال سرچشمه گرفته و پس از رسیدن به روستای آهار به رودخانه شکراب می ریزد. رودخانه های شکراب و پیش کنک از سرچشمه های خوب رودخانه جاجرود هستند.

آبشار روستای آهار

قله ها و مسیرهای کوهنوردی آهار

روستای آهار دارای ارتفاعات و قله های بسیار زیادی در اطراف خود است که صعود به هر کدام از آن ها دارای جذابیت های خاصی برای ورزشکاران و کوهنوردان و گردشگران است. لیست بسیار بلند بالایی از این قله ها وجود دارد که به سی قله هم می رسد ، اما تنها برخی از این قله ها مورد توجه کوهنوردان و ورزشکاران قرار گرفته است.
قله سی چال با ارتفاع 3730 از قله های مشهور آهار است. مشهور است به دلیل وجود سی چاله بزرگ در دره های این قله ، نام آن را قله سی چال گذاشته اند. این قله مشهور ، همان قله ای است که پیس اسکی دیزین در دامنه های بالاتر این کوه قرار گرفته است. باید در نظر داشت که این منطقه در بین جاده های چالوس و جاده هراز قرار گرفته است.

قله بارویک

قله بارویک از قله های مشهور آهار است. شیب این قله برای صعود زیاد مناسب نیست و به همین دلیل کوهنوردان کمتر از این قله صعود کرده اند. قله بارویک در حدود 2900 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. در پشت این قله ، جداره ای با شیب 90 درجه وجود دارد که به آن بند بارویک می گویند.

کوهنوردی آهار به توچال

قله توچال از مرتفع ترین قله های تهران است. قله توچال با ارتفاع 3962 متر بر کل قله های منطقه اشراف داشته و به همین دلیل این قله نیز از روستای آهار قابل دسترسی است. کوهنوردان به مسیر کوهنوردی آهار به توچال علاقه دارند و اما باید در نظر داشت که این مسیر زیاد برای مردم عادی مسیری مطمئن ساده نیست. بنابراین برای رفتن به مسیر آهار به توچال باید با تجهیزات کامل کوهنوردی قدم به این مسیر گذاشت.

مسیر کوهنوردی آهار به شهرستانک

مسیر کوهنوردی آهار به شهرستانک نیز از مسیرهای سخت و صعب العبور آهار است. مسیر کوهنوردی آهار به شهرستانک در حدود شش تا هفت ساعت مسیر است که از میان شیب ها و دره های بسیاری گذر کرده و عبور در این مسیر نیز مانند مسیر آهار به توچال احتیاج به تجهیزات خاص و زیاد کوهنوردی و اطلاعات کافی از این مسیر دارد. بنابراین قبل از این اطلاعات و تجهیزات به هیچ عنوان وارد این مسیرها نشوید.

قله آهار

قله آهار را می توان اصلی ترین قله روستای آهار نام برد. روستاهای فشم و میگون بر دامنه های زیبای کوه آهار قرار دارند. قله آهار از قلل پر تقاضا برای صعود ورزشکاران و کوهنوردان است و به همین دلیل جمع زیادی از کوهنوردان برای صعود به این قله برنامه ریزی کرده و وارد این منطقه می شوند.

قله سرتخت

قله سرتخت از دیگر قله های روستا است که به قله سرچشمه نیز معروف است. از زیبایی های مسیر این قله می توان به چشمه های بسیار زیاد و مخصوصا چشمه اسپید کمر اشاره کرد.

قله قزقونچال

قله قزقونچال نیز از قله های روستای آهار است. نام این قله بیشتر به گویش ترکی شباهت دارد و البته هنوز شاهدی بر ترک نشینی روستای آهار وجود ندارد. قله قزقونچال در شمال شرقی قله توچال قرار گرفته و از زیباترین مسیرهای کوهنوردی آهار است.

در این بین مسیر کوهنوردی جذاب دیگری در آهار وجود دارد که برای مردم و کوهنوردان بسیار جذاب است. این مسیر ، مسیر آهار به شکراب است. جذابیت و محبوبیت بسیار زیاد این مسیر باعث شده است که تورهای تهرانگردی بسیار زیادی برای پیمایش مسیر آهار به آبشار شکراب برگزار شده و این تنها بخش کوچکی از علاقمندان بسیار زیاد این مسیر محبوب است که روزانه برای پیمایش یک مسیر خوب و مفرح قدم در این راه می گذارند.

روستای آهار

شکراب کجا است

شکراب نام منطقه ای در مجاورت روستای آهار است. در این منطقه ابشاری بسیار زیبا به نام آبشارشکراب و رودخانه ای با نام رودخانه شکراب و دره ای نیز با نام دره شکراب وجود دارد. شکراب را می توان ییلاق آهار محسوب کرد که در گذشته در فصول گرم سال اهالی منطقه رودبار قصران برای جمع آوری محصولات باغی خود ، به این روستا می رفتند. شکراب دارای مسیر خودرویی نبوده و تنها مسیر دسترسی به این منطقه مسیری مالرو است که پیاده می توان خود را به شکراب رساند.

آبشار شکراب

ابشار شکراب مشهورترین آبشار روستای شکراب است که هر روزه میزبان گردشگران بسیاری از اطراف تهران است. ابشار شکراب آبشاری مرتفع نیست ، اما این آبشار دارای جذابیت های بسیاری است که آن را در زمره بهترین و زیباترین آبشارهای تهران قرار داده است. آبشار شکراب جزو آبشارهای طبقاتی و پر آب منطقه است که با زیبایی محصور کننده خود گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب می کند. این آبشار در دره ای وجود دارد که رودخانه شکراب در این دره جاری است. مسیرهای غربی آبشار شکراب به روستای زیبا و تاریخی شهرستانک منتهی می شود و می توان گفت که این آبشار در میانه روستای آهار و شهرستانک قرار گرفته است.

مسیر کوهنوردی آهار به شکراب

مسیر کوهنوردی آهار به شکراب مسیر زیبا و محبوبی است که برای یک برنامه یک روزه تفریحی بسیار مناسب است. در طول مسیر چندین عنصر زیبا برای گردشگران خودنمایی می کند. در ابتدای مسیر روستای آهار قرار دارد. بافت قدیمی و کوچه باغ های آهار خود از زیبایی های این مسیر است. پس از طی گذر از روستای آهار در کنار دره ای بکر و طبیعی قرار گرفته که باغات گیلاس و آلبالو در کنار رودخانه هوای مطبوعی را ایجاد کرده است. ترکیب رودخانه و باغات زیبایی مسیر را دوچندان کرده است. این ترکیب زیبا در هر فصلی جذابیت های خاص خود را دارد و می توان در هر فصلی از این زیبایی نهایت بهره را برد. پیشنهاد ما برای فصل زمستان استفاده از تجهیزات زمستانی کوهنوردی مانند پوتین مناسب و یخ شکن یا کرامپون است. پس از حدود سه ساعت کوهنوردی در این دره زیبا به آبشار شکراب می رسید. این پایان داستان نیست. اگر خواسته باشید به مناطق بکرتر این منطقه برسید ، می توانید با رعایت جوانب احتیاطی و ترجیحا با یک بلد مسیر به کوهنوردی خود ادامه دهید. پس از آبشار شکراب محیط کوه با نشاط تر و البته بکرتر خواهد شد و این مسیر تا چندین ساعت بعد می تواند به روستای شهرستانک برسد.

بهترین فصل آهار

انتخاب بهترین فصل برای رفتن به آهار کار مشکلی نیست. در هر فصلی از سال آهار زیبایی های خود دا دارد. از اولین روزهای بهار که شکوفه های سپید گیلاس و آلبالو از شاخه های خشکیده درختان سر بر می آورند. زیبایی های طبیعت بهار جلوه گر می شود. در اردیبهشت ماه اوج شکوفه های درختان در آهار است و این زیبایی از اوایل اردیبهشت آغاز می شود. در فصل تابستان است که گرمای سوزان تابستان تهران همه را کلافه می کند ، اما در آهار هوایی خنک و مطلوب منتطر گردشگران است. به خصوص که در ماه های تیر و اردیبهشت فصل چیدن گیلاس و آلبالو فرا می رسد و محصولات باغی این روستا یکی از با کیفیت ترین محصولات باغی تهران است. پاییز آهار به واقع پاییزی هزار رنگ است. برگ های رنگارنگ زرد و سرخ و نارنجی در کنار فضای زیبای رودخانه فصل پاییز را به یکی از بهترین فصلها برای رفتن به آهار است ، اما باید توجه داشته باشید که فصل پاییز در آهار زودتر از مناطقی مانند تهران آغاز می شود. مهر و آبان ماه اوج زیبایی فصل پاییز در آهار است. زمستان آهار نیز زیبایی های خاص خود را دارد.برف سپید برگ های رنگارنگ درختان را پوشانده و آبشارهای منطقه آهار اندک اندک یخ می زنند. آبشار شکراب نیز به مانند آبشارهای دیگر منطقه آهار رنگ و بوی سپید و یخ زده به خود می گیرند و ترکیب آب و یخ و برف زیبایی های آهار و شکراب را دو چندان می کند. تمام فصول آهار زیبا و دل انگیز است ، اما اگر بخواهید که ما فصل هایی را به عنوان بهترین فصل برای رفتن به آهار و شکراب را به شما معرفی کنیم ، توصیه کوچه‌ گرد به شما فصل های بهار و پاییز آهار است تا بهترین لذت ها را در کنار شکوفه های درختان و پاییز هزار رنگ آهار را تجربه کنید.

پاییز روستای آهار

تجهیزات مورد نیاز در سفر به آهار

اینکه در سفر به آهار با خود چه چیزی ببریم ؟ بستگی به نوع انتخاب شما برای این سفر دارد. اگر در فصول گرم سال به آهار می روید ، با تجهیزات کوهنوردی و کمپین سبک می توانید از سفر خود لذت برده و تجربه خوبی از یک سفر تفریحی یک روزه داشته باشید ، اما اگر بخواهید در فصول سرد و برفی و بارانی به آهار بروید باید تجهیزات بیشتری به همراه خود داشته باشید. در سفر زمستانه پوتین و یخ شکن جزو ملزومات اصلی شما است و در فصول بارانی همراه داشتن پانچو و لباس بارانی می تواند به شما کمک شایانی کند. میانگین بارش در آهار در سال ۶۰۰ میلیمتر است و در فصول سرد و بارانی و برفی باید تجهیزات خود را کامل کنید. بنابراین ، اینکه در سفر آهار چه چیزی باید با خود ببرید به نحوه سفر و فصل سفر دارد.

اقامت در آهار

روستای آهار دارای اقامتگاه های زیادی نیست ، اما در اطراف آهار مانند فشم و میگون می تواننید اقامتگاه هایی را برای شب مانی انتخاب کنید. برای زدن کمپ نیز می توان جاهایی را پیدا کرد که به میدان آهار نزدیکتر باشد. در میدان آهار معمولا سرویس بهداشتی در نزدیک شما است و دسترسی به آب سالم نیز خواهید داشت. اما در فصل زمستان این دسترسی کمتر است ، پس حتما قبل از ایجاد کمپ نسبت به دسترسی به آب و سرویس بهداشتی اطمینان حاصل کنید.

کوچه روستای آهار

نکاتی درباره سفر به آهار و شکراب

نکته اول
حتما در هنگام سفر مراقب زباله های خود باشیم. هیچ زباله ای در طبیعت بی اثر نیست و ممکن است به جز زشتی های بصری ، زندگی جانوران و حیوانات رد به خطر بیاندازد.

نکته دوم
از تولیر سر و صدای زیاد به شدت پرهیز کنیم. اصوات ناهنجار بر روی زیست جانوران تاثیر گذاشته و آن ها را از قلمروهای خود خارج می کند.

نکته سوم
به حریم باغات احترام بگذاریم. این باغات زیبا محصول زحمات چندین ساله مالکین آن ها است و هیچ کس نمی تواند از بین رفتن باغات و محصولات خود را به راحتی تحمل کند.

روستای آهار کجاست؟

روستای آهار در استان تهران و در نزدیکی روستاهای اوشان، میگون و فشم، در منطقه رودبار قصران قرار دارد.

 

چگونه به روستای آهار برویم؟

برای رفتن به روستای آهار باید به بزرگراه شهید بابایی در شمال شرقی تهران بروید و سپس به جاده لشگرک وارد شوید. پس از روستای اوشان و قبل از فشم، مسیر خروجی این روستا در سمت چپ جاده قرار دارد.

😉

4.7/5 - (3 امتیاز)

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • جالب بود برام اصلا نمی دونستم اطراف تهران چنین روستایی وجود داره
    فکر می کنم روستای آهار خیلی جای پیشرفت و توریستی شدن داشته باشه
    ممنون از سایت کوچه گرد

    پاسخ
  • روستای آهار قبلا خیلی تمیزتر از امروز بود. خیلی خوبه که تو سایتتون تذکر دادید که گردشگران زباله ها رو با خودشون برگردونن. فقط باید ذکر می کردید که زباله ها رو ترجیحا تو خود سطل زباله های روستا نریزن چون تو روزهای عادی سطلها گنجایش ندارن و سر ریز می کنن

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست