1. صفحه اصلی
  2. محله های تهران
  3. محله ابوذر ، فلاح
محله فلاح ، ابوذر

محله ابوذر ، فلاح

فلاح یکی از محلات قدیمی و شناخته شده منطقه 17 تهران است. گر چه نام محله فلاح به محله ابوذر تغیر یافته است ، اما هنوز بیشتر مردم این محله را به نام محله فلاح می شناسند. بلوار ابوذر و میدان فلاح ، معابر اصلی محله فلاح هستند. محله فلاح درای دسترسی های خوبی در نزدیکی خود است. بزرگراه آیت الله سعیدی ، می تواند این محله را به میدان آزادی ، سه راه آذری ، اتوبان آزادگان ، و اتوبان تهران قم متصل کند. همچنین در شرق بلوار ابوذر بزرگراه نواب و بزرگراه شهید چراغی وجود دارد که این بزرگراه ها محله فلاح را به شریان های شمال تهران و مناطق مرکزی تهران متصل می کند.

تاریخچه محله فلاح و داود فلاح

محله فلاح در گذشته جزو روستای وصفنارد بود. روستای وصفنارد اراضی و محلات بسیار زیادی را در خود جای داده بود که محله فلاح نیز جزو همین اراضی بود. محله فلاح تا قبل از دهه 30 زمین های کشاورزی و باغاتی بود که توسط قنات های بالا دست خود آبیاری می شد. به دلیل زمین مسطح و حاصلخیز ، این منطقه برای کشت انواع محصولات زراعی بسیار مناسب بود. امین الملک در زمان قاجار مالک اراضی فلاح بود. پس از فوت امین الملک این محدوده به دخترش عالیه اتابکی رسید. عالیه اتابکی نیز زمین‌های این محله را برای فرزندش حسین خان اتابکی به ارث گذاشت. حسین خان اتابکی نیز در دهه‌های 20 و 30 بخشی از این زمین‌ها را به داود فلاح فروخت. از این زمان بود که قطعه بندی و فروش زمین های فلاح آغاز شد و به دلیل نام داود فلاح ، مالک این زمین ها ، این منطقه به نام فلاح شهرت یافت.

تغییر نام محله فلاح به محله ابوذر

مسجد ابوذر نام محله فلاح را به محله ابوذر تغییر داد. مسجد ابوذر ، میدان ابوذر و بلوار ابوذر از جمله مراکز و اماکنی هستند که نام محله ابوذر از نام این مکان ها گرفته شد.

محله ابوذر شرقی و محله ابوذر غربی

محله فلاح در گذر زمان به دو محله جداگانه به نام های محله ابوذر غربی و محله ابوذر شرقی تغییر کرد. محله ابوذر غربی و محله ابوذر شرقی از مرز میدان ابوذر تقسیم شده و تبدیل به دو محله مستقل شدند.

املاک محله فلاح

خرید و فروش آپارتمان در فلاح بسیار پر رونق است. محله فلاح جزو محلات جنوبی تهران است که دارای امکانات رفاهی مناسبی است. نزدیکی به یمارستان ضیائیان ، بازار مبل یافت آباد ، ایستگاه مترو زمزم و دسترسی مناسب به شریان های اصلی شهر تهران مانند بزرگراه سعیدی ، بزرگراه شهید چراغی ، بزرگراه نواب و اتوبان آزادگان از جمله امکانات رفاهی مناسب محله فلاح است و به همین دلیل خرید و فروش خانه و آپارتمان در فلاح دارای رونق خوبی است.

دسترسی محله فلاح

مهمترین مسیر دسترسی به محله فلاح از طریق بزرگراه آیت الله سعیدی امکان پذیر است. بزرگراه آیت الله سعیدی در جنوب چهارراه یافت آباد ، خیابان پیغمبری، مسیر اصلی ورودی به خیابان ابوذر و محله فلاح است. مسیرهای فرعی بسیار زیادی نیز وجود دارد که برای رسیدن به محله فلاح می توانید از آن ها استفاده کنید که بزرگترین آن ها از طریق میدان بهاران و خیابان بهبودی قابل دسترسی است. محله فلاح از طریق بزرگراه آیت الله سعیدی له بسیاری از مناطق مجاور مانند مهرآباد ، محله جی ، محله آذری ، محله شهرک ولیعصر ، محله عبدل آباد و نعمت آباد ارتباط دارد.

حمل و نقل عمومی

دسترسی محله ابوذر به ناوگان اتوبوسرانی در طول خیابان ابوذر فراهم است و ساکنین این محله می توانند به راحتی از این ناوگان استفاده کنند. اتوبوس های بی آر تی بزرگراه آیت الله سعیدی نیز در ضلع غربی محله فلاح برای اهالی این محله امکانپذیر بوده و این خطوط جایگاه ویژه ای را در جابجایی مسافران محله فلاح دارند. خطوط تاکسیرانی میدان ابوذر به بسیاری از نقاط مهم اطراف فلاح مانند میدان آزادی، میدان انقلاب و سه راه آذری دارای خط هستند و از نظر حمل و نقل عمومی شرایط تقریبا مناسبی در این محله وجود دارد.

بلوار ابوذر

بلوار ابوذر فلاح ، معبر اصلی محله ابوذر است که نام امروزی محله ابوذر از نام این بلوار گرفته شده است. خیابان ابوذر از خیابان امام سجاد و انتهای خیابان پیغمبری آغاز شده و تا انتهای فلاح و خیابان برادران حسنی امتداد دارد. خیابان ابوذر از محله های فلاح ، محله امام سجاد ، محله گلچین ، محله مقدم و محله شاندیز عبور کرده و بیشترین مراکز تجاری ، اداری و خدماتی فلاح در این خیابان قرار دارد. بیمارستان ضیائیان، شهرداری منطقه ۱۷ ، مسجد ابوذر، کانون ابوذر و میدان ابوذر در این خیابان قرار دارند. خیابان ابوذر مرکز بزرگترین اتفاقات سیاسی و اجتماعی محله فلاح است. ماجرای ترور آیت الله خامنه ای در مسجد ابوذر در این خیابان روی داد و بیشترین تحرکات اجتماعی ، محله فلاح در این مسجد و خیابان ابوذر سازماندهی شده است.

مسجد ابوذر

مسجد ابوذر یکی از مشهورترین مساجد تهران است. مسجد ابوذر نقش بسیار پررنگی در وقایع انقلاب اسلامی داشت. مسجد ابوذر تنها به دلیل فعالیت های گسترده اش شهرت ندارد ، بلکه شهرت مسجد ابوذر از زمان ترور نافرجام آیت الله سید علی خامنه ای در آن مسجد ، دو چندان شد. مسجد ابوذر بزرگترین و مهم ترین مسجد منطقه هفده تهران است. شاید برای شما جالب باشد که بدانید منطقه ۱۷ تهران با کمترین وسعت و جمعیت در زمان دفاع مقدس ۴۰۰۰ شهید سرفراز را تقدیم میهن بزرگ اسلامی ایران کرد و این موضوع نشان می دهد که نقش مساجدی مانند مسجد ابوذر در زمان دفاع مقدس تا چه حد پر رنگ بوده است. مسجد ابوذر امروزه نیز در میان ساکنین منطقه ۱۷ تهران ، معتبرترین مسجد و مکان مذهبی در کنار امامزاده حسن قرار دارد.

میدان بهاران فلاح

امروزه میدان بهاران را با نام میدان فلاح نیز می شناسند. باید توجه داشت که گر چه نام میدان بهاران با نام فلاح گره خورده است ، اما میدان بهاران جزو محله وصفنارد است. با این حال هنوز بسیاری میدان بهاران را جزئی از محله فلاح می دانند. میدان بهاران از ورودی های بسیار مهم منطقه فلاح و وصفنارد به حساب می آید. چند عنصر مهم ، میدان بهاران را به یکی از مهمترین میادین منطقه ۱۷ تبدیل کرده است. تقاطع مهم خیابان برادران بهرامی و خیابان امام سجاد (ع) ، وجود مجموعه فرهنگی بهاران ، یا فرهنگسرای بهاران ، پارک بهاران و نقطه اتصال میان فلاح و وصفنارد از جمله مواردی هستند که اهمیت میدان بهاران را برای این منطقه مشخص می کند.

فرهنگسرای بهاران

فرهنگسرای بهاران را می توان جزو اولین فرهنگسراهای جنوب تهران در کنار فرهنگسرای خاوران و فرهنگسرای بهمن نام برد. فرهنگسرای بهاران اولین فرهنگسرای جنوب غرب تهران در مناطق ۱۷ ، ۱۸ و ۱۹ بود که در دهه هفتاد ساخته شد. فرهنگسرای بهاران در زمان خود ، یکی از بهترین فرهنگسراهای تهران بود. امکانات فوق العاده فرهنگسرای بهاران در زمان خود بی نظیر بود. بزرگترین سینمای جنوب غرب ، بزرگترین آمفی تئاتر جنوب غرب ، بزرگترین فروشگاه شهروند جنوب تهران و بزرگترین مجموعه استخر و سونای جنوب تهران از امکانات بی نظیر فرهنگسرای بهاران بودند.

میدان ابوذر فلاح

میدان ابوذر میدان اصلی محله فلاح است. میدان ابوذر در تقاطع دو خیابان اصلی فلاح به نام های بلوار ابوذر و خیابان قربانی واقع شده است. میدان ابوذر معروفترین و پر تردد ترین میدان محله فلاح است و بیشترین خطوط تاکسیرانی و اتوبوسرانی را در این محله به خود اختصاص داده است.

نزدیکترین مترو به میدان ابوذر

نزدیک ترین مترو به میدان ابوذر و محله فلاح ، ایستگاه مترو زمزم است. به جز ایستگاه مترو زمزم ، ایستگاه مترو نعمت آباد نیز در فاصله ای نه چندان دور از فلاح قرار دارد ، اما با تمام این احوال باید اذعان داشت که محله فلاح دارای ایستگاه اختصاصی مترو نیست.

شرایط زندگی در فلاح

زندگی در فلاح را باید با شرایط مخصوص به زندگی در محله ای در جنوب تهران دید. محله فلاح دارای دسترسی های متوسطی است و برای رسیدن به این محله باید از بافت مسکونی منطقه ۱۷ عبور کرد. حمل و نقل عمومی در این محله نیز در سطح متوسطی است و به همان دلیل قرار داشتن در میانه بافت مسکونی برای رسیدن به ناوگان اتوبوسرانی در بزرگراه آیت الله سعیدی می بایست از میانه این محلات عبور کرد. دسترسی به مترو نیز در این محله دشوار است و این موضوع نیز معمولا جزو مشکلات فلاح عنوان می شود.

اما در این منطقه شاید هیچ مشکلی به اندازه بارگذاری بیش از حد تراکم ساختمانی و کمبود فضای سبز و همچنین کمبود مراکز فرهنگی و ورزشی ، جدی نباشد. طراحان این محله در زمان خود هیچ توجهی را به سرانه های فضای سبز و فرهنگی و آموزشی نداشته و این موضوع باعث شده است تا اکثر محله های این منطقه با مشکل کمبود سرانه های مختلف شهری ، به خصوص سرانه فضای سبز مواجه باشند. مشکلات خطوط راه آهن در شمال و جنوب محله ابوذر به قوت خود باقی است.

در جنوب محله و در لاین راه آهن تهران اهواز مشکلات مربوط به تردد قطارها برای ساکنین این محله مشکلاتی را ایجاد می کند و در شمال این محله خط راه آهن تهران تبریز به زیر زمین انتقال یافته است ، اما فضای فوقانی آن هنوز تعیین تکلیف نشده و فضایی رها شده را ایجاد کرده که محله را دچار مشکلاتی کرده است. از دیگر مواردی که می توان در این محله از آن نام برد مشکل بافت فرسوده است که امنیت محله را خدشه دار کرده است.

قیمت آپارتمان در فلاح

محله فلاح از مناطق جنوب تهران است و به همین دلیل قیمت آپارتمان در این محله برای خرید و فروش بسیار مناسب است. در محله فلاح آپارتمان ها و خانه های بسیاری در ابعاد کوچک وجود دارد که به خصوص برای خرید اولی ها بسیار مناسب است و می توان با بودجه های متناسب اقدام به خرید آپارتمان در فلاح کرد.

5/5 - (1 امتیاز)
محله وصفنارد
قیطریه ، محله ای با تپه های باستانی

پست های مرتبط

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سایت خیلی عالی دارید ممنون که محله ما را هم معرفی کردید
    خدا قوت

    پاسخ
  • محله فلاح خیلی متراکم شده. ترافیک حتی تو داخل محله نفوذ کرده. خیابونای محله فلاح باید از این چیزی که هست خیلی عریض تر ساخته می شد. نمی دونم چرا عرض خیابونا و کوچه ها اینقدر کمه

    پاسخ
  • یه زمانی واقعا پیش بینی نمی شد که محله فلاح اینقدر جمعیتش زیاد بشه. اگه اون موقع می دونستن که قراره تو هر زمین صد متری تو محله فلاح پنج تا آپارتمان بالا بره حتما عرض خیابان های محله فلاح رو بیشتر می گرفتن

    پاسخ
  • باید این محله فلاح رو با محله های همجوار مقایسه کرد. به نظر من محله فلاح از خیلی از محله های همجوار بهتره

    پاسخ
  • میدان بهاران فلاح باید خیلی بیشتر از اینا روش کار می شد. میدان بهاران فلاح تو دهه هفتاد رشد خیلی خوبی داشت. سینما بهاران و مجموعه شهروند بهاران تو زمان خودش برای محله بهاران خیلی عالی بود اما حیف که میدان بهاران فلاح به حال خودش رها شد. میتونست خیلی بهتر از این ها روش کار بشه حتی میدان بهاران فلاح می تونست قطب گردشگری و تفریحی جنوب تهران باشه

    پاسخ
  • ابولفضل نباتی
    اسفند ۱۷, ۱۴۰۱ ۱۰:۵۳ ب٫ظ

    واقعا مشکل حمل ونقل عمومی مخصوصا مترو در محله فلاح هست و تبدیل به یک محله بن بست شده ، خط راه آهن تهران اهواز هم مزید بر علت است .مسئولین به جوانان منطقه فلاح خیلی مدیونن.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست